Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Η Αλήθεια των αριθμών της Πανδημίας και η αποκάλυψη για το Self-test στη Ελλάδα

Γιώργος Σαχίνης
Aκούστε τι ανέφερε ο Γιώργος Σαχίνης στη σημερινή εκπομπή του


Μια μικρή πλήρη ανάλυση με στοιχεία και συγκρίσεις που αποτυπώνουν θλιβερές πρωτιές για την Ελλάδα στην Ευρώπη, περιλάμβανε η σημερινή εισαγωγή του Γιώργου Σαχίνη, στο Radio98.4.
Ακόμη χειρότερα , που η ανάλυση κατέδειξε και την ωμή αλήθεια για το νέο αφήγημα των δωρεάν self-test, που εξηγήθηκε γιατί θα μετατραπούν σε νέα «υγειονομική βόμβα» αν τώρα δεν ανακοπεί ο τρόπος και η μέθοδος με την οποία επιχειρείται να περάσουν στους πολίτες, διαλύοντας κάθε ελπίδα για σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση έστω και τώρα , με testing , ιχνηλάτηση και απομόνωση κρουσμάτων για να σπάσει η αλυσίδα της εκρηκτικής διασποράς.
Ο πραγματικός κίνδυνος είναι ότι με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζουμε την ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΗ. Εδώ όμως πρόκειται για αυτοδιάγνωση ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟΥ ΝΟΣΗΜΑΤΟΣ. Που σημαίνει ότι όσο σημασία έχει να μάθει κανείς ότι πάσχει για να προλάβει να θεραπευθεί ή να πάρει γενικά τα μέτρα του, άλλο τόσο έχει σημασία να προλάβει να μην μεταδώσει σε άλλους το νόσημά του.
Επομένως το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι όλη η επιχείρηση απελευθέρωση κινδυνεύει να μετατραπεί σε επιχείρηση διασποράς.
Στη δημόσια υγεία και μάλιστα εν μέσω τέτοιας πανδημίας, πολύ δε περισσότερο όταν μέχρι στιγμής η ιχνηλάτηση στη χώρα βασίζεται σε ένα κεντρικό call center και στον ελλειμματικό ΕΟΔΥ. Συνεπώς αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι να απαλλαγεί από την ευθύνη  του testing, της ιχνηλάτησης, κρουσμάτων και επαφών και της επιδημιολογικής επιτήρησης μεταθέτοντας την ευθύνη στους πολίτες, αντιμετωπίζει δηλαδή την αυξημένη μεταδοτικότητα από τα μεταλλαγμένα στελέχη με μια μεταλλαγμένη ατομική ευθύνη,ο κίνδυνος είναι μεγάλος γιατί αντί να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης θα γίνουν ακόμη περισσότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου