Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Quiz: Βρείτε εσείς ποιά είναι η αλήθεια

Γεροβασίλη: «Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, ξανά»

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί funds να αγοράσουν κόκκινα δάνεια

....δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το προσφυγικό, μετά τη σύνοδο κορυφής.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η Αθήνα έχει φέρει αντιρρήσεις στα περί φιλοξενίας 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα και σημείωσε ότι υπάρχει ο όρος «ισοτίμως» και «αναλόγως» για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τόνισε, δε, πως είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει το βάρος που της αναλογεί, προσθέτοντας ότι αναμένει οικονομική στήριξη. Επίσης, ανέφερε πως πρέπει να δοθεί στήριξη και στην Τουρκία, καθώς είναι χώρα εισόδου, με στόχο να διασφαλίζονται ανθρωπιστικές συνθήκες και να ελαττωθούν οι ροές.
Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα φθάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και γι΄αυτό το θέμα κτίζει συμμαχίες στην ΕΕ. Όπως ανέφερε, ισχυρός σύμμαχος είναι ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρ. Ολάντ. Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στο όριο της περιουσίας των 300.000 ευρώ και εισόδημα στα 35.000 ευρώ. «Δεν θα δεχθεί η κυβέρνηση να αγοραστούν κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και ιδιωτών από ξένα funds» τόνισε, σημειώνοντας πως υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης.
Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι σήμερα θα κατατεθεί η ρύθμιση για τον ΦΠΑ στα ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ για το ασφαλιστικό είπε ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα κατατεθεί η κυβερνητική πρόταση, η οποία δεν θα ταυτίζεται με την πρόταση της Επιτροπής Σοφών.
«Ναι» από την Ελλάδα στην υποδοχή 50.000 προσφύγων...
 

 Έμμεση δημιουργία μιας «πόλης προσφύγων» στη χώρα...

Τη δημιουργία 50.000 θέσεων υποδοχής προσφύγων σε ελληνικό έδαφος δέχθηκε στη μίνι σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση...
Οι 30.000 - 10.000, δηλαδή, περισσότερες από όσες είχε ήδη συμφωνήσει - θα αφορούν θέσεις σε hotspots και κέντρα καταγραφής και οι «κατ' ελάχιστον» 20.000, όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης, μέσω επιδότησης ενοικίου και προγραμμάτων υποδοχής σε οικογένειες.
Όπως εξήγησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η Ελλάδα δεσμεύτηκε να δημιουργήσει συνολικά 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, με την οικονομική συνδρομή της ΕΕ, εκ των οποίων οι 30.000 θα δημιουργηθούν ως το τέλος του 2015.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η διαχείριση των συνόρων στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.
Στα 17 σημεία στα οποία συμφώνησαν οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη σύνοδο περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία άλλων 50.000 θέσεων σε χώρες που βρίσκονται στην «οδό των Δυτικών Βαλκανίων», την κλιμάκωση της επιχείρησης Ποσειδών στην Ελλάδα μέσω της παρουσίας της Frontex στο Αιγαίο, την έναρξη μιας νέας επιχείρησης της Frontex στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων και Ελλάδας-Αλβανίας που θα επικεντρωθεί στην έξοδο και την καταγραφή προσφύγων που δεν έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.
Οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη μίνι σύνοδο κορυφής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόθεση της Ελλάδας να αυξήσει την ικανότητα υποδοχής προσφύγων με 30.000 θέσεις έως το τέλος του έτους.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι αναμένεται χρηματοδοτική στήριξη για την Ελλάδα και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. «Αυτό αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα μετεγκατάστασης έκτακτης ανάγκης», αναφέρει η κοινή δήλωσή τους.
Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η δήλωση της Συνόδου επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία για την οριστικοποίηση και την εφαρμογή του σχέδιου δράσης ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και την ανάγκη να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας και ο οδικός χάρτης για την απελευθέρωση των θεωρήσεων.
Σε ό,τι αφορά την ΠΓΔΜ, η δήλωση της Συνόδου επισημαίνει την ανάγκη άμεσων διμερών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αναφορικά με τη φύλαξη των συνόρων και συγκεκριμένα την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.
Τέλος, επισημαίνεται η ανάγκη ενισχυμένης εμπλοκής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ.
Κυβερνητικές πηγές δήλωναν μετά τη λήξη της μίνι συνόδου κορυφής ότι «η επιδίωξη να δημιουργηθεί στην Αττική στρατόπεδο-γκέτο 50.000 προσφύγων, αποτράπηκε. Αντ' αυτού, η χώρα πέτυχε τις επιδοτήσεις 20.000 ενοικίων για οικογένειες προσφύγων, γεγονός που βοηθάει την αξιοπρέπεια των ίδιων και δεν δημιουργεί επιβάρυνση στις τοπικές κοινωνίες - αντίθετα, ενισχύει την αγορά. Ο υπόλοιπος σχεδιασμός παραμένει όπως εδώ και καιρό έχει αναπτυχθεί, με τις θέσεις των hotspots στα νησιά και την ίδρυση, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 10.000 θέσεων προσωρινής φιλοξενίας στην Αττική και 10.000 θέσεων στην Βόρεια Ελλάδα».
Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν σημαντικό ότι αναδείχτηκε ο ρόλος της Τουρκίας ως πύλης εισόδου, και η ανάγκη να υλοποιηθεί το σχέδιο για έλεγχο των προσφυγικών ροών από το έδαφός της.
 
Τσίπρας: Οι τρεις «παράλογες» προτάσεις για το προσφυγικό που απορρίφθηκαν
 
Τσίπρας-Μέρκελ
 
Ικανοποιημένος για το γεγονός ότι απορρίφθηκαν τρεις παράλογες, όπως τις χαρακτήρισε, προτάσεις σε σχέση με την προσφυγική κρίση εξέφρασε λίγο μετά το τέλος της «μίνι-Συνόδου Κορυφής» στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
Η πρώτη παράλογη πρόταση ήταν αυτή που αφορούσε στη δημιουργία μιας «πόλης» 50.000 προσφύγων στο εσωτερικό της Ελλάδας. Η πρόταση αυτή θα ερχόταν συμπληρωματικά, όπως είπε ο πρωθυπουργός, στις ήδη ανειλημμένες δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς, να δημιουργήσει κέντρα υποδοχής 7.000 ατόμων στα νησιά και άλλες 20.000 θέσεις στην Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως τελικά, αντί για τη δημιουργία μιας «κωμόπολης» 50.000 προσφύγων, έγινε αποδεκτή η ελληνική πρόταση για την προώθηση μιας διαδικασίας επιδότησης του ενοικίου 20.000 προσφύγων για το διάστημα που θα παραμένουν στην Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πρόταση αυτή αποτελεί μια ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Η δεύτερη παράλογη πρόταση που απερρίφθη αφορούσε τη δυνατότητα μιας χώρας να μην επιτρέπει τη διέλευση προσφύγων που προέρχονται από άλλη χώρα στο έδαφός της. Αν συνέβαινε αυτό, σημείωσε, θα είχε ως αποτέλεσμα το σταμάτημα της ροής και τη δημιουργία ενός φαινομένου ντόμινο, που θα κατέληγε στην επιβάρυνση κυρίως της Ελλάδας.
Αντί αυτής της επιλογής, προκρίθηκε η ενημέρωση της χώρας διέλευσης για τον αριθμό των προσφύγων που την αφορούν.
Η τρίτη παράλογη πρόταση που απερρίφθη ήταν αυτή που αφορούσε στη δυνατότητα να υπάρχει μια νέα επιχείρηση της Frontex στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας με στόχο να αποτρέπει και να ελέγχει τις προσφυγικές ροές προς τα Σκόπια. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόρριψή της εν λόγω πρότασης, επισημαίνοντας ότι η φύλαξη των συνόρων είναι αποκλειστικά εθνική αρμοδιότητα. Η μοναδική ανάμειξη της Frontex, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, θα αφορά στην ταυτοποίηση περιπτώσεων προσφύγων οι οποίοι δε θα έχουν ήδη ταυτοποιηθεί στα κέντρα υποδοχής στα νησιά. Αυτές οι περιπτώσεις θα είναι ελάχιστες, εκτίμησε ο ίδιος, γιατί οι περισσότεροι πρόσφυγες στα νησιά επιζητούν την καταγραφή τους.
Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι κοινή είναι η διαπίστωση πως η Τουρκία διαδραματίζει πρωταρχικής σημασίας ρόλο σε ό,τι αφορά τις ροές των προφύγων. Η συνεννόηση με την Τουρκία είναι αυτή που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για τη μείωση των ροών των προσφύγων, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης υπήρξε κατανόηση έναντι της Ελλάδας, αρχής γενομένης από το γεγονός ότι ο έλεγχος των προσφυγικών ροών δεν μπορεί να γίνει στη μέση του διαδρόμου, αλλά στην είσοδό του. Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη στενής συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ της τουρκικής ακτοφυλακής και των ελληνικών λιμενικών αρχών, τονίζοντας ωστόσο ότι η κάθε χώρα πρέπει να έχει την ευθύνη φύλαξης των δικών της χωρικών υδάτων.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρξουν από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συγκεκριμένες προτάσεις προς την Τουρκία, κάτι που όπως είπε δημιουργεί την ελπίδα για μια αποφασιστική αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.
Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης η ΕΕ κινήθηκε μεν με αργά βήματα αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση. Το προσφυγικό πρόβλημα, είπε, είναι κάτι που μας ξεπερνά και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συντονισμένα από την Ευρώπη. Στην αντίθετη περίπτωση διακυβεύεται η ίδια η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο πρωθυπουργός. Θα πρέπει να πρυτανεύσει η κοινή λογική, η λογική της αλληλεγγύης, του επιμερισμού της ευθύνης και της συνυπευθυνότητας.
 
ΥΓ του blog: ....Αυτοί τον έχουν της καρπαζιάς και παιδί για τα θελήματα μετά τους αρχικούς παιδαριώδεις λεονταρισμούς και την ολοκληρωτική υποταγή (για το ευρώ ρε γαμώτο) του κι εμείς για μεγάλο αντιστασιακό διαπραγματευτή, τιμονιέρη κι αρχηγό....ποιος μας φταίει; Ντροπή μας μέρες που είναι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου