Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τραμπ ως άλλοθι

 
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ.    
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί οι Ευρωπαίοι πολίτες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ και δεν διαδηλώνουν κατά των κυβερνήσεών τους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες, καταπατώντας τη συνθήκη του ΟΗΕ που έχουν υπογράψει· ο Γ.Γ. του ΟΗΕ χαρακτήρισε το κλείσιμο των συνόρων «παράνομο».
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ασφαλή χώρα για τους πρόσφυγες την Τουρκία, αν και το καθεστώς Ερντογάν είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και τα βασανιστήρια πέφτουν βροχή.
Τις προηγούμενες ημέρες, χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον για σεξισμό.
Αν δεν κάνω λάθος, πουλιούνται χιλιάδες -ξένες κυρίως- γυναίκες στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά δεν βλέπω να συγκινούνται ιδιαίτερα οι φεμινίστριες για το δράμα αυτών των γυναικών.
Για παράδειγμα, αν και ξέρουμε όλοι -εδώ και πολλά χρόνια- πως στο κέντρο της Αθήνας μπορείς να αγοράσεις μια γυναίκα, δεν έγινε ποτέ μια διαδήλωση ενάντια σε αυτό το εμπόριο ανθρώπων.
Έχει γεμίσει ο τόπος από ακτιβιστές, ακτιβίστριες, φεμινίστριες, επαγγελματίες αντιρατσιστές και διάφορους άλλους σαχλαμάρες, οι οποίοι εμφανίζονται ανάλογα με το …πρόγραμμα.
Αν καταλαβαίνω καλά, δεν υπήρχε πουθενά ρατσισμός και σεξισμός πριν από την εκλογή Τραμπ.   
Πριν την εκλογή Τραμπ, επί προεδρίας Ομπάμα, οι ΗΠΑ δεν ήταν μια χώρα που απαγορεύεται να πεις τον μαύρο «νέγρο» αλλά μπορείς να τον σκοτώσεις μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρος.
Η ηλιθιότητα έχει φτάσει στον ουρανό.
Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ φέρνει στην επιφάνεια την υποκρισία, τη σαπίλα και το αδιέξοδο των δυτικών κοινωνιών.
Αποβλακωμένοι πολίτες και επαγγελματίες διαδηλωτές καταγγέλλουν τον Ντόναλντ Τραμπ για ρατσισμό αλλά δεν βλέπουν τι κάνουν οι δικές τους χώρες, τι κάνουν οι ίδιοι.
Πάντα είναι πιο εύκολο να λες για τους άλλους λαούς.
Αλλά αυτό δεν είναι ρατσισμός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου