Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

God save the socialists


Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε με τα κρεμμυδάκια στις βρετανικές εκλογές τον Τζέρεμι Κόρμπιν και οι Εργατικοί δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ηττήθηκαν για μια ακόμα φορά. Θα τους πω εγώ. 
Πέρα από το ότι δεν είναι πολύ έξυπνο να αδιαφορείς για το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος -όπως έκαναν οι Εργατικοί- και να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι αυτές οι εκλογές αφορούσαν το Brexit, οι Εργατικοί έχουν ηττηθεί πριν γίνουν εκλογές.
Οι Εργατικοί έχουν ηττηθεί ακόμα κι όταν νικούν στις εκλογές.
Δεν μπορούν να νικήσουν οι Εργατικοί στις εκλογές γιατί έχουν ηττηθεί στην κοινωνία. Και έχει ηττηθεί και η κοινωνία.
Η Βρετανία έχει βασίλισσα και βασιλική οικογένεια.
Και το Εργατικό Κόμμα αυτοπροσδιορίζεται στο καταστατικό του ως εξής:
«Το Εργατικό Κόμμα είναι ένα δημοκρατικό σοσιαλιστικό κόμμα. Πιστεύει ότι με την δύναμη του κοινού μας μόχθου πετυχαίνουμε περισσότερα από όσα πετυχαίνουμε μόνοι, ώστε να δημιουργήσουμε για τον καθένα μας τα μέσα για να συνειδητοποιήσουμε την αληθινή και δυνατή για όλους μας κοινότητα στην οποία η ισχύς, ο πλούτος και οι ευκαιρίες είναι στα χέρια των πολλών, όχι των λίγων.”
Ωραία όλα αυτά στο καταστατικό σας, αλλά κάντε τώρα όλοι μια υπόκλιση στη βασίλισσα, μη σας πάρει ο διάολος. Έλα, σε παρακαλώ, που νομίζετε ότι είμαστε όλοι ίσοι!
Ωραία φάση να δηλώνεις σοσιαλιστής και να γουστάρεις και τη βασίλισσα.
Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, είναι πολλοί οι Βρετανοί πολίτες και πολιτικοί -και στο Εργατικό Κόμμα- που είναι φιλοβασιλικοί.
Όταν έχεις αποφασίσει πως θα είσαι φιλοβασιλικός σοσιαλιστής και πως δεν θα μιλήσεις ξεκάθαρα για το Brexit, τι σου μένει για τις εκλογές;  
Η κλαψομουνίαση.
Η γνωστή κλαψομουνίαση της “Αριστεράς”.
Άνθρωποι που πεινάνε και κρυώνουν, παιδιά που λιποθυμούν, νοσοκομεία που δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές και άλλα τέτοια.
Εκλογές με καμπάνια Μάρθα Βούρτση, δεν κερδίζεις.
Άλλωστε, σημασία έχει να σωθεί η Βασίλισσα· οι άλλοι ας ψοφήσουν.
Όταν ο εθνικός σου ύμνος είναι “Ο Θεός να σώζει τη Βασίλισσα”, άσε να σωθεί η Βασίλισσα και οι άλλοι θα σωθούν στην επόμενη ζωή.
 
(Τρελό γέλιο, που είναι 21ος αιώνας, οι θέσεις εργασίας εξαφανίζονται εξαιτίας της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, και οι άλλοι λέγονται ακόμα Εργατικοί και -αντί να έχουν κάνει σημαία το Βασικό Εισόδημα- υπόσχονται δουλειές για όλους. Δηλαδή, υπόσχονται δουλεία. Δηλαδή, υπόσχονται αφεντικά. Να χαρώ εγώ αριστερούς, εργατικούς, σοσιαλιστές, κομμουνιστές και άλλους επαναστάτες. Όχι μόνο στην Βρετανία. Παντού. Γιατί και στην Ελλάδα, όλοι οι επαναστάτες ένα αφεντικό ψάχνουν. Και βρίσκουν.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου