Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Δυο κόσμοι που λειτουργούν αντίθετα – δυο εικόνες που διαβάζονται αντίστροφα


Η Goldman Sachs αύξησε την πιθανότητα κινδύνου ύφεσης στις ΗΠΑ τα επόμενα δύο χρόνια σε 48% από 35% σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις.
«Θεωρούμε ότι η απειλή της ύφεσης είναι υψηλότερη και πλέον προφανής«, σχολιάζει ο Γιαν Χάτζιους. «Μειώσαμε την πρόβλεψη επειδή φοβόμαστε ότι η Fed θα αναγκαστεί να αντιδράσει σκληρά στην αύξηση του πληθωρισμού και των πληθωριστικών προσδοκιών, εάν οι τιμές της ενέργειας συνεχίσουν να αυξάνονται και η επιχειρηματική δραστηριότητα να εξακολουθεί ταυτόχρονα να μειώνετα».
Δεδομένης της επιδείνωσης των οικονομικών προσδοκιών, η πρόβλεψη για την κατανάλωση πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2023 στα 20,7 εκατ. βαρ/ημερ φαίνεται ελαφρώς υπερτιμημένη.
Εάν οι τιμές του πετρελαίου διατηρηθούν στα σημερινά υψηλά επίπεδα, η ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ το επόμενο έτος είναι πιθανό να είναι χαμηλότερη από το επίπεδο του τρέχοντος έτους των 20,5 εκατ. βαρ/ημερ
Η ελαστικότητα της αμερικανικής ζήτησης είναι ένας οικονομικός περιοριστικός παράγοντας για την περαιτέρω αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Συνεπώς το κυριότερο ζήτημα είναι να μην παραβιαστεί ο περιοριστικός παράγοντας…Ολόκληρο το άρθρο εδώ: Δύο κοσμοι που λειτουργούν αντίθετα - δύο εικόνες που διαβάζονται αντίστροφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου