Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

"Ε, μια γριπούλα είναι"...

Evangelos Antonaros

Πρώτη η Ελλάδα σε θανάτους από την πανδημία: Τι να περιμένεις όταν έχεις Υπουργό Υγείας που λέει ότι "ο ιός δεν κολλάει" σε κλειστούς χωρους...
Όταν δεν αρέσουν οι στατιστικές στους κρατούντες τις αλλάζουν. Κυρίως όταν είναι δυσάρεστες και τους χαλάνε τη...μόστρα.
Αυτό κάνει το σύστημα Μητσοτάκη "αλλάζοντας" τον τρόπο υπολογισμού κρουσμάτων, θυμάτων και διασωληνώσεων για την πανδημία.
Αλλά η αλήθεια σκληρή: Πρώτη... -- πανευρωπαϊκά -- η Ελλάδα σε θανάτους από την πανδημία. Εντυπωσιακά στην κορυφή στη θετικότητα των τεστ που γίνονται -- που σημαίνει πως πολλοί δεν προσέχουν. Ουραγός και στα εμβολια. Τι να περιμένεις όταν έχεις Υπουργό Υγείας που λέει ότι "ο ιός δεν κολλάει" σε κλειστούς χωρους. 
Το τι έπεται, δύσκολο να προβλέψει κανείς. Καθώς έχουμε πολλούς καλοκαιρινούς μήνες  πυκνών συναθροίσεων μπροστα μας. Παραλλαγές ποιυ αλλαζουν και κανείς δεν ξέρει πως συμπεριφέρονται. Ένα κοινό που - με τη αδρανή συμβολή της κυβέρνησης - πιστεύει πως ο ιός "ε μια γριπουλα είναι".
Μια κυβέρνηση ανεύθυνη. Επικίνδυνη. Υπόλογη απέναντι στην κοινωνία. Όπως σε όλα...
Πηγή: Facebook 

YΓ του blog: ....τι να περιμένεις όταν έχεις κτυπήσει κορυφή σε θανάτους σ' όλη την Ευρώπη και την πρώτη δεκάδα στον κόσμο; ....τα χειρότερα .......και τι κάνεις; .....το πρώτο αλλάζεις επιστημονική επιτροπή, αυτοί που σε οδηγήσανε σ' αυτό (αν ήταν δικές τους εισηγήσεις βέβαια αλλά φαίνεται ότι ήταν) πρέπει να πάνε σπίτι τους.... είναι να απορείς όταν ο αρχιεπιστήμονας πάει χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και λέει ότι ο κορωνοϊός θα μείνει μαζί μας, λες και δεν υπήρχε πάντα (ξέχασε την επιδημία του 1889-90, την ονομαζόμενη 'Ρώσικη' που οφειλόταν στον ανθρώπινο κορωνοϊό OC43) κι ότι θα τον πολεμήσει με νέα εμβόλια, επικαιροποιήμένα κι άλλα τέτοια ανέφελα και άσκεπα αγνοώντας ότι ο ιός είναι πιο έξυπνος απ' αυτόν κι από μας και ξεφεύγει μεταλλασσόμενος ....αντί λοιπόν να κάνει αυτός και η επιτροπή του προς τα πίσω ερμηνείες και έρευνες που δεν αποδεικνύονται, καλύτερα να κοιτάξει  κατάματα τα στοιχεία και τα αποτελέσματα της διαχείρισης που μας επέβαλε (που είναι όλα τραγικά), να παραδεχτεί το λάθος και την ανεπάρκεια του και να παραιτηθεί…… ενδεικτικά η Ελλάδα έχει συνολικά 30.476 θανάτους και 427 τις τελευταίες 28 ημέρες όταν η Σουηδία έχει συνολικά 19.144 θανάτους και 95 τις τελευταίες 28 ημέρες (θυμάται κανείς τον Ιούλιο του 2020; 206 εμείς κοντά 5500 η Σουηδία)…. αλλά  ας αφήσουμε την ‘καταραμένη’ Σουηδία που μας κυνηγά  κι ας δούμε αλλού… την Ολλανδία των 17.500.000 πληθυσμού  (23.041/85 τις τελευταίες 28 ημέρες), το Ισραήλ, (11.101/219 τις τελευταίες 28 ημέρες), την Τουρκία των 80.000.000 πληθυσμού, δηλαδή η Ελλάδα επί 8 (99.088/92 τις τελευταίες 28 ημέρες), να μη μιλήσουμε για την Ιαπωνία των 125.000.000 πληθυσμού, δηλαδή  (31.497/536 τις τελευταίες 28 ημέρες)….. "ποιος να συγκριθεί μαζί μας" έχουμε καταντήσει κι  οι επιστήμονες της Επιτροπής, ο Πλεύρης, η Γκάγκα κι ο πρωθυπουργός προς άλλα τυρβάζουν…. Τι να κάνεις λοιπόν όταν τα παραμύθια περί ανεμβολίαστων, ανοσίες της αγέλης, επάρκεια κι ανοσολογική απόκριση των εμβολίων με δόσεις αβολοντέ  πήγαν περίπατο κι αφού έχεις αναφυλαξία να φωνάξεις τον κορυφαίο επιδημιολόγο Γιάννη Ιωαννίδη εκ των ΗΠΑ να σε ξεμπλέξει, τότε κάλιο να φωνάξεις ένα Σουηδό επιστήμονα μπας και δούμε άσπρη μέρα….. άλλωστε και το EURO 2004 με ξένο προπονητή το πήραμε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου