Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ο Γ.Γ. του Π.Ι.Σ. Γιώργος Ελευθερίου: «Έστω και τώρα στρατηγική ουσίας για την πανδημία»

«Συμπληρωματικά μέτρα όπως τα self tests, γίνονται βασικά εργαλεία, την ώρα που η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία τους είναι χαμηλή»
Ο Γ.Γ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ελευθερίου, μιλώντας στον 98.4 αποκάλυψε ότι η επιστράτευση γιατρών του ιδιωτικού τομέα, που αφαιρέθηκαν από την παρέμβαση τους στη κοινότητα ως Π.Φ.Υ., έγινε τόσο ανοργάνωτα και κυρίως για να μπαλώσει το έλλειμα κάλυψης με προσωπικό στο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστατικά όπως αυτό συναδέλφου του, που επιστρατεύτηκε κακήν-κακώς, έχοντας κάνει μόνο την μια δόση εμβολίου, με αποτέλεσμα να κολλήσει σε δημόσια κλινική covid-19 και αυτή τη στιγμή να δίνει μάχη για την ζωή του.
Αντί για μία ολοκληρωμένη στρατηγική, είπε  ο κ. Ελευθερίου, συμπληρωματικά μέτρα όπως τα self tests, γίνονται βασικά δυστυχώς εργαλεία, την ώρα που η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία τους είναι χαμηλή.
Κατά τον Γ.Γ.  του Π.Ι.Σ., μία σειρά προτάσεων του κορυφαίου επιστημονικού συμβούλου της πολιτείας που είναι ο Π.Ι.Σ. δεν λαμβάνονται υπόψιν, ενώ και άλλα κορυφαία θεσμικά όργανα όπως το Κ.Ε.Σ.Υ. και το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας, δεν φαίνεται καν να ακούγεται η ύπαρξη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου