Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Κώστας Αρβανίτης: «Όχι και τα παιδιά, κύριε Μητσοτάκη!»


NewsRoom

"Ο κύριος Μητσοτάκης μας επιστρέφει στα χρόνια του Ντίκενς, δημιουργώντας τους Όλιβερ Τουίστ της εποχής μας", σχολιάζει ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης
Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –  ΠΣ Κώστας Αρβανίτης, αναφορικά με την απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες παιδιών 16 ετών και άνω που ζουν σε δομές φροντίδας ανηλίκων, η οποία εξαγγέλθηκε.

Σε δηλωσή του, ο κ. Αρβανίτης τονίζει:

"Με την ανεργία να καλπάζει και τους μισθούς συμπιεσμένους στο κατώτατο επίπεδο των χωρών της ευρωζώνης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τροφοδοτεί επιχειρήσεις με παιδική εργασία, και μάλιστα υπό το γνωστό καθεστώς περιορισμένων ελευθεριών που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία κοινωνικών δομών που φιλοξενούν τέτοιες ηλικίες.
Και το βαφτίζει «πρόνοια»!
Αυτά είναι τα φρικτά αποτελέσματα της ιδεοληπτικής εμμονής των «Αρίστων» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εδραίωση μιας κοινωνίας δύο ταχυτήτων. Ρίχνουν τα παιδιά στη βιοπάλη, αντί να φροντίζουν για την προστασία και τη μόρφωσή τους. Τα εγκλωβίζουν σε έναν μονόδρομο χαμηλόμισθης απασχόλησης ή ανεργίας, αντί να τους παρέχουν εκπαίδευση μέχρι τα 18, εφόδια και ευκαιρίες ισότιμες με τους συνομηλίκους τους.
Ο πρωθυπουργός που ονειρεύεται «ψυκτικούς από το Περιστέρι», που υποστηρίζει δημόσια ότι «δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο  πανεπιστήμιο» και αποκλείει από την τριτοβάθμια 40.000 παιδιά, αναλαμβάνει τώρα ο ίδιος και η κυβέρνησή του αυτόκλητα να «χωρίσει την ήρα από το στάρι», με κριτήρια, φυσικά, ταξικά.
Αυτή η πολιτική συγκρούεται με την αρχή 11 του Ευρωπαϊκού Πυλώνα και πάντως βρίσκεται σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά, τη διασφάλιση της μόρφωσής τους και την εξουδετέρωση των κινδύνων κοινωνικού αποκλεισμού· θέματα για τα οποία θα αναφερθώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο κύριος Μητσοτάκης μας επιστρέφει στα χρόνια του Ντίκενς, δημιουργώντας τους Όλιβερ Τουίστ της εποχής μας, ασκώντας την πιο αντικοινωνική πολιτική που στιγμάτισε ποτέ τη χώρα".

ΥΓ του blog: .....ξαφνιάζει η αφέλεια κι η απορία των αντιπολιτευόμενων βουλευτών κυρίως της αριστεράς, για το τι είναι, τι πρεσβεύει και τι ήρθε να εξυπηρετήσει ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.... ένας άνθρωπος που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και που τα βρήκε όλα έτοιμα, ένας άνθρωπος που παραδέχεται, αποδέχεται και συνηγορεί ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι κι ίσοι κι έτσι πρέπει να μείνει (ΕΔΩ), ένας άνθρωπος που δεν νοιάζεται παρά μόνο, και εξ οικογενειακής παραδόσεως, για τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων ολιγάριθμων ελίτ.....για τα παιδιά θα νοιαστεί τώρα; …ούτε για την εργασία τους ούτε για την υγεία τους δίνει δεκάρα… βγήκαν λοιπόν και επ’ ευκαιρία ένα τσούρμο παιδιάτρων στις τηλεοράσεις να λένε πόση ανάγκη έχουν τα παιδιά να εμβολιαστούν, γιατί ένα στα τέσσερα νοσεί και κινδυνεύει από κορωνοϊό….. μάλιστα, με τι στοιχεία; Με ποιες πηγές και ποιες μελέτες; ....καμία, βέβαια πέρυσι άλλα έλεγαν, αλλά για να συνεννοηθούμε ας πάμε παρακάτω κι ας παραθέσουμε τα στοιχεία από την επίσημη ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ της 9/9/2021, αυτά έχει και το ECDC….σύμφωνα μ’ αυτά για παιδιά 0-17 ετών, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας (19 μήνες), είχαμε κρούσματα 74.665 (12.3%), θανάτους 3 (0.0%) όλοι με υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόμενους-διασωληνωμένους 1 (0.3%)….πού λοιπόν βρίσκουν αυτά που γράφουν και λένε οι τηλεαστέρες στις οθόνες και στα ράδια; …ταυτόχρονα στις ηλικίες 18-39 ετών έχουμε: κρούσματα 231.359 (38.2%), θανάτους 101 (0.7%) και νοσηλευόμενους-διασωληνωμένους 15 (3.9%)…πολλοί, λίγοι, υπερβολικοί, συναγερμός και πανικός; …..συγκριτικά για το 2017 πχ. και μόνο για ένα έτος είχαμε στις ίδιες ηλικίες 341 νεκρούς από τροχαία!!!!! Να σφραγίσουμε τα αυτοκίνητα, να σκάψουμε και να φυτέψουμε τους δρόμους ή να μη βγαίνουμε από το σπίτι μας μήπως και σκοτωθούμε; ......περίεργοι επιστήμονες, με ανεδαφικές και ‘άρρωστες’ απόψεις, συνδεδεμένοι και εξαρτώμενοι από εταιρίες, διαφεντεύουν το παρόν και το μέλλον μας κι οδηγούν τις πολιτικές ηγεσίες να επιβάλουν παράνομα, αντισυνταγματικά, διχαστικά κι απάνθρωπα μέτρα για το καλό μας….. μας θάβουν για να μην πεθάνουμε!!!!!... εκτός κι αν πολιτικά ή άλλα κέντρα εξουσίας τους χρησιμοποιούν και τους επιβάλλουν αυτές τις απόψεις και τις λογικές για δικά τους συμφέροντα, αλλά αυτό ο χρόνος θα το δείξει….. όπως και να έχει, οι σοφοί και των επιτροπών και των τηλεοράσεων θα έπρεπε με 14.060 νεκρούς να είχαν ήδη παραιτηθεί κι αποσυρθεί όταν πέρυσι την ίδια ημερομηνία είχαμε 293 θανάτους από και με covid-19!!!!! …..και τώρα τι πρέπει κάνουν οι ‘ειδικοί’; ….στην Ιαπωνία χαρακίρι… στις μουσουλμανικές χώρες ακρωτηριασμό….στην Αφρική λιθοβολισμό.... στις αστικές δημοκρατίες της Δύσης, αν λειτουργούν ακόμη, θα έπρεπε να παρέμβουν οι εισαγγελείς…. στην Ελλάδα οι Τσιόδρας, Γιαμαρέλου, Σύψας, Μαγιορκίνης, Λινού, Μόσιαλος, Βατόπουλος, Παπαευαγγέλου κλπ, παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους…… στην χώρα μας δεν λειτουργεί ούτε η δημοκρατία, ούτε η λογική, ούτε η ηθική…..
Υστερόγραφο του υστερογράφου: ……για τις απόψεις των ειδικών και το παραμύθι που μας πουλάνε ένας στίχος και δυο βίντεο…. ο στίχος από το «Καιρός να δεις» του αθάνατου Μίκη Θεοδωράκη …. "Σου είπαν ψέματα πολλά / ψέματα σήμερα σου λένε ξανά / κι αύριο ψέματα ξανά θα σου πουν / ψέματα σου λένε οι εχθροί σου / μα κι οι φίλοι σου, σου κρύβουν την αλήθεια"…. το πρώτο βίντεο από τις δηλώσεις της Dorit Nitzan Διευθύντριας Διαχείρισης κρίσεων Δημόσιας Υγείας του ΠΟΥ (ΕΔΩ) και το άλλο από έναν άνθρωπο του λαού με κοινή λογική (ΕΔΩ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου