Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Σήμερα 14 του Φλεβάρη…


Ευαγγελία Τυμπλαλέξη

Σήμερα 14 του Φλεβάρη…
Όταν ο γονιός έχει αδικήσει ένα τέκνο, κοιτάζει ν’ αποκαταστήσει την ενοχή πάνω και κύρια απ’ όλα.
Ο Χρόνος λοιπόν καταλείπει στον Φλεβάρη, κουτσός κι αδικηθείς στη μοιρασιά, τη γιορτή των ερωτευμένων. Γλυκά - λουλούδια - λούτρινα, όλα σε σχήμα καρδούλας ή στολισμένα στο πέτο με σχήμα καρδούλας. Περνούν τα χρόνια βέβαια για να κατανοήσει ο Άνθρωπος πως όλα καταθέτουν την υποτέλειά τους στον Μαμμωνά.
«Πόσο ακριβά να συντηρήσεις τις τύψεις ή να πληρώσεις τις εξομολογήσεις!» που λέει κι ο Baudelaire…
Σήμερα 14 του Φλεβάρη…
Όταν ο γονιός έχει ευνοήσει ένα τέκνο, το τέκνο κοιτάζει να διαιωνίσει πάση θυσία την εύνοια πάνω και κύρια απ’ όλα.
Η Pax-Americana έχει την προοπτική της. Κι η Γερμανία υποβαστάζος με την προώθηση της νέας εκδοχής «χαρτογράφησης» των Βαλκανίων.
Εν έτει 1995 η Ουάσινγκτον δεν πρόσφερε επιλογές διάσωσης στα φύλα που κατοικούσαν τα εδάφη της Γιουγκοσλαβίας. Έθεσε το πιστόλι στον κρόταφο υπαγορεύοντας τον διαμελισμό της χώρας. Αυτό δήλωνε μία επανάληψη της διαμερισματοποίησης των Βαλκανίων το 1878 κατά το Συνέδριο του Βερολίνου. Η διάσπαση και στις δύο των περιπτώσεων δεν παρεμφαίνει τη βούληση αυτοδιάθεσης των εθνοτήτων ή των θρησκευτικών μειονοτήτων. Απλώς ο Ιμπεριαλισμός έδειχνε την πρόθεση επιβολής του. Όσα περισσότερα κρατίδια δίχως αυτόνομη οικονομική βιωσιμότητα, τόσο μεγαλύτερη η αποδυνάμωση της βαλκανικής ισχύος επί των εδαφών της, τόσο βαρύνουσας σημασίας η εκχώρηση της επικυριαρχίας επί της γεωστρατηγικής σφαίρας.
Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ συνιστούν τον πλέον αιμοσταγή στρατηλάτη των τελευταίων δεκαετιών με την εβδομαδιαία δαπάνη για στρατιωτικές επιχειρήσεις να ξεπερνά τα 8 δις δολάρια. Η Γερμανία αναζητά νέες μικρό-οικονομικού τύπου πολιτείες πλήρως ελεγχόμενες. Το Συμμαχικό Σώμα Ταχείας Αντίδρασης Διοίκησης Ευρώπης, επονομαζόμενο κάποτε ή και σήμερα ARRC, συνιστά την προέκταση του ΝΑΤΟ, για την «αποκατάσταση της Ειρήνης» πάντα επί έκρυθμων καταστάσεων. Συνεπώς το περαιτέρω κομμάτιασμα των Βαλκανίων θα δηλώνει νόμισμα διττής ερμηνείας, αφ’ ενός κι άλλο κάρβουνο στην οικονομική ατμομηχανή των δυτικών Ιμπεριαλιστών, δες οπλοβιομηχανία και βιομηχανία γενικότερα, αφ’ ετέρου πλήρη παρέμβαση στον αγρό του κεραμέως, δες βαλκανική γεωπολιτική. 
Περνούν τα χρόνια βέβαια για να κατανοήσει ο Άνθρωπος πως όλα καταθέτουν την υποτέλειά τους στον Μαμμωνά.
«Πόσο ακριβά να συντηρήσεις τις τύψεις ή να πληρώσεις τις εξομολογήσεις!» που λέει κι ο Baudelaire…
Σήμερα 14 του Φλεβάρη…
Όταν πολλά τέκνα αποφασίζουν την αυτό-διαχείρισή τους, ο γονιός κοιτάζει να καταστείλει την ανεξαρτησία πάνω και κύρια απ’ όλα. Και υπό το πρίσμα του φροϋδισμού να το δούμε, έναν έλεγχο γονικό τον δικαιούται.
Μιαν αναδρομή «τυχαία» εμβόλισε τον λογισμό. Το φασιστικό κόμμα των Ναζί λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο συγκροτήθηκε στην ουσία από μία ομάδα ακροδεξιών, των οποίων ο φανατισμός διετέλεσε το έκνομο «λάβαρο» των Βιομηχάνων, όπως οι Krupps, που είχε τη βαρβαρότητα να συντρίψει το ισχυρό εργατικό κίνημα που δήλωνε την απρόσκοπτη ανέλιξή του. Enréalité η ναζιστική πολιτική εκκινεί απ’ το συμφέρον για να συνεχίσει στον άκρατο εθνικισμό και να καταλήξει στη γενοκτονία εκατομμυρίων ανθρώπων. 
Με τη μέθοδο της αναγωγής ή και της επαγωγής, στην ίδια «φιλοσοφική» σαφήνεια απολήγει, οι Κυβερνήσεις στέλνουν δυνάμεις των ΜΑΤ στο αυτό-διαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ με εμμονική θα λέγαμε «υπευθυνότητα». «Κομμούνες ταπεινών» σαν κράτος εν κράτη, δεν το επιθυμεί ούτε κι ο Αριστερίζων, διότι για τον δεξιό δεν τίθεται καν ως προβληματική. Και βέβαια Αριστερόστροφοι ή Δεξιόστροφοι ας μην σταθεί τροχοπέδη η ροπή!
Περνούν τα χρόνια βέβαια για να κατανοήσει ο Άνθρωπος πως όλα καταθέτουν την υποτέλειά τους στον Μαμμωνά.
«Πόσο ακριβά να συντηρήσεις τις τύψεις ή να πληρώσεις τις εξομολογήσεις!» που λέει κι ο Baudelaire…
Σήμερα 14 του Φλεβάρη…
Και μιας και γιορτάζουν οι Ερωτευμένοι, ας αναρωτηθούμε οι γονείς για ποιους λόγους χαίρει η έπαρσή μας όταν το βλαστάρι άδει τον ύμνο του Έρωτα με υπήκοο πολίτη των ΗΠΑ - Γερμανίας - Αγγλίας - Γαλλίας και συναφών αιμοδιψών αλλά ποτέ με εκπροσώπους άλλων «υποδεέστερων» λαών. Είναι θέμα εθνικιστικής υπεροχής ή μεθοδευμένη προπαγάνδα;;
«Μες στο αισχρό θηριοτροφείο των διαστροφών μας,
Οι αμαρτίες μας επίμονες, οι μεταμέλειές μας χαλαρές.»
που λέει κι ο Baudelaire…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου