Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Δρ. Μαλόουν: Οι πολλαπλοί εμβολιασμοί δημιουργούν «αποτύπωση του ανοσοποιητικού συστήματος»


Είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η αρχική έκθεση σε ένα στέλεχος ιού μπορεί να εμποδίσει το σώμα να παράγει αρκετά εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι ενός νέου ιικού στελέχους


Ο Δρ Ρόμπερτ Μαλόουν προειδοποιεί για αποτύπωση του ανοσοποιητικού από τη στιγμή μάλιστα που ο Δρ Άντονι Φάουτσι έδωσε τις ευλογίες του αναφορικά με το πόσο απαραίτητη είναι η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου (4η συνολικά) κατά του COVID-19 για όλους τους Αμερικανούς ηλικίας 5 ετών και άνω.
«Δεν θα μπορούσα να σχεδιάσω καλύτερο εμβόλιο για να έχω περισσότερες πιθανότητες να προάγω την ανοσολογική αποτύπωση», είπε στους The Epoch Times ο Μαλόουν, ο οποίος βοήθησε στην εφεύρεση της τεχνολογίας αγγελιαφόρου RNA πάνω στην οποία βασίζονται τα εμβόλια των Pfizer και Moderna.
Η ανοσολογική αποτύπωση αναφέρεται σε ένα φαινόμενο κατά το οποίο η αρχική έκθεση σε ένα στέλεχος ιού μπορεί να εμποδίσει το σώμα να παράγει αρκετά εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι ενός νέου ιικού στελέχους.
Τα εμβόλια για τον COVID-19 που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή βασίζονται στο στέλεχος του πρωταρχικού ιού που εμφανίστηκε στην Γουχάν της Κίνας, γνωστός και ως SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί δηλαδή τον COVID-19.
Ένας σημαντικός αριθμός μεταλλάξεων έχει εμφανιστεί από τότε και έχουν επικρατήσει έναντι του αρχικού στελέχους της Γουχάν, συμπεριλαμβανομένης της κυρίαρχης παραλλαγής Όμικρον.
Ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έλαβαν τρεις δόσεις εμβολίου COVID-19 και είχαν μολυνθεί από το στέλεχος του πρωταρχικού ιού, είχαν χαμηλότερο επίπεδο προστασίας έναντι μεταγενέστερων στελεχών του ιού, σε σύγκριση με άτομα που δεν είχαν μολυνθεί . Άλλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων ερευνητών του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess, βρήκαν ότι τα εμβόλια είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά έναντι των υποπαραλλαγών της Όμικρον.
Ορισμένες μελέτες έχουν βρει αρνητική αποτελεσματικότητα μεταξύ των εμβολιασμένων ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εμβολιάζονται έχουν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν.
Σε ορισμένες περιοχές, οι εμβολιασμένοι αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα όσων έχουν μολυνθεί ή βρίσκονται σε νοσοκομεία ή πεθαίνουν με COVID-19. Στη Λουιζιάνα, για παράδειγμα, το 70% των θανάτων που καταγράφηκαν μεταξύ 23 Ιουνίου και 29 Ιουνίου ήταν μεταξύ των εμβολιασμένων.
Τέταρτη δόση, δεύτερη ενισχυτική
Τα εμβόλια αρχικά προωθήθηκαν ως πρωταρχικά σχήματα δύο εμβόλων (Pfizer και Moderna) ή ως ανοσοποίηση μιας δόσης (Johnson & Johnson). Στην αρχή οι ειδικοί έλεγαν ότι είχαν αποτελεσματικότητα έως και 100% κατά της συμπτωματικής μόλυνσης.
Λόγω της μειωμένης αποτελεσματικότητας έναντι των αναδυόμενων μεταλλαξεων, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενέκριναν ότι θα έπρεπε να γίνουν και αναμνηστικές δόσεις. Τον Μάρτιο, επειδή τα αποτελέσματα των ενισχυτών κατά της λοίμωξης δεν κράτησαν πολύ, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) καθάρισαν και συνέστησαν δεύτερους ενισχυτές για όλους τους ενήλικες άνω των ετών. 50.
Ο Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων και κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, λέει τώρα ότι οι Αμερικανοί ηλικίας 5 έως 50 ετών θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μια δεύτερη αναμνηστική δόση.
Ο Φάουτσι είπε συγκεκριμένα στην Washington Post ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «πρέπει να επιτρέψουν σε άτομα κάτω των 50 ετών να κάνουν το δεύτερο αναμνηστικό εμβόλιο, καθώς μπορεί να έχουν περάσει μήνες από τότε που πολλοί από αυτούς έλαβαν το πρώτο τους αναμνηστικό».
«Αν έκανα την τρίτη μου δόση [το 2021], είναι πολύ πιθανό η ανοσία να μειώθηκε», πρόσθεσε.
Ο Φάουτσι δεν έχει καμία εξουσία στο να εγκρίνει ή να προτείνει ενισχυτικές δόσεις, αλλά έχει σηματοδοτήσει σημαντικές αλλαγές στην πολιτική περί των εμβολίων στις ΗΠΑ κατά το παρελθόν…
Η απάντηση του Λευκού Οίκου και του FDA
Ο Δρ. Ασις Τζα, επικεφαλής στο ζήτημα της αντιμετώπισης του COVID-19 του Λευκού Οίκου, είπε στους δημοσιογράφους στις 12 Ιουλίου ότι «συζητούμε όλη την ώρα για όλα τα πιθανά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε καλύτερα τον αμερικανικό λαό», αλλά ότι η απόφαση για περισσότερες δόσεις θα παρθεί από το FDA και το CDC.
Ο Φάουτσι έκανε μια παρόμοια δήλωση κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης.
«Ο FDA αξιολογεί την τρέχουσα κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της αναδυόμενης επιδημιολογίας που υποδεικνύει αυξημένη νοσηλεία, και θα είναι ανοιχτός σε όλες τις πιθανές επιλογές για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, εάν χρειαστεί», είπε ένας εκπρόσωπος του FDA.
Οι κατασκευαστές εμβολίων και ο FDA συνεργάζονται για να αναπτύξουν νέα εμβόλια για το φθινόπωρο, τα οποία λένε ότι θα προσφέρουν καλύτερη προστασία. Αλλά τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα, δεν είναι διαθέσιμα προς την επιστημονική κοινότητα.
Πολλοί ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις, συμπεριλαμβανομένου του 91% των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω και του 77%  αυτών που είναι 18 ετών και άνω. Αλλά με τις αναμνηστικές δόσεις, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Μόνο το 70% των ηλικιωμένων έκαναν την τρίτη δόση, μαζί με μόλις το 51% εκείνων που είναι από 18 ετών άνω, σύμφωνα με στοιχεία του CDC. Η τέταρτη δόση έχει χορηγηθεί μόνο στο 28% του πληθυσμού, από 50 ετών και άνω.
Στις πολιτείες ή στις πόλεις που είχαν εφαρμοστεί υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και μια σειρά από περίεργα μέτρα, το σύνολο αυτών έχουν αρθεί, επειδή οι τοπικές υγειονομικές αρχές έχουν αντιληφθεί πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι σχεδόν μηδαμινή.
Οι νέες υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 Omicron – οι οποίες έχουν ξεπεράσει άλλα στελέχη στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτικές, αλλά δεν φαίνεται να προκαλούν πιο σοβαρή ασθένεια – είναι «ήταν κατά πολύ καλύτερες από οποιοδήποτε εμβόλιο», όπως ανακάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
«Νόσος που οφείλεται στα εμβόλια»
Οι μετρήσεις του COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, με τον εβδομαδιαίο μέσο όρο των κρουσμάτων να αυξάνεται κατά 75% σε σχέση με τα τέλη Μαρτίου και τις νοσηλείες με COVID-19 να διπλασιάζονται σε σχέση με τον Απρίλιο.
«Οι άνθρωποι θα πρέπει να λάβουν την δεύτερη αναμνηστική τους δόση αμέσως μόλις γίνουν επιλέξιμοι για αυτήν, ένα διάστημα που είναι συνήθως περίπου πέντε μήνες μετά την τελευταία τους δόση» δήλωσε χθες η διευθύντρια του CDC, Ροσέλ Γουαλένσκι. «Μην καθυστερείτε ούτε λεπτό», είπε.
Αλλά ο Μαλόουν είναι μεταξύ των επιστημόνων που αμφισβητούν έντονα την ιδέα ότι τα εμβόλια είναι η λύση.
«Έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα με τη νέα παραλλαγή της Όμικρον την BA.5. Οι άτομα που μολύνονται αυτή τη στιγμή και νοσηλεύονται και πεθαίνουν είναι κυρίως οι εμβολιασμένοι. Συμβαίνει σε όλο τον κόσμο», είπε ο Mαλόουν. «Αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα γιατί κάποιοι τους οδήγησαν, ή τους παραπλάνησαν και έτσι τώρα έχουμε την εδραίωση του ανοσοποιητικού αποτυπώματος. Αυτό που ζούμε γίνεται ολοένα και περισσότερο,  μια ασθένεια που καθοδηγείται από τα εμβόλια».
Ο Φάουτσι, σημαντικός υποστηρικτής του εμβολίου, «έχει ουσιαστικά δημιουργήσει μια κατάσταση μέσω της επιμονής του στον υπερεμβολιασμό όπου στην πραγματικότητα οδηγεί τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια ατέρμονη ασθένεια», πρόσθεσε.
Τα κυβερνητικά στελέχη διαφωνούν με αυτή την άποψη. Η Γουαλένσκι είπε ότι τα δεδομένα του CDC δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είτε δεν έχουν λάβει εμβόλιο είτε δεν έχουν κάνει ενισχυτική, έχουν λιγότερη προστασία από αυτούς που έχουν κάνει και τέταρτη δόση, συμπεριλαμβανομένης της λοίμωξης, ακόμη και όταν μελέτες δείχνουν ότι η ενίσχυση έναντι της μόλυνσης μειώνεται γρήγορα μετά την πρώτη και τη δεύτερη αναμνηστική.
Ο Φάουτσι είπε ότι τα άτομα που είχαν μολυνθεί στο παρελθόν ή έχουν φυσική ανοσία κολλώντας τον COVID-19, «δεν έχουν πολλή προστασία» έναντι των νέων υποπαραλλαγών.
Κανένας από τους δύο δεν ανέφερε πώς η φυσική ανοσία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, παραμένει ισχυρότερη από την προστασία από τα εμβόλια ακόμη και με ενισχυτικές δόσεις, ιδιαίτερα έναντι σοβαρών ασθενειών…
Πηγή: Prime News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου