Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Tweet


Τι σημαίνει 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου και τελευταίοι στην Ευρώπη; 
 Οτι τα τηλεοπτικά κανάλια, σύμφωνα με το ΕΣΡ, έδωσαν 75% χρόνου στη Νέα Δημοκρατία και 16% στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτό... ακριβώς σημαίνει 108η θέση...
φωτο από πρωτοσέλιδο της "Ελευθεροτυπίας"

Maria Denaxa @mdenaxa
Η Αυστρία καταργεί το σύστημα υποχρεωτικού εμβολιασμού COVID-19. «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν κάνει κανέναν να εμβολιαστεί», δήλωσε ο Johannes Rauch, συντηρητικός υπουργός Υγείας της Αυστρίας.

Kostas.Vaxevanis@KostasVaxevanis
Βλέποντας το πόθεν έσχες του @AdonisGeorgiadi, αναρωτιέμαι πώς ζει; Αν κάνεις τους λογαριασμούς (έσοδα, δάνεια, καταθέσεις στην Τράπεζα) του μένουν γύρω στα 1.000 ευρώ να περάσει το μήνα. Αδιευκρίνιστα όλα αυτά

Θετικός στον κορωνοϊό ο Βαρουφάκης...
«Η πανδημία επισκιάστηκε από την ακρίβεια, τον πόλεμο και την εκλογολογία αλλά καλάκρατεί. Αυτές τις μέρες, μετά από θετικό PCR, αναρρώνω, ευγνώμων που είχα εμβολιαστεί και με το μυαλό στους ανθρώπους του ΕΣΥ που μετά από 2,5 χρόνια εξάντλησης πασχίζουν να προσφέρουν έργο αβοήθητοι».


Evangelos Α. Antonaros @EvangAntonaros
Όταν τα κάνεις μαντάρα σε όλα τα επίπεδα και δεν μπορούν να σε προστατεύσουν ούτε οι ακριβόπληρωμένοι επικοινωνολογοι σου με ολα τα πετσο-ταισμενα ΜΜΕ που διαθέτεις, η εξήγηση είναι μία: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. 
Ο ΚυρΜητς οδηγεί τη ΝΔημοκρατία στον καταποντισμό. Με σιγουριά.

Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
Από το 3ο τρίμηνο 2021 η Γερμανία είχε αυξήσει την ηλεκτροπαραγωγή από άνθρακα σε 31% συνόλου. Τώρα την πηγαίνει προς το 40% για να περιορίσει εξάρτηση από πανάκριβό ρωσικό φ.αέριο. Στην Ελλάδα μονοψήφια η συμβολή λιγνίτη για να θησαυρίζουν funds,Περιστέρης,Μυτιληναίος. Αίσχος!


Evangelos Α. Antonaros @EvangAntonaros
Όσα λένε οι αρμόδιοι φορεις (υπουργοί κα.) για τη 4η δόση του εμβολίου αλλά και για την υγειονομική κατάσταση της χώρας είναι κάθε άλλο παρά κατατοπιστικά και σαφή για τους πολίτες. Θολώνουν την εικόνα. Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ξανά ότι αρνείται το βάρος της υπεύθυνης ενημέρωσης.

Ηλίας Μόσιαλος
«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως η σημερινή της εισήγηση για την χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης σε άτομα ηλικίας 30-59 ετών που δεν ανήκουν στις ευάλωτες κατηγορίες δεν συνοδεύεται από την αναγκαία τεκμηρίωση. Συγκεκριμένα, η ίδια η επιτροπή επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσφέρει μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.  
Εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα τότε δεν θα έπρεπε να γίνει και η σχετική εισήγηση αυτή τη χρονική περίοδο.
Ορισμένοι επισήμαναν ότι θα μπορούν να κάνουν την τέταρτη δόση όσοι φοβούνται. Αυτός βέβαια δεν είναι επαρκής λόγος για να δικαιολογηθεί μια πολιτική, ειδικά όταν δεν υπάρχει επαρκής τεκμηρίωση. Οι αποφάσεις δημόσιας υγείας και οι ιατρικές αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στην τεκμηρίωση και στη συστηματική ανάλυση των δεδομένων. Στη χώρα μας χρειάζεται να έχουμε επαρκή στοιχεία για το ποσοστό των συμπατριωτών μας που έχουν επαρκή ανοσοπροστασία. Αυτό μπορεί να γίνει με τυχαίες δειγματοληψίες στο γενικό πληθυσμό. Έτσι θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα για τις πιθανές επιπτώσεις της πανδημίας τους επόμενους μήνες αλλά και για την αναγκαιότητα των αναμνηστικών δόσεων. Τέλος να επισημάνω ότι τα υπάρχοντα εμβόλια εξακολουθούν να είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά στην αποτροπή της σοβαρής νόσησης. Δεν είναι πολύ αποτελεσματικά πλέον όσον αφορά στην αποτροπή της ήπιας λοίμωξης και των επαναλοιμώξεων. Και αυτό ισχύει κυρίως για τις υποπαραλλαγές Β4 και Β5 της Όμικρον»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου