Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ωδή στη χαμένη χαρά


Mε νέο πολιτικό βίντεο «χτύπησε» η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου παραφράζονρας τον τίτλο της 9ης Συμφωνίας του Μπετόβεν, «Ωδή στη Χαρά»...
O τίτλος είναι «Ωδή στη χαμένη χαρά» παραφράζοντας την γνωστή Συμφωνία του Μπετρόβεν η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ως ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπό τη μουσική υπόκρουση της Ωδής, η Κατερίνα βρίσκεται σε μια παραλία και γράφει στην άμμο τις αξίες της Ένωσης και του Ευρωπαϊκού - Ελληνικού Πολιτισμού, που τις σβήνει το κύμα.
Λέξεις όπως Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Έθνη, Αξιοπρέπεια αλλά και Δουλειές, Κοινωνική Περίθαλψη, βλέπουμε να τις... παίρνει η θάλασσα, η οποία δεν καταφέρνει όμως να σβήσει τη λέξη HELLENES...
Η ηθοποιός έγραψε σχετικά στο youtube, στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο:
Occupy E.U.
«Η Ωδή της Χαράς» του Μπετόβεν (1785) είναι ο επίσημος ύπνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.)
Η «Ωδή της Χαμένης Χαράς» είναι μια μεταφορά για τη σημερινή κατάσταση με την οποία έρχονται - και θα έρχονται - σταδιακά αντιμέτωποι οι λαοί της Ευρώπης - οι Έλληνες όντας οι πρώτοι επιτιθέμενοι με τον πιο βίαιο τρόπο.
Στο όνομα μιας «Ένωσης» όλο και πιο αντιδημοκρατικής - μολυσμένης από τη διαφθορά της πολιτικής της Ελίτ, των διεθνών τραπεζιτών, των πολυεθνικών, και των μέσων μαζικής ενημέρωσης - ψέματα, εκβιασμοί, ηθικολογίες, και «αποδιοπομπαίοι τράγοι», χρησιμοποιούνται για την υποδούλωση των λαών, καταστρέφοντας τις ζωές των ανθρώπων, και τη δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου