Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Μ. Δεναξά: Πανδημία- Νόμος και Τάξη στη Γαλλία του Μακρόν

Η δημοσιογράφος και αρθρογράφος Μαρία Δεναξά, ανταποκρίτρια  ελληνικών ΜΜΕ, μιλώντας στον 98.4 από το Παρίσι , περιέγραψε την επόμενη μέρα στη Γαλλία με την χαλάρωση των μέτρων του lockdown για την πανδημία, περιγράφοντας ταυτόχρονα και τις... διατυπώσεις Μακρόν, ότι η οικονομία εισέρχεται πλέον σε μια νέα κατάσταση ειδικών περιστάσεων και υπό το φόβο πάντα τον Ιανουάριο να υπάρξει και νέο lockdown.
Ταυτόχρονα η Μαρία Δεναξά περιέγραψε τι συνιστά το νομοσχέδιο που ζήτησαν τα συνδικάτα των αστυνομικών και ειδικά το άρθρο 24 με το οποίο στη πράξη θα απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και εικόνας από μέτρα άγριας καταστολής που θα εφαρμόζουν οι αστυνομικοί, όχι μόνο από τους πολίτες αλλά και από τους επαγγελματίες φωτο-ρεπόρτερ και δημοσιογράφους .
Όπως είπε το  νομοσχέδιο που ενισχύει την παρακολούθηση των πολιτών με κάμερες και drones, ουσιαστικά υιοθετεί μια σκληρή ατζέντα του δόγματος νόμος και τάξη , για το οποίο η Μαρί Λεπέν υπήρξε η βασική φωνή μέχρι τις  Προεδρικές εκλογές και το ερώτημα δεν είναι μόνο η ενθυλάκωση του από το Μακρόν αλλά τι θα συμβεί αν στις επόμενες εκλογές με ένα τέτοιο πλαίσιο , η Λεπέν είναι και νικήτρια των εκλογών.
Όπως είπε η Μαρία Δεναξά, την ώρα που ο Μακρόν στο εσωτερικό της χώρας με μια τέτοια ατζέντα έχει σοβαρά προβλήματα και αντιδράσεις με δυναμικές κινητοποιήσεις, επιχειρεί με παρεμβάσεις εξωτερικής πολιτικής , είτε περί νέου σχεδίου για την Ευρώπη, είτε με την φραστική αντιπαράθεση με τον Ερντογάν, να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό της χώρας και να βάλει τα προβλήματα της Γαλλίας, κάτω από το χαλί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου