Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ο Hemingway εξαπολύει ακόμα πάθη στην Αβάνα

Η παραμονή για περισσότερο από δύο δεκαετίες του Αμερικανού συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ στην Αβάνα αποτελεί ακόμα ένα μυστήριο για τους οπαδούς του έργου του στο νησί και σε όλο τον κόσμο.
Το σπίτι του στη Finca Vigia, τα μέρη όπου άφησε ίχνη, όπως το μπαρ και εστιατόριο Floridita, όπου συνήθιζε να απολαμβάνει τα daiquiri του και τα τουρνουά αλιείας που πραγματοποιούταν στο βόρειο Cojimar, όλα διαφυλάσσουν την διαδρομή του μέσα από την Κούβα.
Ως εκ τούτου, ερευνητές από όλα τα πλάτη προσεγγίζουν το Διεθνές Συμπόσιο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του, το οποίο φιλοξενείται κάθε δύο χρόνια από το σπίτι του που σήμερα είναι μουσείο στη περιοχή San Francisco de Paula.
Σε αυτή την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο νησί, ήρθαν... εκατοντάδες λογίων, επιμελητών, καλλιτεχνών, όλοι λάτρεις τις λογοτεχνικής σφραγίδας του, για να ακολουθήσουν τις τελευταίες διαδρομές, τα βήματα του συγγραφέα του βιβλίου 'Ο Γέρος και η Θάλασσα' αυτής της πόλης.
Πέρα από διαλέξεις, θεωρητικές συζητήσεις και συζητήσεις σχετικά με συγκεκριμένα θέματα, όπως η διατήρηση του ακινήτου στο οποίο είχε εγκατασταθεί στην Αβάνα από το 1940, το πάθος του για το κυνήγι, το χρόνο που πέρασε στην Αφρική, και το άγγιγμα του μέσω επιστολών του με φίλους και συνεργάτες, στη συνάντηση παρευρέθηκε και μια ομάδα μιμητών, νικητών διαγωνισμού, που είναι παρόμοιοι με τον Papa, έτσι όπως οι συγγενείς του συνήθιζαν να τον αποκαλούν.
Όλοι τους είχαν περασμένη την έκτη δεκαετία της ζωής τους, με στιβαρή εμφάνιση, και γκριζαρισμένα μαλλιά και γενειάδα. Στους δρόμους οι άνθρωποι μπερδευόταν και μερικοί απ 'αυτούς φώναζαν 'Α Hemingway?!', άλλοι 'Άι Papa'.
Η συνάντηση ήταν επίσης ένας φόρος τιμής σε αυτόν τον αφηγητή όλων των μορφών της τέχνης. Στο εκτενές θεωρητικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες μίλησαν για τα πρώτα βήματα του Χέμινγουεϊ ως συγγραφέα.Ένας ειδικός σημείωσε ότι το σπίτι μέχρι σήμερα δεν έχει πειραχτεί καθόλου και είναι ακριβώς το ίδιο περιβάλλον, όπου ο συγγραφέας έζησε και έγραψε επτά βιβλία του, συμπεριλαμβανομένου το 'The Old Man and the Sea', το οποίο κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1953.
Το συνέδριο ήταν μια μοναδική ευκαιρία για άλλη μια φορά για να μπουν οι ενδιαφερόμενοι στον συναρπαστικό κόσμο του συγγραφέα, ο οποίος αποφάσισε να μείνει στην Κούβα ένα μέρος της ζωής του για να ορίσει τον εαυτό του ως "cubano sato" (έναν συνηθισμένο Κουβανό).

(Ακολουθούν φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού του Χέμινγουεϊ στη Finca Vigia της Αβάνας):
 


Sierra Maestra με πληροφορίες από: plenglish.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου