Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Νόμιμη άμυνα...

Μ.Βεργ. - Παρασκήνια

Έναν μήνα αφότου η Τουρκία αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης -κι ενώ η βία κατά των γυναικών έχει ενδημικές διαστάσεις στη χώρα- μια σπάνια, ειδικού βάρους απόφαση δικαστηρίου στην Αττάλεια καταδεικνύει ότι, εν μέσω σκοταδισμού, υπάρχει μια... χαραμάδα ελπίδας.
Στο εδώλιο του κατηγορούμενου καθόταν η 31χρονη Μελέκ Ιπέκ, το χέρι της οποίας όπλισε η συστηματική κακοποίηση από τον σύζυγό της και οι απειλές του ότι θα δολοφονούσε την ίδια και τις δυο ανήλικες κόρες τους.
Τον περασμένο Ιανουάριο, έπειτα από ώρες ξυλοδαρμού, πήρε μια καραμπίνα και τον σκότωσε. Αμέσως μετά παραδόθηκε στην αστυνομία και προφυλακίστηκε, εν αναμονή της δίκης.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε εξαετή φυλάκιση για ανθρωποκτονία. Προχθές το βράδυ, ωστόσο, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η 31χρονη βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, όπως πιστοποίησε πλήθος μαρτύρων υπεράσπισης, μεταξύ αυτών και η ερωμένη του συζύγου.
Η Μελέκ αφέθηκε ελεύθερη και «χάθηκε» στην αγκαλιά των παιδιών της, με την επίγνωση ότι ελάχιστες συμπατριώτισσές της είχαν ή θα έχουν την ίδια τύχη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου