Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

To Iσραήλ (που ποτέ δεν έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό) ανοίγει τα σύνορά του στους ανεμβολίαστους τουρίστες


Tην ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ζητάει να πληρώσουν πρόστιμο οι ανεμβολίαστοι άνω των 60

  
Tην ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ζητάει να πληρώσουν πρόστιμο οι ανεμβολίαστοι άνω των 60, η χώρα που παρόλο που εμβολιάστηκε πρώτη δεν έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ανοίγει πλέον τα σύνορά της και στους ανεμβολίαστους τουρίστες.
Ο Πρωθυπουργός Naftali Bennett και ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz ανακοίνωσαν την Κυριακή ένα σχέδιο για τη χαλάρωση ορισμένων περιορισμών σχετικά με τον COVID στα ταξίδια και την εκπαίδευση, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι τουρίστες πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμές PCR πριν και μετά την πτήση, αλλά οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν δεν θα χρειάζεται πλέον να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ COVID πριν πετάξουν σπίτι τους
Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι μη εμβολιασμένοι τουρίστες όλων των ηλικιών θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα, αρκεί να υποβάλουν αρνητικό τεστ PCR πριν επιβιβαστούν στην πτήση και να κάνουν άλλο ένα μετά την προσγείωση στο Ισραήλ.
Οι Ισραηλινοί πολίτες που επιστρέφουν στο Ισραήλ δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε δοκιμασία πριν από την πτήση, αλλά μόνο σε PCR κατά την προσγείωση.
Οι μη εμβολιασμένοι Ισραηλινοί δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους στο Ισραήλ, εφόσον το τεστ τους είναι αρνητικό κατά την προσγείωση.
Η ανακοίνωση ήρθε αφού το Υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα συνέστησε τη χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19 καθώς το πέμπτο κύμα λοιμώξεων που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Omicron συνεχίζει να υποχωρεί.
Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, τα υποχρεωτικά κατ’ οίκον τεστ COVID για τους μαθητές του Ισραήλ θα ακυρωθούν επίσης — για μαθητές γυμνασίου την Πέμπτη και μαθητές δημοτικού σχολείου στις 10 Μαρτίου.
«Οι δείκτες μας πρέπει να είναι σε συγχρονισμό με την κατάσταση στο έδαφος. Αυτό που λέμε στο κοινό πρέπει να είναι σε συγχρονισμό με αυτό που αναμένεται από αυτό», είπε. «Για να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού και να είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες του Ισραήλ εφαρμόζουν τις οδηγίες και την απόφαση της κυβέρνησης, πρέπει να ανοιχτούμε καθώς βελτιώνεται η κατάσταση – και βελτιώνεται σημαντικά».
«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στο Ισραήλ είναι καλή… Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και σε περίπτωση νέας παραλλαγής, θα δράσουμε ξανά γρήγορα», πρόσθεσε ο Bennett.
Το Υπουργείο Υγείας είχε αρχικά συστήσει να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα μόνο σε μη εμβολιασμένους τουρίστες κάτω των 12 ετών και μόνο εάν συνοδεύονται από εμβολιασμένους γονείς.
Ωστόσο, ο υπουργός Τουρισμού Yoel Razvozov αντιτάχθηκε σθεναρά στην πρόταση, απαιτώντας να επιτρέπεται η είσοδος σε όλα τα μη εμβολιασμένα παιδιά κάτω των 18 ετών, επικαλούμενος λόγους που σχετίζονται με τον τουρισμό.
Ο υπουργός Υποθέσεων της Διασποράς Nachman Shai χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ήταν ένα όφελος για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που αγωνίστηκαν να επισκεφθούν τη χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Είμαι χαρούμενος που ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα χιλιάδων οικογενειών σε όλο τον κόσμο, Εβραίων και μη, που προσπάθησαν να συναντηθούν ξανά μετά από μια μακρά περίοδο χωρισμού που προκλήθηκε εν μέρει από περιορισμούς όπως π.χ. την απαγόρευση εισόδου για τα μη εμβολιασμένα παιδιά», είπε ο Shai.
«Μετά από δύο χρόνια από την πανδημία του Covid-19 ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική πραγματικότητα και να ζήσουμε δίπλα σε αυτόν τον ιό, μαζί με τα κατάλληλα μέτρα για τη διατήρηση της δημόσιας υγείας. Το άνοιγμα των ουρανών του Ισραήλ είναι σπουδαία νέα για όποιον έχει οικογένεια στο Ισραήλ που μπορεί τώρα να έρθει και να γιορτάσει μαζί το Passover και το Purim  εδώ στο Ισραήλ. Σε περιμένουμε!” είπε σε δήλωσή του την Κυριακή.
 
ΥΓ του blog: ....για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας που παράνομα, καταχρηστικά, αντισυνταγματικά κι ανήθικα θα κληθούν από την ΑΑΔΕ να πληρώσουν πρόστιμο μπορούν να δουν τι  πρέπει να κάνουν σ' αυτή την κατάσταση βάση των συμβουλών της Στέλλας Πατρώνα που είναι δικηγόρος, μέλος της συντακτικής ομάδας του Δικτύου Ενεργών Καταναλωτών – Δ.Ε.ΚΑ και της πρωτοβουλίας “Δρόμος ανοιχτός” (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου