Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Ο αιώνιος υπάλληλος Κυριάκος Μητσοτάκης


Είναι κοινός τόπος ότι στις λεγόμενες καπιταλιστικές Δημοκρατίες το πολιτικό προσωπικό του νεοφιλελεύθερου τόξου υπηρετεί με συνέπεια και ακρίβεια χειρουργείου τις οικονομικές ελίτ, με τους ηγέτες να λειτουργούν συνήθως ως λομπίστες.

της Κατερίνας Ακριβοπούλου


Ο απερχόμενος Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ , με την «φιλοφρόνηση» που επιφύλαξε στον Κυρ. Μητσοτάκη, αναφερόμενος σε Αμερικανούς αξιωματούχους που μετά τη γνωριμία τους με τον πρωθυπουργό, εξέφρασαν την επιθυμία τους να τον …προσλάβουν « να δουλέψει γι αυτούς», επικύρωσε στην πραγματικότητα το στίγμα του ασύδοτου γόνου.
Αυτό του εντεταλμένου υπαλλήλου που ακολουθεί πειθήνια τις οδηγίες των εντολέων του, φέρνοντας σε πέρας- με απόλυτη επιτυχία είναι αλήθεια- όλα τα πρότζεκτ που του ανατίθενται. Οι μπίζνες του στενά οικογενειακού συστήματος Μητσοτάκη είναι πλέον γνωστές με το μεγαλύτερο πρότζεκτ βεβαίως την απευθείας ανάθεση του κράτους και της χώρας σε πανίσχυρα κατά κανόνα εξωτερικά συμφέροντα.
Είναι κοινός τόπος ότι στις λεγόμενες καπιταλιστικές Δημοκρατίες το πολιτικό προσωπικό του νεοφιλελεύθερου τόξου υπηρετεί με συνέπεια και ακρίβεια χειρουργείου τις οικονομικές ελίτ, με τους ηγέτες να λειτουργούν συνήθως ως λομπίστες.
Η διαφορά τους με τον «δικό μας» είναι ότι αντισταθμίζουν την σύμβαση αυτή με επίφαση πολιτικής και με δράσεις που αφορούν όσο ευρύτερα γίνεται το κοινωνικό σύνολο, προκειμένου να εδραιώσουν μια όσο το δυνατόν ισορροπημένη σχέση των πολιτών με την πολιτική, έστω και με όρους μετα-Δημοκρατίας. Τηρούν δηλαδή τα στοιχειώδη προσχήματα που επιβάλλουν οι κανόνες του παιχνιδιού.
Αντιθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την μεγαλειώδη ρηχότητα και την θηριώδη ωμότητα που τον χαρακτηρίζουν, αδυνατεί να λειτουργήσει διαφορετικά. Μονοδιάστατος, εμμονικός με τον προσωπικό του πλουτισμό, προκλητικός στις επιλογές του με τα απροκάλυπτα ντιλ του και τις κραυγαλέες κατ’ εξακολούθηση εξυπηρετήσεις που έχουν προκαλέσει ανήκεστη βλάβη στην χώρα, αυτοχειριάζεται πολιτικά και εγκληματεί διαρκώς σε βάρος του κοινωνικού συνόλου αλλά και των εθνικών συμφερόντων.
Βιάζεται να κλείσει όλες τις δουλειές και το επιδεικνύει με τόσο ανόητο τρόπο που αρχίζει να εκθέτει ακόμη και τους «πάτρωνες» του…
Το σχόλιο Πάιατ για τον καλύτερο υπάλληλο, εξωτερίκευσε με τον πιο εμφατικό τρόπο την περιφρόνηση των κέντρων προς τον αιώνιο υπάλληλο Κυριάκο Μητσοτάκη, επιταχύνοντας την ήδη ραγδαία πολιτική φθορά του και την ολοκληρωτική απαξίωση του, ακόμη και από τον κόσμο που τον ψήφισε.-
Πηγή: Eretikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου