Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Κίνα – Πως οι ΗΠΑ έφτασαν με τέσσερα βήματα στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ «εκμεταλλεύονται τη φωτιά» από την κρίση στην Ουκρανία.

Σημείωση του συντάκτη: Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από το ξέσπασμα της Ρωσο-Ουκρανικής σύγκρουσης. Για περισσότερο από ένα μήνα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεργάζονται για να διατυπώσουν κατηγορίες σε βάρος της Κίνας σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανίας, κάνοντας το μαύρο – άσπρο, συγχέοντας το σωστό με το λάθος και σπιλώνοντας την Κίνα με ανυπόστατες φήμες, σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από τις δικές τους ευθύνες και τη σύγκρουση και να ενοχοποιήσουν την Κίνα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua εξέδωσε μια σειρά έξι σχολίων με στόχο να διευκρινίσει τα γεγονότα, να αντικρούσει τους ψευδείς ισχυρισμούς της αμερικανικής πλευράς και να εκθέσει τον ηγεμονικό χαρακτήρα των ΗΠΑ που έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλούν πολέμους και να επωφελούνται από αυτούς.

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Xinhua Wu Liming

Η σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχει συγκινήσει τις καρδιές του κόσμου και η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του κινεζικού λαού, ελπίζει σε μια σύντομη επιστροφή στην ειρήνη στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι New York Times και άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης διέδωσαν πρόσφατα αβάσιμες φήμες, ισχυριζόμενα ψευδώς ότι η Κίνα «κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και παρακολουθεί τη μάχη των τίγρεων», ότι «θα είναι ο νικητής στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας» και ότι «ελπίζει να επωφεληθεί από τις γεωπολιτικές αλλαγές». «και ούτω καθεξής.
Ο ισχυρισμός περί «κερδισμένης Κίνας» αποτελεί μια απερίσκεπτη προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να εφαρμόσουν την δική τους κακή νοοτροπία να κάνουν μια περιουσία από τον πόλεμο και να τα φορτώσουν στην Κίνα. Από το «άναμμα της φωτιάς» στο «φούντωμα της φωτιάς», από το «ρίχνω λάδι στη φωτιά» στο «εκμεταλλεύομαι τη φωτιά», αυτά είναι τα «τέσσερα βήματα» που των Ηνωμένων Πολιτειών στο ζήτημα της Ουκρανίας Η «διαδικασία τεσσάρων βημάτων» που ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο θέμα της Ουκρανίας είναι «εντυπωσιακά αποτελεσματική».Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ: Κίνα – Πως οι ΗΠΑ έφτασαν με τέσσερα βήματα στην Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου