Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Για να καταλάβω...

 
 
Για να καταλάβω... από τον Μάιο που έληξε η καραντίνα έως και τώρα τον Αύγουστο, οι κυβερνάρχες δεν πρόφταιναν να θωρακίσουν τα νοσοκομεία ούτε με πρώτες ύλες ούτε με φάρμακα ούτε με προσωπικό, ούτε πρόφταιναν να δημιουργήσουν περισσότερες ΜΕΘ, παρότι... «είμαστε σε πόλεμο» όπως είχε πει ο Μητσοτάρχας, οπότε θα έπρεπε να φέρεται και όντας σε πόλεμο, αλλά μάλλον, δεν πρόφταινε.
Για να καταλάβω... μπαινοβγαίνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο μας (έτσι δεν το λένε;), πήραν και την Αγια-Σοφιά μας (έτσι δεν τη λένε;), θύμωσαν και με τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου που είναι μια τρύπα στο νερό και οι κυβερνάρχες πάλι δεν πρόφταιναν να προφτάσουν καμιά δυσάρεστη εξέλιξη, γιατί είχαν άλλους, μεγαλύτερους «εχθρούς της πατρίδος» να ξεπαστρέψουν, όπως ο Παπαγγελόπουλος και προσεχώς ο ίδιος ο Τσίπρας και εν καιρώ, όλη η Αριστερά.
Για να καταλάβω... έχουμε πήξει στο κρούσμα και τη διασωλήνωση λόγω κορονοϊού, αλλά οι κυβερνάρχες δεν προφταίνουν να πάρουν σοβαρά μέτρα, καθώς είχε πολύ καλές παραστάσεις η Επίδαυρος φέτος και στο κάτω κάτω της γραφής δεν φταίν’ αυτοί που οι νέοι δεν προσέχουν και μου πίνουν μπίρες στις παραλίες, ενώ πιο πριν μου μαζεύονταν στις πλατείες και ακόμα πιο πριν έβλεπαν το «Τζόκερ» στα σινεμά. Μα είναι παιδιά αυτά; Πού πήγε η ατομική τους ευθύνη!
Για να καταλάβω... πήγε ο πρωθυπουργός στην Κέρκυρα πριν από δύο μήνες και είπε πως θα τσιμεντάρει κάτι στρέμματα δάσους «αφού θα καούν που θα καούν» (έτσι είπε) και τελικά, δύο μήνες μετά κάηκαν;
'Επειτα από όλα αυτά, ένα καταλαβαίνω: από Μητσοτάρχα τον προάγω σε Τσιμεντάρχα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου