Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ανασύνταξη

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής δεν έκλεισε ακόμα γιατί ο γιος του εκδότη είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας», το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης -η Τρόικα δηλαδή- εξετάζει τη θέσπιση πλαφόν 2.200 ευρώ στη μηνιαία σύνταξη.
Οι συνεχείς περικοπές των συντάξεων τα δυο τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει αναστάτωση και διαμαρτυρίες αλλά είναι στη σωστή κατεύθυνση και έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα.
Οι συνταξιούχοι είναι, κυρίως, ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν είναι πια ενεργοί και είναι αντιμέτωποι με το φάσμα του θανάτου.
Οι περικοπές των συντάξεων κινητοποιούν τους συνταξιούχους, με αποτέλεσμα να μην σκέφτονται όλη μέρα τον θάνατο αλλά το πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Δηλαδή, τους κάνουν ξανά νέους.
Οι όλο και πιο χαμηλές συντάξεις αναγκάζουν τους συνταξιούχους να γίνουν ενεργοί και -σε συνδυασμό με την εγρήγορση στην οποία βρίσκονται για να αποφεύγουν τους εξαθλιωμένους που μπουκάρουν στα σπίτια τους και τους πλακώνουν στο ξύλο για να τους πουν πού έχουν κρύψει τη σύνταξη- μετατρέπουν τους συνταξιούχους στην πιο δραστήρια και δυναμική ομάδα της ελληνικής κοινωνίας.
Η κατάργηση των συντάξεων θα δώσει ακόμα περισσότερα κίνητρα στους συνταξιούχους, ώστε να εργαστούν σκληρά και να οδηγήσουν την χώρα στην ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου