Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Σύγχιση από νέες δηλώσεις Fauci: Συνέστησε στους εμβολιασμένους να φορούν μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους


Βιαζόμαστε να κάνουμε δηλώσεις ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. Απαράδεκτο, δήλωσε καθηγήτρια δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο George Washington

Νέος προβληματισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούν οι νέες δηλώσεις του Anthony Fauci ο οποίος προειδοποίησε τους εμβολιασμένους κατά της Covid-19 να φορούν μάσκα προστασίας και σε εξωτερικούς χώρους, εκφράζοντας, ωστόσο, την ελπίδα ότι οι θάνατοι από την Covid-19 θα συνεχίσουν την καθοδική τους πορεία τους επόμενους μήνες. 
Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με την Greta Van Susteren, η οποία θα προβληθεί σήμερα, ρωτήθηκε αν περιμένει νέα αύξηση των κρουσμάτων Covid αυτό το χειμώνα, εξαιτίας και των διαφορετικών παραλλαγών του κορωνοϊού. «Υποψιάζομαι ότι θα αρχίσετε να βλέπετε ότι οι θάνατοι θα μειώνονται παρόμοια με τις νοσηλείες. Πόσο γρήγορα θα πέσουν και πόσο θα μειωθούν θα εξαρτηθεί πολύ από μια σειρά καταστάσεων, οι οποίες θα επηρεαστούν από διάφορες συνθήκες όπως ο πιο κρύος καιρός, οι άνθρωποι που κάνουν πράγματα σε εσωτερικούς χώρους και άλλα», δήλωσε ο Fauci.
Πράγματι, οι θάνατοι μειώνονται σταθερά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στις ΗΠΑ και αναμένεται να συνεχίσουν να πέφτουν με τον ίδιο ρυθμό που ισχύει και στη μείωση των νοσηλειών. 
Ο Fauci σημείωσε ότι υπήρξε μια «ανατροπή στην καμπύλη» των κρουσμάτων και των νοσηλειών τις τελευταίες εβδομάδες. Ο τρέχων 7ήμερος ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων είναι 7.440, για την εβδομάδα 29 Σεπτεμβρίου-5 Οκτωβρίου 2021. Αυτό σημαίνει μία μείωση 13,2% από τον προηγούμενο μέσο όρο των 7 ημερών (8.378) από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Ο Fauci ανέφερε επίσης ότι οι μάσκες θα πρέπει να παραμένουν σε χρήση ακόμη και από εμβολιασμένους όταν βγαίνουν από το σπίτι τους. «Όταν έχετε πολλές μολύνσεις στην κοινότητα, παρόλο που είστε εμβολιασμένοι, όταν δεν είστε σπίτι αλλά έξω σε περιβάλλοντα με πολλούς συγκεντρωμένους, φορώντας μάσκα, νομίζω ότι θα είναι μία πολύ συνετή κίνηση», είπε. Ωστόσο, ειδικοί στον τομέα της υγείας φοβούνται ότι η προειδοποίηση του Fauci θα στείλει λάθος μήνυμα στο κοινό.  Η γιατρός έκτακτης ανάγκης και καθηγήτρια δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο George Washington, Leana Wen, ανέφερε στην ιστοσελίδα The Hill ότι ανησυχεί ότι οι άνθρωποι θα «εφησυχάσουν επειδή πιστεύουν ότι το κύμα της Delta μειώνεται». «Έχουμε δει αυτό να συμβαίνει στο παρελθόν, όπου υπήρξε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, μετά από πτώση, κάτι που απογοήτευσε τους ανθρώπους. Και ως αποτέλεσμα, βιαζόμαστε να κάνουμε δηλώσεις ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. Αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε. Την 1η Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ πέτυχαν ένα ζοφερό ορόσημο και ξεπέρασαν τους 700.000 θανάτους από Covid, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hokins. Ο αριθμός αυτός είναι περισσότερος από τον αριθμό των Αμερικανών που πέθαναν κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Πολέμου της Κορέας και του Βιετνάμ μαζί. Για να θέσουμε τον αριθμό στο πλαίσιο, είναι επίσης περίπου ισοδύναμος με τους πληθυσμούς του Νάσβιλ, του Τενεσί ή της Ουάσιγκτον, και λίγο μικρότερος από τον πληθυσμό του Ντένβερ, στο Κολοράντο.
Περισσότεροι από 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19 σε όλο τον κόσμο, κάτι που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 14,8% του συνόλου των θανάτων, αλλά μόλις το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου