Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Μητσοτάκης όπως Κεραμέως και ο “κακός” Μελανσόν


Όταν κάποιοι θέλουν “σκιάχτρο” τον επικεφαλής του αριστερού μετώπου στην Γαλλία και ο πρωθυπουργός μας διαβεβαιώνει για το 5νθήμερο

Δεν καταργείται
Μέχρι τώρα τα έλεγε η Κεραμέως, τώρα τα υιοθετεί κι ο Μητσοτάκης τα περί μη κατάργησης του 5νθήμερου. Προφανώς για να καταλάβουμε πέραν πάσης αμφιβολίας πώς εκπονήθηκε το σχέδιο που εκτελεί – για μια φορά ακόμη- η πιστή στο Μαξίμου υπουργός.
Έτσι λοιπόν ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν καταργείται η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο στην Ελλάδα. Απλά δόθηκε η δυνατότητα για μια πρόσθετη βάρδια εργασίας σε συγκεκριμένους και ελάχιστους κλάδους της οικονομίας»!
Δηλαδή αν το δούμε από μια άλλη οπτική… δεν καταργείται το πενθήμερο αλλά κάποιοι εργοδότες μπορούν να απασχολούν τους εργαζόμενους εξαήμερο. Σε όποιον φαίνεται λογική αυτή η πρόταση μάλλον πρέπει να το κοιτάξει.

Θέμα χρόνου
Ήταν θέμα χρόνου κάποιος από την Νέα Δημοκρατία να το πει. Έ το είπε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης.
Σχολιάζοντας τις εκλογές στην Γαλλία ανέφερε: «Μια Γαλλία ακυβέρνητη και πολιτικά αδύναμη είναι πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη. Μια Γαλλία στα χέρια αντιευρωπαϊκών δυνάμεων είναι πανευρωπαϊκή κρίση».
Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει κάποιοι ετοιμάζονται να παρουσιάσουν την νίκη της Αριστεράς στην Γαλλία, ως πηγή αναταραχών και προβλημάτων. (Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια αντανακλαστικά).
Σε λίγο καιρό ο Μελανσόν θα ευθύνεται για την άνοδο των τιμών στην Ελλάδα. Να το θυμάστε…

Βούρ
Αν πιστέψουμε τον Νίκο Παππά ο ΣΥΡΙΖΑ πάει… βούρ για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Και μάλιστα με απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής.
Όπως δήλωσε «το κόμμα μας θα προχωρήσει συγκροτημένα. Θα κάνει το καταστατικό του συνέδριο, θα ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό του (ψηφιακή λειτουργία, περιφερειακή οργάνωση, καθολική συμμετοχή των μελών σε όλα τα επίπεδα, αξιοποίηση κάθε στελέχους), θα επιχειρήσει να ενισχυθεί και θα ανοίξει την πόρτα μιας μεγάλης εκλογικής συμμαχίας με τις προοδευτικές δυνάμεις»
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Μόνο που είναι κάπως δύσκολο να είναι συμβατή με αυτά που λέει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού ούτε λίγο ούτε πολύ «βλέπει» συνομωσίες στον προοδευτικό χώρο με στόχο να πληγεί ο Στέφανος Κασσελάκης.
Προφανώς ο πρώην υπουργός έχει αναλάβει τον ρόλο να «στρογγυλεύει» τις θέσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι μόνον στο συγκεκριμένο θέμα. Επειδή όμως ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να επιθυμεί τέτοιες «λειάνσεις» το μόνο που μπορεί να υποθέσει κανείς είναι πως αυτές οι δηλώσεις γίνονται για να μπορέσει να δικαιολογήσει κάπως ο ίδιος ο Νίκος Παππάς την στήριξη που παρέχει.

Ουδέτεροι
Θα πάρει αρκετό καιρό ακόμη να …ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου και τους 7 μπορεί κι 8 υποψηφίους.
Κι αν οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν ασφαλή συμπεράσματα, κι αν οι αντιπαραθέσεις δεν έχουν ακόμη κορυφωθεί, υπάρχει ένα στοιχείο που το τεκμηριώνει. Υπάρχουν ακόμη πολλοί «ουδέτεροι». Πρόσωπα που δεν παίρνουν θέση και μας λένε ότι … «το θέμα είναι να κερδίσει το άθλημα».
Ένας εξ αυτών ο Παύλος Χρηστίδης. Στην τελευταία του αναφορά κάλεσε τους υποψηφίους «να μας που το σχέδιο τους για το πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μεγαλώσει για να υπηρετήσει τον λαό και την πατρίδα. Και όταν αυτό το ακούσω θα τοποθετηθώ. Η άποψή μου είναι ότι κάθε υποψηφιότητα έχει να εισφέρει πολλά και να ανοίξει ατζέντες».
Σε ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ, όπου όλοι γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους, οι πολιτικές θέσεις και προτάσεις όσων διεκδικούν την προεδρία είναι γνωστές. Δεν νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου