Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Η μόνη συζήτηση που θα έπρεπε να γίνεται σήμερα στην Ελλάδα είναι για το Βασικό Εισόδημα


Με την ελληνική οικονομία να καταρρέει ξανά και με εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να χάνουν την δουλειά τους, θα περίμενε κάποιος ο δημόσιος διάλογος να αφορά λύσεις για τα προβλήματα των ανθρώπων και όχι πολιτικά “σκάνδαλα” και εγκληματικές ενέργειες από το αστυνομικό ρεπορτάζ.  
Άλλωστε, δεν υπάρχουν σκάνδαλα στη χώρα που χρεοκόπησε και η χρεοκοπία της δεν θεωρήθηκε σκάνδαλο, με αποτέλεσμα να μην οδηγηθεί κανένας πολιτικός στην Δικαιοσύνη.
Δεν ξέρω αν έχουν αντιληφθεί πολιτικοί και πολίτες πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανάπτυξη.
Το συντριπτικό χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό -εξαιτίας του κορωνοϊού και της οικονομικής ύφεσης- μάλλον θα συνεχιστεί και το επόμενο καλοκαίρι.
Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την οικονομική κατάσταση εκατομμυρίων Ελλήνων.
Τώρα είναι η ώρα για το Βασικό Εισόδημα.
Το θέμα έθεσαν επίσημα η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία που συμμάχησαν για να απαιτήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την υιοθέτηση ενός ελάχιστου εισοδήματος για τα 27 κράτη μέλη.
Βασικό Εισόδημα για όλους. Ανεξάρτητα από το αν εργάζονται ή όχι.
Το Βασικό Εισόδημα θα χορηγείται σε όλους τους πολίτες της χώρας, χωρίς διακρίσεις, για να μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες και να ζουν αξιοπρεπώς. 
Αρκεί να είσαι άνθρωπος, για να λαμβάνεις το Βασικό Εισόδημα.
Τέρμα στα επιδόματα ανεργίας, θέρμανσης, ενοικίου κλπ.
Βασικό Εισόδημα για όλους.
Ας τελειώνουμε με την περιπτωσιολογία του κοριτσιού που λιποθύμησε από την πείνα, των ανθρώπων που ζουν στον δρόμο, αυτών που δεν έχουν να φάνε κλπ, και ας κάνουμε κάτι για αυτό.
Ξέρετε, υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό από το να δικάζουμε τους πάντες στο Facebook και να λυπόμαστε τους “κακομοίρηδες”.
Μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα.
Είναι 2020 και το λιγότερο που μπορεί να κάνει η ανθρωπότητα είναι να εξαλείψει την φτώχεια.
Ευγενικός και εφικτός στόχος.  
Βασικό Εισόδημα για όλους.
Θα ανοίξει επιτέλους κάποιος την συζήτηση για το Βασικό Εισόδημα και στην Ελλάδα;
Τώρα.
 
(Βέβαια, μπορούμε πάντα να συνεχίσουμε να αφορίζουμε κόσμο στα social media και να έχουμε πάντα δίκιο. Με την ευκαιρία, κάτι δημοσιογράφοι που θίχτηκαν πάρα πολύ τις προάλλες από το σποτ ενός πολιτικού κόμματος που ξέχασε να αναφέρει πόσο αξιοπρεπείς και ανεξάρτητοι είναι οι δημοσιογράφοι στη χώρα μας, έγραψαν τίποτα και για τον τρίτο ανακριτή της υπόθεσης Noor One που ζήτησε μετάθεση για “προσωπικούς λόγους”; Όχι, ε; Μάλλον, δεν θα το πήραν χαμπάρι, αν και δεν τους ξεφεύγει τίποτα. Στους δέκα ανακριτές που θα ζητήσουν μετάθεση ή θα παραιτηθούν, κάτι μπορούν να πάρουν χαμπάρι. Εσείς συνεχίστε, πάντως, να αποθεώνετε λαμόγια.)
(Για τους φίλους αναγνώστες που θα αρχίσουν να ρωτάνε τι είναι το Βασικό Εισόδημα και πώς και γιατί, ας κάνουν μια αναζήτηση στο μπλογκ. Έχω γράψει δεκάδες φορές, εδώ και πολλά χρόνια.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου