Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

«Όλοι μας είμαστε σε μια ακαθόριστη μετατραυματική κατάσταση»


Η Κλέλια Ρένεση ανοίγει την ψυχή της σε μια ανάρτηση για τα Τέμπη που συνοδεύει με Σωκράτη Μάλαμα

Χειμαρώδης ήταν ο λόγος της Κλέλιας Ρένεση σε ανάρτησή της για το δυστύχημα στα Τέμπη.
Αναρτώντας ένα βίντεο όπου ο Σωκράτης Μάλαμας ερμηνεύει την «Κοιλάδα των Τεμπών», η γνωστή ηθοποιός ανοίγει την ψυχή της και εκφράζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τα συναισθήματα όλων όσοι συγκλονιστήκαμε από το τραγικό δυστύχημα.

Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση:

Οι φίλοι μου, τ’ αδέλφια μου, οι γνωστοί μου κι οι άγνωστοι μου , όλοι μας είμαστε σε μια ακαθόριστη μετατραυματική κατάσταση. Σαν να συγκρουστήκαμε κι ‘μεις μετωπικά με όλη την συνείδηση μας. Με όλο το άδικο. Με τα χαμένα χρόνια μας. Με τα χαμένα δικαιώματα. Με τα χαμένα όνειρα μας. Με την θέση μας στην κοινωνία. Με τον καθρέφτη μας.
Σαν να τέλειωσαν οι ιστορίες , οι δικαιολογίες , ο πασατέμπος. Πέρασε αρκετός καιρός και σκονίστηκαν τα μέσα μας. Κοιτάς γύρω-γύρω για να βρεις την συγγένεια. Ψάχνεις τους δικούς σου. Νιώθεις ορφανός και νεογέννητος μαζί. Σαν να είμαστε όλοι στο ίδρυμα σε θερμοκοιτίδες κι οι μαίες έφυγαν για εκδρομή επ’ αόριστον.
Ψάχνεις να βρεις απ’ την αρχή το πάτημα σου, τη μιλιά σου, τη μορφή που σε περιγραφεί κι αδυνατείς. Πως αλλιώς, τόση φρίκη δεν τη χωράει η ανάσα μας. Τέτοια κατάντια δεν την αντέχει η περηφάνια μας.
Πας να πιεις μια γουλιά και σε πίνει. Πας να φας φαί και σε τρώει αυτό.
Ψάχνεις απαντήσεις κι υπάρχει σιωπή.
Ψάχνεις δικαιοσύνη και γελάει μαζί σου ο ντουνιάς.
Ψάχνεις μια φωνή, μια αγκαλιά βάλσαμο, έναν σκοπό να τραγουδήσεις, μα δεν βγαίνει το μέσα έξω.
Έχουμε δρόμο μπροστά μας αδέλφια. Αυτή η πίστα είναι η πιο κρίσιμη κι η πιο ζόρικη. Πρέπει να ξαναγινούμε άνθρωποι. Να θυμηθούμε τον λόγο που ζούμε σε αστικές κοινωνίες, τον τρόπο να ζούμε με αξιοπρέπεια.
ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ.
ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
ΕΜΕΙΣ, Ο ΠΟΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ:
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ. ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ.
ΑΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ.
ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου