Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Τσίπρας κρύβεται από πίσω


Νόρα Ράλλη

Σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο πίσω από τη βρετανική εφημερίδα, φάρο των οικονομικών παγκοσμίως, Financial Times. Εχουμε τα στοιχεία και θα τα καταθέσουμε. Θα ξεκινήσουμε όμως από την απόδειξη των όσων κατόπιν θα αποδείξουμε (η είδηση πέρασε στα «ψιλά», αλλά δίχως ψιλά χάνεται η αξία των χοντρών). Γράφουν οι FT: 
«Από το 2009 και μετά, σε 10 χώρες το βιοτικό επίπεδο αυξήθηκε πάνω από αυτό της Ελλάδας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Ε.Ε. μετά τη Βουλγαρία και η φτωχότερη στο μπλοκ του κοινού νομίσματος. Με το χάσμα με τη Βουλγαρία να μειώνεται απότομα, δεν είναι παράλογο να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η φτωχότερη χώρα της Ε.Ε.». 
Τουτέστιν, πολύ σύντομα η Ελλάδα θα είναι η φτωχότερη χώρα στην Ε.Ε.!
Η είδηση αυτή, ωστόσο, δεν είναι αληθής. Είναι δάκτυλος Τσίπρα ώστε να ρίξει τον Μητσοτάκη και, αφού έχει ξεπαστρέψει τον Κασσελάκη και φτωχοποιήσει με δική του ευθύνη τον ελληνικό λαό, τελικά να βγει και να πει: «Να τι λένε οι FT τώρα!». Ε, αυτό το «τώρα» δικός του δάκτυλος είναι.
Οχι ότι είχαν καμιά καούρα οι FT να κάνουν ό,τι τους πει ο Τσίπρας. Απλώς δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Βλέπεις, την εφημερίδα ίδρυσαν οι Τζέιμς Σέρινταν και Χορέισιο Μπότομλι το 1888. Αυτός ο Οράτιος ήταν μπατζανάκης του θείου του προ-προ-προπάππου του Αλέξη, από τη μεριά της ετεροθελούς αδερφής της προ-προ-κάποιας του. Μετά, βέβαια, η εφημερίδα πουλήθηκε στην ιαπωνική εταιρεία Nikkei. Ελα όμως που το όνομά της το είχε σκεφτεί ένας τριτοξάδερφος της κουμπάρας της γιαγιάς της θείας της Μπέτυς και οι Ιάπωνες τα μετράνε αυτά. Οπότε, μην ακούτε πως θα γίνουμε η φτωχότερη χώρα - ψέμα είναι. Είμαστε η δεύτερη φτωχότερη στην Ευρώπη - ας μείνουμε σε αυτό, που είναι αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου