Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Η Αγγλία επιστρέφει στην προ πανδημίας κανονικότητα στο τέλος Φεβρουαρίου


Καταργούνται και οι μεμονωμένες καραντίνες για θετικά τεστ. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές ότι η Σκωτία και η Ουαλία θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της Αγγλίας

  
Την επιστροφή στην -προ πανδημίας- κανονικότητα για την Αγγλία προανήγγειλε σήμερα ο Boris Johnson, δηλώνοντας όλοι οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό πρόκειται να καταργηθούν από τα τέλη αυτού του μήνα. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός έκανε την ανακοίνωση για τον τερματισμό των μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για όσους έχουν θετικό τεστ να απομονώνονται, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του κοινοβουλίου.
Ο Johnson είπε επίσης ότι θα παρουσιάσει την πλήρη στρατηγική της κυβέρνησης στις 21 Φεβρουαρίου, αλλά ανέφερε ότι όσο συνεχίζονται οι «ενθαρρυντικές τάσεις της πανδημίας, οι περιορισμοί μπορούν να καταργηθούν στην Αγγλία τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε σχεδιαστεί». Η ανακοίνωση χαιρετίστηκε ζωηρά στην αίθουσα, με πολλούς Torys να είχαν πιέσει καιρό τώρα την κυβέρνηση να χαράξει μια γραμμή έξω από την πανδημία. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές ότι η Σκωτία και η Ουαλία θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της Αγγλίας, καθώς η Nicola Sturgeon του SNP και ο Mark Drakeford των Εργατικών φέρονται πολύ πιο επιφυλακτικοί.
Όπως σημειώσουν τα βρετανικά Μέσα, η σημερινή ανακοίνωση θα μπορούσε να δώσει στον ίδιο τον Johnson μία νέα ώθηση, τη στιγμή που συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο αντιδράσεων εξαιτίας των κορωνοπάρτυ.
Τα κρούσματα Covid μειώνονται μετά την έκρηξη του Omicron και οι θάνατοι έχουν παραμείνει πολύ κάτω από τους φόβους πολλών ειδικών.
Τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία όσον αφορά την Covid-19 έδειξαν ότι τα κρούσματα και οι νοσηλείες μειώνονται ξανά. Τα στοιχεία του κυβερνητικού πίνακα ελέγχου έδειξαν ότι καταγράφηκαν 66.183 νέα θετικά τεστ τις τελευταίες 24 ώρες, μειωμένα κατά 41,1% σε σχέση με τα 112.458 που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για το χαμηλότερο ημερήσιο ποσοστό μόλυνσης από τις 14 Δεκεμβρίου, λίγο πριν έναρξη του κύματος Omicron.
Ο αριθμός των ατόμων που εισήχθησαν στα νοσοκομεία με τον ιό εμφανίζεται επίσης μειωμένος κατά 12,8%. Ωστόσο, οι θάνατοι αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε έξι ημέρες, κατά 43,4%, καθώς ανακοινώθηκαν 314 από 219 θάνατοι την περασμένη εβδομάδα.

ΥΓ του blog: ....στην Αγγλία καταργούνται τα μέτρα, το ίδιο και στην Δανία που έχουν καταργηθεί ήδη... η Σουηδή Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την λήξη της πανδημίας και στην Νέα Υόρκη καταργείται η μάσκα παρά τις αντιρρήσεις των ειδικών του CDC, στη Βαβαυρία πάλι τέλος η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς κι εδώ  mister Βασιλακόπουλος βλέπει μόνο τους ανεμβολίαστους σαν κόκκινο πανί και υπερβάλλον λίπος κι ο Παυλάκης ωρύεται από τις ΗΠΑ για περισσότερα μέτρα βρίσκοντας ευήκοα ώτα και σε άλλους ειδικούς της επιτροπής και δημοσιογράφους λοιμωξιολογούντες..... οι τελευταίοι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο μέγεθος στην πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας…. στην Ελλάδα το θανατικό συνεχίζεται…. πάνω από 5.000 υγειονομικοί βρίσκονται εκτός ΕΣΥ από εμμονή, παραδοξολογία και εκδικητικότητα της κυβέρνησης και όχι  μόνο….. τα μέτρα συνεχίζουν να είναι σκληρά και αναποτελεσματικά θυσιάζοντας στον Μαμωνά ελευθερίες, ζωές και οικονομία…. το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει προδήλως και αυταποδείκτως και με την βούλα των Τσιόδρα-Λύτρα κι όμως συνεχίζουμε στον αδιέξοδο δρόμο…. πάντως η πανδημία εκτός των άλλων έδειξε την ανεπάρκεια και την πλήρη σύγχυση ιατρών και της σύγχρονης ιατρικής εν γένει, την αδυναμία της αριστεράς να κατανοήσει και να διαφοροποιηθεί από το κυρίαρχο αφήγημα και τέλος την κατάρρευση της διοικούσας εκκλησίας που παρέκαμψε την πνευματική της παρακαταθήκη κι αποστολή προς χάριν κοσμικών επιδιώξεων….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου