Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Daily Mail: Tο CDC αρνείται να δημοσιεύσει δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης εμβολίων σε 33 εκατ. Αμερικανούς


Ο οργανισμός φοβάται ότι θα αποδυναμώσει τις οδηγίες που είχε δώσει για τις ενισχυτικές δόσεις σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες
  
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχουν αποκρύψει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο της COVID-19, προκαλώντας οργή στην επιστημονική κοινότητα και εικασίες ότι ο οργανισμός δεν δημοσιοποιεί τα δεδομένα επειδή αποδυναμώνει τις οδηγίες που είχε δώσει για τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες-υποστηρίζει το σχετικό άρθρο της Daily Mail.
Πριν από δύο εβδομάδες, τα CDC δημοσίευσαν τα πρώτα σημαντικά δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ενσιχυτικών δόσεων σε ενήλικες κάτω των 65 ετών. Ωστόσο, ο οργανισμός, με επικεφαλής τη Δρ Rochelle Walensky, δεν δημοσιοποίησε στοιχεία για άτομα ηλικίας 18-49 ετών, που θεωρούνται ότι είναι οι λιγότερο πιθανό να επωφεληθούν από μία τρίτη δόση εμβολίων. Επίσης, απέτυχε να παράσχει πληροφορίες που αφορούν νοσηλείες παιδιών, κατήγγειλαν επιστήμονες.
Η Kristen Nordlund, εκπρόσωπος των CDC, ανέφερε ότι ο οργανισμός καθυστέρησε να δημοσιοποιήσει τις διαφορετικές ροές δεδομένων «επειδή ουσιαστικά, στο τέλος της ημέρας, προτεραιότητα, κατά τη συλλογή οποιωνδήποτε δεδομένων, είναι να διασφαλιστεί ότι τα στοιχεία που θα παράσχει θα είναι ακριβή και οι οδηγίες εφαρμόσιμες» και είπε στους New York Times ότι ανησυχεί ότι τα πρώιμα στοιχεία ίσως παρερμηνευθούν, δείχνοντας ότι τα εμβόλια ήταν αναποτελεσματικά.
Ανάφερε επίσης ότι ο οργανισμός είναι απρόθυμος να δημοσιεύσει δεδομένα επειδή αντιπροσωπεύουν μόνο το 10% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών (33 εκατομμύρια ανθρώπους), ωστόσο πρόκειται για το ίδιο μέγεθος δείγματος που χρησιμοποιούσαν τα CDC για την παρακολούθηση της γρίπης εδώ και χρόνια.
Η ηλικιακή ομάδα 18-49 ετών θεωρείται λιγότερο πιθανό να επωφεληθεί από την ενισχυτική δόση εμβολίων, δεδομένου ότι τα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας είναι ήδη χαμηλά, κάτι που σημαίνει ότι οι ηλικωμένοι και οι αναοσοκατεσταλμένοι είναι πολύ πιο πιθανό να αρρωστήσουν χωρίς την τρίτη δόση σε σχέση με τους υγιείς νεαρούς και μεσήλικες. Οι ενισχυτικές δόσεις έγινες διαθέσιμες στις ΗΠΑ για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω μόλις τον περασμένο μήνα, και έτσι, σύμφωνα με τα CDC, τα στοίχεια δεν θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αυτή την ηλικιακή ομάδα.




Επιστήμονες τονίζουν ότι η δημοσίευση των δεδομένων συμβαδίζει με την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τα εμβόλια, εξηγώντας ότι όσοι περισσότεροι λαμβάνουν ενισχυτικές δόσεις, το ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων που έχουν μολυνθεί ή νοσηλεύονται θα αυξηθεί επίσης.
«Πείτε την αλήθεια, παρουσιάστε τα δεδομένα», είπε ο Δρ Paul Offit, ειδικός σε εμβόλια και σύμβουλος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων. «Θα πρέπει να εξηγηθούν αυτά τα πράγματα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τα καταλάβουν». Σημείωσε ότι, επειδή τα CDC δεν έχουν δημοσιεύσει τις πληροφορίες, οι Αμερικανοί επιστήμονες αναγκάστηκαν να βασιστούν σε ισραηλινά δεδομένα. «Δεν υπάρχει λόγος να είναι καλύτεροι στη συλλογή και την υποβολή δεδομένων από εμάς», είπε. «Τα CDC είναι ο κύριος επιδημιολογικός οργανισμός σε αυτή τη χώρα, και έτσι θα θέλατε να πιστεύετε ότι τα δεδομένα προέρχονται από αυτά».
Ένας άλλος εξέφρασε σοκ που το CDC δεν είχε καθόλου δεδομένα. «Παρακαλούσαμε για αυτού του είδους την ακρίβεια των δεδομένων εδώ και δύο χρόνια», είπε η Jessica Malaty Rivera, επιδημιολόγος και μέλος της ομάδας που διεξήγαγε το Covid Tracking Project, το οποίο συγκέντρωσε δεδομένα σχετικά με την πανδημία για έναν ιστότοπο που διατηρούσαν μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Αρνήθηκε ότι υπήρξε κίνδυνος παρερμηνείας των δεδομένων, προσθέτοντας ότι αντίθετα «χτίζει την εμπιστοσύνη του κοινού και δίνει μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει στην πραγματικότητα». Και πρόσθεσε: «Είναι πραγματικά εξουθενωτικό όταν βλέπεις τον ιδιωτικό τομέα να λειτουργεί πιο γρήγορα από τον κορυφαίο οργανισμό δημόσιας υγείας στον κόσμο».
Η Δρ Yvonne Maldonado, πρόεδρος της Επιτροπής της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για τις Λοιμώδεις Νόσους, είπε ότι είχε ζητήσει από το CDC δεδομένα σχετικά με το ποσοστό των παιδιών που νοσηλεύονται για COVID και έχουν άλλες ιατρικές παθήσεις. Τελικά βρήκε τις πληροφορίες που χρειαζόταν χάρη σε ένα ρεπορτάζ των New York Times.
«Το ξέρουν αυτό εδώ και ενάμιση χρόνο, σωστά, και δεν μας το έχουν πει», είπε. «Δηλαδή, δεν μπορείς να μάθεις τίποτα από αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου