Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Βρούβες, ραδίκια και άλλα ζαρζαβατικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Οι ορκισμένοι αντικρατιστές που όμως σιτίζονται επί δεκαετίες-πολλοί εκ γενετής-αποκλειστικά από το δημόσιο, οι πορφυρογέννητοι  γόνοι και οι επίγονοι-καρικατούρες που νομίζουν ότι τα ένσημα είναι γραμματόσημα και οι συλλογικές συμβάσεις κάτι σε deal με εταιρίες, όλα αυτά τα κρατικοδίαιτα ορφανά του θατσερισμού και υπηρέτες πολλών αφεντάδων, δίνουν τα ρέστα τους σαν να μην υπάρχει αύριο.

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου  

Θεσμοθετούν την κατάργηση του οκτάωρου, προωθούν ασμένως την εργασιακή ζούγκλα με απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και όλα αυτά που υπήρχαν όχι μόνον στο προεκλογικό τους πρόγραμμα, αλλά στον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης εμμονής τους.
Ανίδεοι πολιτικά και ανεπίδεκτοι μαθήσεως σε ο,τι αφορά τις ριζικές μεταβολές που συντελούνται στο διεθνές στερέωμα, βάζουν όμως τα βρώμικα χεράκια τους και βγάζουν τα θολωμένα από την παρακμή ματάκια τους.
-Όταν ο Τζο Μπάιντεν γκρεμίζει με πάταγο το νεοφιλελεύθερο μοντέλο Ρήγκαν- Θάτσερ προκειμένου να μη τους ξαναβγεί κανένας άλλος Τράμπ.
-Οταν ο Ντράγκι συντάσσεται πλήρως με το αμερικανικό μοντέλο κλείνοντας το μάτι στα ευρωομόλογα.
-Οταν το ΔΝΤ προτείνει φορολόγηση των πλουσίων για να αντιμετωπισθούν οι αβυσσαλέες ανισότητες.
-Οταν το Γερμανικό δόγμα περί σκληρής λιτότητας κλονίζεται και πολιτικά και η Λαγκάρντ θα ορκίζεται σε λίγο στο ευαγγέλιο του νεο-κευνσιανισμού.
Τα Μητσοτακόπαιδα τύπου Χατζηδάκη, Σκέρτσου και λοιπών συγγενών, πλασάρουν στο πόπολο το μάζεμα της ελιάς λέει για τους εργαζόμενους, ως αντιστάθμισμα στην… απλήρωτη εργασία.
Ονειρεύονται την νεκρανάσταση της Θάτσερ, την ώρα που η μπουλντόζα της πανδημίας θάβει όλες τις σταθερές της παγκόσμιας Οικονομίας, προετοιμάζοντας για την επόμενη μέρα μια ατζέντα με αντινεοφιλελεύθερο πρόσημο, ώστε να προλάβουν καταστάσεις ανεξέλεγκτης οργής.
Ως εκ τούτου η μεγάλη εικόνα του κόσμου που ξαναχτίζεται, δεν χωράει στην σκακιέρα της τα μικρά πιόνια της εγχώριας ομάδας που απαρτίζουν την Μητσοτακική παρέα. Και καλά ο αρχηγός που έχει κάποια λιόδεντρα για τα οποία είχε πάρει μάλιστα και επιδότηση. Τα άλλα παιδιά που δεν έχουν τι θα μαζέψουν άραγε ; Βρούβες ή ραδίκια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου