Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Φυσικά και δεν ήταν θέμα Αυγενάκη

 
Τάσος Τσατάλης
 
O Λευτέρης Αυγενάκης δεν έχει ακριβώς... δρέψει δάφνες στο διάστημα της ώς τώρα θητείας του ως υφυπουργός Αθλητισμού. Αν έχει ξεχωρίσει για κάτι, είναι για το πόσο γρήγορα κατάφερε να στρέψει εναντίον του τις τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, να ταυτιστεί στα μάτια της κοινής γνώμης με τα συμφέροντα της.. μιας και ταυτόχρονα να ταυτιστεί με μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια επιβολής κομματικού ελέγχου στις αθλητικές ομοσπονδίες. Δέχεται βροχή καταγγελιών από παντού.
Ωστόσο μέχρι σήμερα ο Λευτέρης Αυγενάκης διατυμπάνιζε πως δεν κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να γίνεται φορέας της πολιτικής που έχει καθορίσει ο πρωθυπουργός. Και για να λέμε την αλήθεια τελικά δεν προέκυψε και κάποιο στοιχείο περί του αντιθέτου. Οπότε μάλλον θα δικαιούται να λέει πως το ηχηρό χαστούκι από FIFA - UEFA, με την επιστολή-απειλή για ποδοσφαιρικό Grexit λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων στην ΕΠΟ, δεν αφορά πρωτίστως τον ίδιο, αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μήπως δεν ήταν ο Μητσοτάκης εκείνος που τον περασμένο Φεβρουάριο... μετά βαΐων και κλάδων υποδέχτηκε τον πρόεδρο της UEFA και συμφώνησαν για εκείνη την περιβόητη «ολιστική μελέτη»; Μήπως αυτή η «ολιστική μελέτη» δεν έγινε το βασικό επιχείρημα του Αυγενάκη στην προσπάθεια να δημιουργεί προσκόμματα στην εκλογική διαδικασία στην ΕΠΟ;
Και να που ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, του οποίου προνομιακό συνομιλητή επιχείρησαν να παρουσιάσουν τον Ελληνα πρωθυπουργό, έρχεται τώρα, μερικούς μήνες μετά τις θερμές χειραψίες, όχι μόνο να πάει σε πολιτική τήρησης αποστάσεων ασορτί με τις απαιτήσεις της εποχής, αλλά να απειλήσει ανοιχτά τον... προνομιακό συνομιλητή του. Αρα καιρός να συμφωνήσουμε όλοι με τον Αυγενάκη. Αυτόν δεν πρέπει να τον κατηγορούμε. Ο «επιτελικός» πρωθυπουργός μας φέρνει το ελληνικό ποδόσφαιρο στα πρόθυρα του Grexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου