Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Στον εισαγγελέα ο γιατρός που αποκάλυψε το “Μπέργκαμο” στη Θεσσαλονίκη-Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ


Στον Εισαγγελέα παραπέμπει η διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το γιατρό Θανάση Σιούλη που είχε αποκαλύψει το «έγκλημα» με τις ανύπαρκτες ΜΕΘ το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.
Ο γιατρός του Νοσοκομείου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, είχε δηλώσει ότι η εφημερία του ΑΧΕΠΑ ξεκινά χωρίς κανένα ελεύθερο κρεβάτι και πλέον διώκεται από τη διοίκηση.
Πρόκειται για τον τελευταίο κρίκο στη μακρά αλυσίδα επιθέσεων, διώξεων και απόπειρας φίμωσης υγειονομικών που αποκαλύπτουν την εξάντληση των υποδομών του ΕΣΥ, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δώρα Αυγέρη: Αντί υπόλογοι, κατήγοροι και τιμητές
Η αν. Τομεάρχης Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη, σε ανάρτησή της σχολιάζει:
«Αντί υπόλογοι, κατήγοροι και τιμητές!  Αντί η κυβέρνηση να λογοδοτήσει για το έγκλημα της Θεσσαλονίκης, η γαλάζια διοίκηση του ΑΧΕΠΑ διώκει τον γιατρό που τόλμησε να πει ότι δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ!  Δεν έχουν το Θεό τους!».

Σε ανακοίνωση του το Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης αναφέρει:
«Στον εισαγγελέα τόλμησε να παραπέμψει η διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ το γιατρό Θανάση Σιούλη,  καταξιωμένο επιστήμονα και ανιδιοτελή άνθρωπο, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης. Το «έγκλημά» του ήταν ότι τον Νοέμβριο του 2020 δήλωσε ότι η εφημερία του Νοσοκομείου αρχίζει χωρίς κανένα ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ. Όμως η παραπομπή του Θανάση Σιούλη δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.
Ενώ η πανδημία σαρώνει την χώρα και το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης οι διοικήσεις των νοσοκομείων επιδίδονται σε όργιο απειλών και εκφοβισμού των εργαζομένων που τολμούν να αναδείξουν την τραγική πραγματικότητα των Νοσοκομείων. Απειλούν με ΕΔΕ και πειθαρχικούς ελέγχους, ενώ στην περίπτωση των μη μόνιμων υπαλλήλων, η απειλή είναι η μη ανανέωση ή διακοπή της σύμβασης. Η επίπληξη για δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις ή ακόμα και για σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο. Στόχος τους είναι να συγκαλύψουν τα εγκληματικά λάθη και την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας. Οι διώξεις σε βάρος υγειονομικών εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να καταπνίξει κάθε φωνή που αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά.
Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, απαιτεί:
  • Να σταματήσουν οι διώξεις των υγειονομικών.
  • Να θωρακιστεί το ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ, με στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Αντί να κυνηγούν τους υγειονομικούς ας ασχοληθούν επιτέλους με τις ζωές και την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας».

ΥΓ του blog: ......είναι να τρελαίνεσαι με τους 'αρίστους' αυτής της κυβέρνησης.....με τι κατηγορία στέλνουν υπάλληλο τους στον εισαγγελέα;...έκαναν ΕΔΕ και βρήκαν κάποια στοιχεία δημοσιοϋπαλληλικής παραβατικότητας; ....τον τιμώρησαν, αν ναι και με ποια στοιχεία; ...γιατί δεν ακολούθησαν την υπηρεσιακή οδό και δεν έστειλαν την όποια ποινή στο Υπουργείο; ....τον στέλνουν στον εισαγγελέα πέντε μήνες μετά έχοντας αυτοί την δυνατότητα να αλλοιώσουν τα όποια στοιχεία; .....το κάνουν στα πλαίσια του αστυνομικού εκφοβισμού; ....είναι να απορείς με την ανικανότητα και τον πανικό τους......ο ιός όσο μικρός κι αν είναι αυτά που προκαλεί φαίνονται, παράγουν αποτέλεσμα σε ανθρώπινες ζωές .....τα λάθη της διαχείρισης της πανδημίας δεν κρύβονται πια κάτω από το χαλί και οι υπαίτιοι θα πληρώσουν όσος χρόνος κι αν περάσει.....κανένας δεν κάθισε στην εξουσία αιώνια, τουλάχιστον στα δημοκρατικά καθεστώτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου