Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Τα βρώμικα γυαλιά ενός (προσκυνημένου) "αριστερού"



Την ξέρετε την λαϊκή παροιμία «και κερατάς και ζημιωμένος»; Αυτό είναι το πρώτο που μας ήρθε στο νου, όταν διαβάσαμε το κείμενο του γνωστού «αστέρα» της «Αριστεράς», Γρηγόρη Γεροτζιάφα. Στο κείμενο αυτό, ο εν λόγω κύριος ανέλαβε να μας κουνήσει για άλλη μια φορά το δάχτυλο σα μεγαλοκαθηγητής που είναι, αυτή τη φορά με την παρότρυνση να «μη χάσουμε τα ταξικά μας γυαλιά» (φαίνεται, εκεί στη …«μπολσεβίκικη» Σορβόννη τα δίνουν δωρεάν με την εγγραφή…) για να καταλήξει σε μια σειρά «ταξικά» μέτρα, όπως η …«διεκδίκηση» (από ποιον;) για μαζικό εμβολιασμό των εργατών και των φτωχών στα βιομηχανικά κέντρα, γιατί …αυτοί αν νοσήσουν, θα νοσήσουν πιο βαριά (sic!). Κι επειδή, προφανώς, αυτό το τελευταίο δεν οφείλεται στο ότι ο ιός …αλλάζει πουκάμισο όταν πηγαίνει στα πλούσια προάστεια ή στο ότι ο καλός Θεός «αγαπά» τους πλούσιους περισσότερο, η διαφορά οφείλεται – τι άλλο θα υπονοούσε ο συγκεκριμένος κύριος; – στα πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στις πλούσιες συνοικίες, παρά στις φτωχές.
Η «ανάλυση» που κάνει ο Γεροτζιάφας, φυσικά, έχει τόση σχέση με το ταξικό κριτήριο, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Ας δούμε γιατί, για να τελειώνει η πλάκα με τον εν λόγω «αριστερό διανοούμενο» και τις καθεστωτικές του «συστάσεις».
Ταξική προσέγγιση σημαίνει όχι μόνο να ρωτάς ΓΙΑΤΙ μέχρι σήμερα δεν έχει πεθάνει ΚΑΝΕΙΣ μεγαλοκαπιταλιστής, ΚΑΝΕΝΑΣ αστός ηγέτης, ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ «όνομα» του αστικού κοινωνικοπολιτικού προσωπικού, από τη νόσο COVID19, αλλά και να δίνεις ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερώτημα: όχι, φυσικά, επειδή είναι εμβολιασμένοι – για ενάμιση χρόνο δεν υπήρχε καν εμβόλιο – αλλά επειδή υπάρχει ΘΕΡΑΠΕΙΑ! Η θεραπεία που πήρε ο Τραμπ, ο Τζόνσον, ο Ιερώνυμος και διάφοροι άλλοι «επώνυμοι» του συστήματος και έγιναν περδίκι, την ίδια στιγμή που ο φτωχός λαός παρακαλεί να είναι στους «τυχερούς» που δε θα τους «κληρώσει» να νοσηλευτούν ή να διασωληνωθούν και κάποιοι, οι πιο άτυχοι, να αποδημήσουν…
Η πιο ωμή εκδήλωση της ταξικότητας στην προσέγγιση της πανδημίας, είναι ακριβώς το κοντράστ της φροντίδας που επιφυλάσσει το αστικό καθεστώς στα μέλη της άρχουσας τάξης και στο λαό. Για τα πρώτα, είναι ασυζητητί διαθέσιμες οι πιο σύγχρονες θεραπείες, τα πιο προηγμένα φάρμακα και μέσα. Για το λαό, έχουμε «τα εμβόλια και πολύ σας πέφτουν, που θέλετε και δωρεάν τεστ, πρωτοβάθμια υγεία και άλλα τέτοια, τζαμπατζήδες», όπως είχε το ΘΡΑΣΟΣ να χαρακτηρίσει τους εργαζόμενους ο γνωστός Πέτσας. Τα «εμβόλια», βέβαια, που είναι ανώριμα, αναποτελεσματικά και, πιθανώς (ως προς τις παρενέργειές τους) δυνητικά επικίνδυνα, ειδικά για τους νεότερους. Αλήθεια, πώς αλλιώς παρά «ανώριμα» (με την επιστημονική έννοια) να χαρακτηρίσει κανείς τα εμβόλια που το μόνο που επιτυγχάνουν – κι αυτό σε σχετικό μόνο βαθμό – είναι να προστατεύουν από διασωλήνωση και θάνατο, όχι όμως από τη μόλυνση και τη μετάδοση;
Και το «περίεργο» είναι ότι ο εν λόγω «ταξικός» ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ που τον έχουν κάνει «Ευαγγέλιο» οι διάφοροι εξωνημένοι «αριστεροί» του συστήματος, που είναι λαλίστατος για το πόσο κινδυνεύουν οι εργάτες των βιομηχανικών χωρών από τον ιό, για το θέμα αυτό …έπαθε γλωσσοδέτη! Καθόλου δεν του έκανε εντύπωση του «ταξικού» μας «ηγέτη» (Führer, γερμανιστί, για να μην ξεχνιόμαστε…) το «παράδοξο», οι ίδιες εταιρείες που έχουν την τεχνογνωσία να αναπτύσσουν θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων που εξοντώνουν τον ιό σε 48 ώρες(!) είναι αυτές που δε μπορούν να αναπτύξουν εμβόλια που να μπορούν να επιτύχουν «αποστειρωτική ανοσία», να εμποδίζουν δηλαδή τη μόλυνση, τη νόσο και τη διάδοση και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα – πρακτικά, όπως κάνουν τα περισσότερα εμβόλια, δηλαδή.
Έχει, μάλιστα, το ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ να εμφανίζει ως «διεκδίκηση», αυτό …που ήδη έχει δώσει η κυβέρνηση(!!!). Αλήθεια, πόσο ηλίθιους θεωρεί ο «ταξικός ηγέτης» μας, τους εργάτες όταν τους καλεί να ζητούν το «μαζικό εμβολιασμό» τους, τη στιγμή που όποιος θέλει μπορεί να κλείσει ραντεβού ακόμα και σε 24 ώρες; Και μάλιστα, χωρίς ο συγκεκριμένος να λέει κουβέντα για τα μέτρα διαχωρισμού και ωμού αυταρχισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις 24/8. Είναι αυτή στάση «διεκδίκησης» προς την κυβέρνηση, ή «νουθεσία» προς τον κοσμάκη να σπεύσει να εμβολιαστεί, να σκύψει το κεφάλι, βγάζοντας την κυβέρνηση από τη γωνία στην οποία είναι στριμωγμένη πολιτικά, χωρίς να πληρώσει κανένα πολιτικό κόστος; Δε χρειάζεται κανείς να είναι καθηγητής στη Σορβόννη για να καταλάβει ότι η δήθεν «απαίτηση» του κυρίου Γεροτζιάφα, βγάζει λάδι την κυβέρνηση και ξεπουλάει το λαό…
Αλλά, βέβαια, πώς να αναρωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό το «παράδοξο», όταν έχεις ήδη τάξει εαυτόν ως «πλασιέ» των εμβολίων των μεγάλων εταιρειών και θιασώτη της «Επιστήμης» (έτσι, «ουδέτερα» κι αταξικά, εσύ που μας κουνάς το δάχτυλο και ανησυχείς για τα «ταξικά γυαλιά» μας); Για ξεκάρφωμα, αφήνεις και κάποια «υπονοούμενα» ότι υπάρχουν, ίσως κι άλλα «ασφαλή εμβόλια» που θα μπορούσαν να έρθουν, αλλά «βέβαια, δεν είναι αυτός ο βασικός λόγος που ο κόσμος δεν επιλέγει τον εμβολιασμό, αλλά ο ατομισμός και ο ανορθολογισμός», σωστά; Είναι να απορεί κανείς, μετά από όλα αυτά, που οι υπουργοί του Μητσοτάκη, όπως ο Γεωργιάδης, έσπευσαν να πάρουν τους «αριστερούς» τύπου Χατζηστεφάνου και Γεροτζιάφα υπό την προστασία τους, θεωρώντας – με το δίκιο τους – ότι οι θέσεις που προβάλλουν οι εν λόγω «σύντροφοι» στηρίζουν απροκάλυπτα τις κυβερνητικές θέσεις;
Γιατί, η αλήθεια είναι ότι αν επέλεγες να σταθείς πράγματι στο έδαφος της ταξικής, εργατικής-λαϊκής πολιτικής, θα έπρεπε να αναδείξεις το ΚΥΡΙΟ: ότι η αστική τάξη ΣΚΟΠΙΜΑ συντηρεί («εργαλειοποιεί» επί το κομψότερον) την πανδημία του 0.15%, παρέχοντας στην εργατική τάξη τίποτε περισσότερο από αυτά τα «κουτσά» και «μισοτελειωμένα» εμβόλια, ίσα-ίσα για να μην πεθαίνουν σωρηδόν στα νοσοκομεία. (αλλά κι αυτοί που τελικά πεθαίνουν, αυτό συμβαίνει όχι λόγω του ιού, αλλά ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ: λόγω των δραματικών ελλείψεων σε ΜΕΘ, φάρμακα, προσωπικό, μέτρα προστασίας στο χώρο δουλειάς). Να συντηρείται η πανδημία έτσι, ώστε να «δικαιολογείται» το κλίμα της «πολεμικής οικονομίας» που έχει επιτρέψει στους ιμπεριαλιστές και στις άλλες αστικές τάξεις που τους ακολουθούν σα σκυλάκια να καθυποτάσσουν τους λαούς, να δένουν ακόμα πιο σφιχτά τη θηλιά της εξάρτησης γύρω από το λαιμό των καθυστερημένων και φτωχών χωρών, να περάσουν τα πιο αντιλαϊκά μέτρα χωρίς καμία αντίσταση, να στοιχίσουν τις λαϊκές τάξεις πίσω από το «κυρίαρχο αφήγημα» της κάθε άρχουσας τάξης, να τις κρατούν διαιρεμένες σε πλαστές διαχωριστικές γραμμές (από εδώ οι «ανεύθυνοι ανεμβολίαστοι» κι από εκεί οι «αλληλέγγυοι εμβολιασμένοι») και τόσα άλλα.
Να το πούμε, λοιπόν, απλά: ταξικό σήμερα είναι να βγεις ανοιχτά, κόντρα στην κυρίαρχη αστική γραμμή του διχασμού, της «ατομικής ευθύνης» και του τρομοκρατικού αυταρχισμού, να οργανώσεις την πάλη για να έρθουν ΣΗΜΕΡΑ όλα τα διαθέσιμα φάρμακα και θεραπείες στη χώρα μας, να είναι ΔΩΡΕΑΝ και ΑΜΕΣΑ στη διάθεση όλου του λαού, μέσα από ένα ΠΛΗΡΩΣ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Σύστημα Υγείας, με οργανωμένες Πρωτοβάθμιες Δομές, επάρκεια σε προσωπικό, κλίνες (απλές, ΜΕΘ/ΜΑΦ κλπ.), υλικό και φαρμακευτικό εξοπλισμό κλπ.
Ταξικό είναι να καταγγείλεις τις λεόντειες, αποικιοκρατικές συμβάσεις με τις μεγάλες, δυτικές φαρμακοβιομηχανίες και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ διακρατικές, αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες με τη Ρωσία, τη ΛΔ της Κίνας, την Κούβα για προμήθεια (σε προσιτές κι όχι μονοπωλιακές τιμές) και συμπαραγωγή των ίσης, αν όχι ανώτερης, αποτελεσματικότητας εμβολίων τους. 
Ταξικό είναι να απαιτείς τα εμβόλια αυτά να κατευθυνθούν στη στοχευμένη κάλυψη των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, εκεί που οι θεραπείες για τις οποίες μιλήσαμε είναι, κατά τεκμήριο, λιγότερο αποτελεσματικές. Να χορηγούνται ύστερα από εξατομικευμένη εκτίμηση οφέλους-κινδύνου από τους θεράποντες γιατρούς του καθενός, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και διαρκή παρακολούθηση και φαρμακοπαγρύπνηση. Να απαιτείς τη δρομολόγηση, παράλληλα, κλινικών μελετών ανά πληθυσμιακή ομάδα, ώστε να μελετηθεί η ασφάλεια και η ανοσολογική διάρκεια και αποτελεσματικότητά τους και, βέβαια, να προχωρήσει η διαφανής επιστημονική έρευνα, κάτω από κρατικό και κοινωνικό ελεγχο, για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς εμβολίων που θα επιτύχει την αληθινή ανοσοποίηση του πληθυσμού.
Ταξικό είναι να μην επιτρέψεις στην αστική τάξη και την κυβέρνηση να διχάζουν τα λαϊκά στρώματα, να μην επιτρέψεις τη διαγραφή κάθε συλλογικού και ατομικού δικαιώματος υπό το πρόσχημα της (εργαλειοποιημένης) πανδημίας, να αγωνιστείς για να ανατραπεί το καθεστώς της κοινοβουλευτικής χούντας με υγειονομικό φερετζέ που έχουν επιβάλλει στο λαό οι ξένοι και ντόπιοι δυνάστες του. Να προβάλεις αιτήματα και διεκδικήσεις που ΕΝΩΝΟΥΝ τους εργαζόμενους, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την όποια επιλογή έχουν κάνει ως προς το εμβόλιο, τόσο στο θέμα της ασφάλειάς τους στο χώρο δουλειάς ή ψυχαγωγίας και αναψυχής, όσο και στο θέμα της διασφάλισης της ισότιμης ΔΩΡΕΑΝ πρόσβασης όλων στις δημόσιες δομές υγείας. Να απαιτήσεις μέσω δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων τον έγκαιρο εντοπισμό των νέων μολύνσεων, ώστε να δρομολογούνται έγκαιρα τα θεραπευτικά εργαλεία που θεραπεύουν από τον ιό άμεσα και δραστικά, φτάνει να εφαρμοστούν στις πρώτες ημέρες της νόσου. Να απαιτήσεις τη διασφάλιση της δουλειάς και του μισθού με αναρρωτικές άδειες με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ο εργαζόμενος λείπει από την εργασία του. Αυτά είναι ταξική, εργατική πολιτική.
Ταξικό είναι να σαλπίζεις τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ για την ανατροπή του καθεστώτος της εξάρτησης και των μονοπωλίων, με στόχους πάλης που «δένουν» τα άμεσα μέτρα για την πανδημία με το συνολικό πρόγραμμα στόχων πάλης για τη ριζοσπαστική διέξοδο από την κρίση, την έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ-ευρώ, την εθνικοποίηση των μονοπωλίων, τη μονομερή διαγραφή του ληστρικού χρέους (που εκτινάχθηκε πάνω από το 300%!!!), τη γεωπολιτική απεξάρτηση από τη Δύση και την οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας με τις χώρες, τους λαούς, τα κινήματα που μάχονται για μια δίκαιη, ειρηνική και δημοκρατική διεθνή τάξη πραγμάτων.
Ταξικό είναι να είσαι στην πρώτη γραμμή, να «ματώνεις» στη διαδήλωση και στην απεργία κι όχι να κάνεις «δημόσιες σχέσεις» από την άνεση και την ασφάλεια της καλοπληρωμένης θεσούλας σου, έχοντας πιάσει «στασίδι» στα ΜΜΕ της αστικής τάξης και τα social media των κυβερνητικών στελεχών.
Ταξικό είναι να είσαι στον αντίποδα των θέσεων του γνωστού «αστέρα» της «Αριστεράς» του συστήματος, του κυρίου Γεροτζιάφα.
Σύντροφε, μη γίνεις σαν αυτόν!

ΥΓ του blog: ....τις απόψεις του Γρηγόρη Γεροτζιάφα τις φιλοξενήσαμε αρκετές φορές σ’ αυτό το blog..... ήταν ενδιαφέρουσες …..αλλά μετά την εμφάνιση των εμβολίων ο λόγος του άλλαξε κι έχει γίνει φανατικός υποστηρικτής τους.... το ότι είναι υποστηρικτής τους δεν ενοχλεί καθόλου ίσα-ίσα βοηθά στον γόνιμο διάλογο αλλά η μονομερής κι ατεκμηρίωτη άποψη δεν είναι επιστήμη, δεν είναι διάλογος…. είναι γνωστό ότι ο δογματισμός και ο φανατισμός τυφλώνουν... σε οδηγούν σε ατοπήματα, παραδοχές και προτροπές που είναι πέρα και κατά της ελευθερίας  που είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ύπαρξη και λειτουργία της επιστήμης..... η τεχνοκρατική αντίληψη μιας μερίδας επιστημόνων, όπως οι γιατροί,  δεν μπορεί να επιζητεί την επιβολή, την υποχρεωτικότητα και τον διαχωρισμό για να επιβληθεί στην κοινωνία όση αλήθεια κι αν κουβάλάει γιατί έτσι ξεκινά ο φασισμός κι ας μην ξεχνάμε ότι ιστορικά επιλογές, προτάσεις και μέθοδοι των ιατρών και της ιατρικής έχουν οδηγήσει σε ωμότητες κατά ατόμων κι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας…. η παγκόσμια κοινότητα μετά τον Β.Π.Πόλεμο αναγκάστηκε να θεσπίσει δρακόντειους νόμους και κώδικες για να αποφύγει επανάληψη τέτοιων φαινομένων…. δυστυχώς  νόμιζε ότι έχει εξασφαλιστεί αλλά η παρούσα συγκυρία δείχνει ότι το φάντασμα επανέρχεται πάνω από την πόλη….. μ ‘ αυτή την λογική ο αντίλογος σ’ αυτές τις απόψεις και τις πρακτικές που έλκουνε,  είναι επιβεβλημένος σε αυτό το blog….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου