Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Νύχτα της φωτιάς στη Βαρκελώνη

Βαρκελώνη : Νέες συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών | in.gr
 
Dora Makri (Fb)
 
Βαρκελώνη. Η συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μόλις ολοκληρώθηκε πάρα το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν δεκάδες χιλιάδες. Τώρα τα συνεργεία του δήμου καθαρίζουν το ... χαρτί υγείας που πρωταγωνίστησε στη διαμαρτυρία. Ας ελπίσουμε η νύχτα να κυλήσει ομαλά.
Όχι δεν θα είναι ήσυχη η νύχτα. Τα πρώτα οδοφράγματα στήνονται. Δακρυγόνα λίγα μόλις μέτρα από την ειρηνική διαμαρτυρία που ολοκληρώθηκε. Κατευθύνομαι προς το τοπικό υπουργείο δημόσιας τάξης. Πολλές κλούβες και οι πρώτες φωτιές.
Αυτά συμβαίνουν τώρα. Και όχι δεν είμαι στην πλευρά της αστυνομίας. Όλα νέα παιδιά με καλυμμένα ή ακάλυπτα πρόσωπα και με θυμό, πολύ θυμό. Ίσως να είμαι η μεγαλύτερη σε ηλικία που περνά δίπλα τους. Δεν έχουν πρόβλημα να τραβώ βίντεο. Το κάνουν και εκείνοι. Με περηφάνεια μπροστά από τους φλεγόμενους κάδους. Το ελικόπτερο της αστυνομίας δεν έχει σταματήσει να πετά πάνω από αυτά τα δύο τετράγωνα. Σε κάθε δρομάκι στοιβάζονται κάδοι σκουπιδιών. Στα μπαλκόνια βγαίνουν γείτονες και τους φωνάζουν. Κάποιοι με το λάστιχο της βεράντας τους σβήνουν τους φλεγόμενους κάδους. Από κάτω τους βρίζουν στα καταλανικά.
 
*Οι διαδηλώσεις γίνονται κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας, που επέβαλε ποινές κάθειρξης από εννέα έως 13 χρόνια σε εννέα αυτονομιστές για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου