Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Σιγά μην κλάψω, σιγά μην ασχοληθώ...


 "Τα γκολ τα βάζουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ο Αυγενάκης, ο Τζουλάκης, ο «Μπράου», η Μαρούπα, ενώ αρχηγός είναι ο Γεραπετρίτης"...
 
Ευθύμης Ασημακόπουλος

Ασχολείσαι με την μπάλα από μικρό παιδί, κάποια στιγμή κάνεις -σε γενικές γραμμές- το χόμπι σου επάγγελμα, όμως φτάνεις στο 2020 και παρατηρείς ότι τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα. Παρακολουθείς τη μάχη τίτλου Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ με… κομμένη την ανάσα.
Οι φάσεις και τα γκολ διαδέχονται η μία την άλλη. Να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, αλλά όχι γιατί η ΕΕΑ είναι του Αυγενάκη. Να χάσουν απλώς βαθμούς οι Θεσσαλονικείς, για να μη χάσουμε τα ψηφαλάκια και να μην κοπεί η Ελλάδα στα δύο. Τα γκολ τα βάζουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ο Αυγενάκης, ο Τζουλάκης, ο «Μπράου», η Μαρούπα, ενώ αρχηγός είναι ο Γεραπετρίτης. Αυτός κάνει το κουμάντο, αφήνοντας ακόμη και τον Αυγενάκη στον πάγκο.
Και στο άλλο γήπεδο, στη δίκη για τα στημένα που ξεκίνησε μετά από καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων. Εκεί όλοι οι μάρτυρες δεν θυμούνται. Μελισσανίδης, Αλαφούζος και άλλοι. Κάτι ξέρουν, μα δεν θυμούνται με λεπτομέρειες.
 Ακόμη και να αφήσουμε στην άκρη τα δικαστικά ντέρμπι και να πάμε στα αγωνιστικά, η ίδια θλίψη σε πιάνει. Κάθε ομάδα της Σούπερ Λιγκ αδικείται. Οι διαιτητές την κυνηγάνε και όταν ευνοείται απλά είναι Κυριακή βράδυ. Φέραμε και ξένους διαιτητές, βάλαμε και VAR, αλλά προκοπή δεν είδαμε. Τυφλοί και οι ξενόφερτοι διαιτητές από το κάτω ράφι, που ξαφνικά εμπιστευτήκαμε.
Αν κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και δεν ασχοληθούμε ούτε με τους διαιτητές, να πάμε στο αμιγώς ποδοσφαιρικό θέαμα. Σαν επιθεώρηση του Σεφερλή. Κάκιστα γήπεδα, άθλιοι αγωνιστικοί χώροι, βαρετές, αργές ομάδες. Ακόμη και το… Χαλβάη 5-0 μοιάζει μεγάλο σκορ για τη Σούπερ Λιγκ. Ευτυχώς που την άλλη βδομάδα αρχίζει το Τσάμπιονς Λιγκ, το καλοκαίρι έχουμε και EURO. Αν αγαπάς το ποδόσφαιρο, είσαι τυχερός που ζεις στην εποχή της τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου