Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Αμβούργο 2017 G20

 
Μια μέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου G20, η ομάδα 1000 GESTALTEN έστειλε το δικό της μήνυμα με μια περφόρμανς στους δρόμους του Αμβούργου.
Χίλια άτομα καλυμμένα με πηλό εμφανίστηκαν για περίπου δύο ώρες στους δρόμους της πόλης διαδηλώνοντας σιωπηλά και ζητώντας περισσότερη αλληλεγγύη. Ο πηλός και η σκόνη που έχει μαζευτεί πάνω στις φιγούρες συμβολίζουν μια κοινωνία που έχει χάσει την αίσθηση αλληλεγγύης και ανεκτικότητας και έχει μολυνθεί από τον εγωισμό.
Κατά τη διάρκεια της περφόρμανς η ομάδα αποβάλλει αυτό το κάλυμμα εγωισμού και αδιαφορίας και απελευθερώνεται.
Οι διοργανωτές θέλησαν να τονίσουν ότι η αλλαγή δεν θα έρθει από τους πιο ισχυρούς του κόσμου, αλλά από τον καθένα από μας- αλλα και ολους μαζι. Γι’αυτό και, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα πρέπει να δείξουμε πολιτική και κοινωνική υπευθυνότητα άμεσα.

 
ΥΓ του blog: ....Όπως είπε ο Αριστοτέλης "....ο άνθρωπος είναι από τη φύση του ένα πολιτικό ζώο", όλες του λοιπόν οι ενέργειες αλλά και σκέψεις και οι αισθήσεις χαρακτηρίζονται απ' αυτή του την ιδιότητα άρα είναι πολιτικές. Όταν λοιπόν κοινωνικοποιούνται ή συναθροίζονται είναι εν δυνάμει  στρατευμένες... στρατευμένες οι ενέργειες G20, της ισχύος και του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, στρατευμένες κι οι αντιδράσεις….. απλώς είμαστε σε θέση μάχης οι υπόδουλοι με τους εξουσιαστές μας… διογκωνόμαστε όσο το συνειδητοποιούμε κι αντιδρούμε… υποτασσόμαστε όσο αφηνόμαστε στην κίβδηλη, άκρως επισφαλή και πρόσκαιρη νηνεμία του μικρόκοσμου μας….. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ όσο κι αν το ξορκίζει ο καθένας μέσα του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου