Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

"Κυριακή των Κρυστάλλων" στην Βαϊμάρη Πορτοσάλτε


Δεν είναι και πυρηνική φυσική. Καποια στιγμή η οικειοποίηση της εθνικιστικής ρητορικής και η "κανονικοποίηση" της ακροδεξιάς με "λάφυρα" υπουργικούς θώκους, θα έβγαζε ξανά το φίδι απ' το αυγό.


γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2013, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Άρης Πορτοσάλτε φιλοξενεί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τον Ηλία Κασιδιάρη, δίνοντάς του στοργικές συμβουλές («Ναι αλλά και εσείς πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να μη σας πιάνουν στο στόμα τους»).


Σάββατο 2 Οκτωβρίου, 2021, ένα 24ωρο πριν τη δολοφονική επίθεση φασιστών σε μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης Πορτσάλτε γράφει στο Twitter: 

«Εάν είχαμε Συνταγματικό Δικαστήριο είναι προφανές πως με την δήλωση Θ. Παφίλη, ως κεντρικού στελέχους του ΚΚΕ, που δεν αναγνωρίζει την αστική Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη θα ετίθετο θέμα λειτουργίας του κόμματος. Τραγωδία, τον 21ο αιώνα να είναι, ακόμη, κολλημένοι στην παρανομία».

26 Ιουνίου, 2017, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει στο περιοδικό POLITICO: «Η Χρυσή Αυγή είναι σα να μην υπάρχει. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα».


Τις ημέρες που ακολούθησαν τα  επεισόδεια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μια σειρά από δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, της κυβέρνησης και φιλοκυβερνητικών δημοσιολόγων, όχι μόνο επανέφεραν την επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων», αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έριχναν αποκλειστικά την ευθύνη στην αριστερά.
Ενδεικτικά:
Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος: «Το πιο βασικό είναι η καταδίκη της βίας από όλους, από όπου και αν προέρχεται. Αυτό είναι το πιο βασικό από όλα. Από ότι είδα τις τελευταίες μέρες βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες… Προχθές εγώ από αυτά που είδα, είδα βία από απ' έξω (από το σχολείο)».
Στράτος Σιμόπουλος, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, ΝΔ: «Η δράση της Aριστεράς γεννά την αντίδραση της άλλης πλευράς».
Χθες, την "Κυριακή των Κρυστάλλων", είχαμε, με διαφορά λίγων ωρών, ακόμα δύο δολοφονικές, φασιστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Μία κατά μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και μία σε αντιφασιστική εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ. Γεγονός πρωτοφανές ακόμα και την περίοδο που το δεξί χέρι του Σαμαρά, ο Τάκης Μπαλτάκος ήταν σε συνεννόηση με τον Κασιδιάρη και τα πογκρόμ κατά μεταναστών και οι επιθέσεις κατά αριστερών οργανώσεων ήταν επίσης συχνά.
Η "αναζωπύρωση" της φασιστικής λαίλαπας, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στη νομιμοποίηση της εθνικιστικής ρητορικής από την τυχοδιωκτική, εξουσιαστική υστερία της ΝΔ και πολλών ΜΜΕ. Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα ευδιάκριτο αντίπαλο δέος στην «ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς που κατέστρεψε τη χώρα», μετέτρεψαν τον "χρυσαυγιτισμό" σε κυρίαρχη τάση.
Επιβράβευσαν τσεκούρια, "δεξιούς ακτιβισμούς", αρνήσεις ολοκαυτώματος, μισαλλόδοξα βιβλία και ακόμα πιο μισαλλόδοξες απόψεις. Εθνικιστικές κορώνες, καλέσματα σε δολοφονίες μεταναστών στο Αιγαίο, συλλαλητήρια, δημοσιεύσεις λιστών νηπίων με αλλοδαπά ονόματα ως απειλή για το έθνος… και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. 
Ζούμε, χρόνια τώρα, την εθνική τραγωδία του να θεωρούνται πατριώτες, οι πατριδοκάπηλοι εθνικιστές. Να ντροπιάζουν την έννοια του πατριωτισμού, εγκληματίες νεοναζί, υστερικοί τηλε-πλασιέ και αμέτρητοι γόνοι πολιτικών τζακιών.
Δεν χρειάζεται καν να γράφουμε ονόματα. Ξέρετε ποιοι είναι.
Αυτοί "έστρωσαν" το δρόμο για την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση, κατηγόρησαν για αυτό αγανακτισμένους πολίτες στις πλατείες και επέστρεψαν στην εξουσία με σύνθημα «Νόμος, τάξη, θρησκεία, πατρίδα και εθνικισμός». Τα επιχειρήματα, δηλαδή, κάθε απατεώνα.
Όταν οι προτάσεις σου δεν έχουν ούτε ένα θετικό περιεχόμενο, η μόνη πολιτική σου διέξοδος είναι η μισαλλοδοξία.
Θέλουν να συνηθίσουμε να μισούμε. Τόσο, ώστε να ξεχάσουμε τι πραγματικά αξίζει να αγαπάμε.
Να χαίρεστε λοιπόν όταν σας χαρακτηρίζουν ως το ένα από τα «δύο άκρα». Αυτό σημαίνει πως η ηθική και ιδεολογική απόσταση που σας χωρίζει από τους νεοναζί εγκληματίες, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που τους ενώνει με τους ισαποστάκηδες του «μετώπου της λογικής» και τους νεοφιλελεύθερους ακροδεξιούς της ΝΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου