Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Η επιστροφή ενός θρύλου


Συντάκτης: efsyn.gr 

Δέκα χρόνια μετά τον τελευταίο δίσκο της, «Day After Tomorrow», η Joan Baez, η καλλιτέχνις-σύμβολο του αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων, κυκλοφορεί το καινούργιο της άλμπουμ «Whistle Down the Wind», που περιλαμβάνει τραγούδια των Tom Waits, Josh Ritter, Mary Chapin Carpenter, Joe Henry κ.ά.
Παραγωγός του δίσκου, που θα κυκλοφορήσει αυτή την Παρασκευή 2 Μαρτίου, είναι ο Joe Henry. Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει από τη Στοκχόλμη η τελευταία περιοδεία της 77χρονης μουσικού στην Ευρώπη, υπό τον τίτλο Joan Baez-Fare Thee Well Tour 2018.
Στις 8 Ιανουαρίου η Baez έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας μια πανέμορφη σύνθεση του Tom Waits, τραγούδι που χάρισε και τον τίτλο στο άλμπουμ.
 

 
Πάρτε ακόμα μια γεύση από τον δίσκο, με την Joan Baez να ερμηνεύει ζωντανά στη γαλλική τηλεόραση, πριν από περίπου μία εβδομάδα, το «Last Leaf» των Tom Waits και Kathleen Brennan και να εξακολουθεί να μας σαγηνεύει με τη φωνή της. 
 

 

ΥΓ του blog: .....ναι δεν ξεχνιούνται, μένουν αναλλοίωτα από τον παρόντα χρόνο τα λόγια, η φωνή, η μουσική κι η προσφορά..... είναι αξεπέραστα, έτσι θα ταξιδεύουν το μέλλον αέναα ....μ' αυτά ονειρεύτηκαν γενιές και γενιές νέων, μ' αυτά ερωτεύθηκαν, αγωνίστηκαν και, διεκδίκησαν έναν καλύτερο κόσμο.....ηττήθηκαν εντάξει αλλά δεν έχει σημασία, συμμετείχαν... "....We both know what memories can bring / They bring diamonds and rust (Κι οι δυο μας ξέρουμε τι μπορούν να φέρουν οι αναμνήσεις / φέρνουν διαμάντια και σκουριά)....Yes I loved you dearly / And if you're offering me diamonds and rust / I've already paid (Όλα μου ξανάρχονται τόσο ξεκάθαρα,/ ναι σ’ αγάπησα σφόδρα / κι αν μου προσφέρεις 'διαμάντια και σκουριά¹ / έχω ήδη πληρώσει).... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου