Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Μιχάλη είδες τον “Γαλανό”; Για πάρτη σου: στα μούτρα τους!


Βλέπω ξανά και ξανά το δεύτερο γκολ και προσπαθώ να κρατήσω τα δάκρυά μου, δεν γίνεται όμως...

Γιώργος Τσακίρης


Να κερδίζει η ΑΕΚ και να λες συνέχεια: γαμώτο! Διότι αυτό ακριβώς έγινε με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης για όλους τους Ενωσίτες. Το τέλος του αγώνα έφερε το φτωχό για τους νταμπλούχους 1-2 το οποίο βέβαια δίνει προβάδισμα πρόκρισης αλλά είναι λίγο μπροστά στην εικόνα των κιτρινόμαυρων μέσα στην Κροατία και το Ζάγκρεμπ. Διότι έπρεπε να είχε βρει μίνιμουμ άλλα δύο γκολ από τα συνολικά πέντε που χάθηκαν και τα τέσσερα χάρη στον τερματοφύλακα της ομάδας του πρώην άσου του Παναθηναϊκού και νυν τεχνικού της Ντινάμο που δεν πήρε χαμπάρι τι του έκανε ο Ματίας Αλμέιδα!
Μιχάλη αδερφούλη μας κάνε πάρτι πάνω εκεί, με τον Ανέστη, τον Αλεξέι και όλα τα άλλα δικά μας παιδιά, η ΑΕΚ κέρδισε μέσα στο γήπεδο των νεοναζί και ο Κώστας Γαλανόπουλος πανηγύρισε μπροστά στο άνδρο τους για σένα, με υψωμένο το μαύρο περιβραχιόνιο, τους το έτριψε στα …μούτρα!
Σα να λέει: το γκολ το έβαλε ο Μιχάλης μέσα στην έδρα σας, μπροστά στο πέταλό σας, εκεί που πονάει περισσότερο από οπουδήποτε. Το απόλυτο δικό μας παιδί, ο Κώστας της ΑΕΚ από πάντα, θαρρείς και ο Θεός τα είχε φτιάξει όλα έτσι όπως έπρεπε. Ωστόσο αυτό δεν είναι έργο του Θεού, αλλά του Ματίας Αλμέιδα, του κορυφαίου όλων, του προπονητή που έπαιξε για την νίκη και την πήρε!
Βλέπω ξανά και ξανά το δεύτερο γκολ και προσπαθώ να κρατήσω τα δάκρυά μου, δεν γίνεται όμως. Δεν σταματάνε να είναι υγρά, δεν γίνεται να φύγει από αυτή τη στιγμή το μυαλό, δεν υπάρχει τίποτα το αγωνιστικό απόψε πέρα από αυτό. Η κίνηση του Κώστα, η αντίδραση του στο γκολ, όλη η ΑΕΚ και ο πόνος μας, στον πανηγυρισμό αυτού του παιδιού. Τίποτα άλλο δεν υπάρχει απόψε. Από αύριο να πούμε και να γράψουμε όσα θέλετε, ότι θέλετε, διότι αυτή η επιτυχία, μια ακόμη είναι όλη του Ματίας Αλμέιδα που δεν ικανοποιήθηκε με την ισοπαλία, έψαξε μόνο τη νίκη, την πήρε και με τους καλύτερους πρωταγωνιστές. Για όλα θα τα πούμε από αύριο…
Για όλους εμάς, της κιτρινόμαυρης φυλής, αυτή η νίκη, ο τρόπος που ήρθε, το γκολ που επιτεύχθηκε εκεί που έπρεπε και από αυτόν που έπρεπε, δεν είναι απλά. Όλες αυτές τις μέρες βιώνουμε ένα αίσχος χωρίς προηγούμενο, μια προσπάθεια εντός συνόρων να αμαυρωθεί η μνήμη του Μιχάλη. Είχαμε τόσο ανάγκη αυτή τη νίκη, αυτό το γκολ στο σημείο του ματς που ήρθε, αυτόν τον πανηγυρισμό από τον Κώστα μπροστά στα νεοναζίδια στο Ζάγκρεμπ!
Απόψε δεν έχει σημασία τίποτα άλλο πέρα από αυτό, για τον Μιχάλη όλο, καμία ποδοσφαιρική ανάλυση, τίποτα. Το Σάββατο στην Νέα Φιλαδέλφεια οφείλουμε να γιορτάσουμε με αυτά τα παιδιά, να κάνουμε φιέστα πρόκρισης αν και είναι ακόμη δύσκολο και όλα ανοιχτά, να ευχαριστήσουμε τον Κώστα Γαλανόπουλο που μας έκανε να κλαίμε ξανά και ξανά βλέποντας το γκολ του μα κυρίως τον τρόπο που πανηγύρισε, μπροστά τους, μέσα στα μούτρα τους!
Μιχάλη κάνε πάρτι αδερφέ μας, κάνε πάρτι και συγγνώμη για ότι συμβαίνει εδώ κάτω, για όσους δεν σέβονται τη μνήμη σου και βάζουν πλάτη στους ναζιστές Κροάτες και Έλληνες, της Ντινάμο και του Παναθηναϊκού…
Ένα αντίστοιχα μεγάλο respect και στον Πέτρο Μάνταλο για την κίνηση του πανηγυρισμού του. Μπήκε και ήταν εκπληκτικός αλλά το “Μ” που σχημάτισε και εκείνος μπροστά στο πέταλό τους, όλα τα λεφτά, όλα για σένα Μιχάλη μου…
Πηγή: Gazzetta

ΥΓ του blog: .....όχι άλλά θύματα της πολιτικής και του τυφλου φανατισμύυ στους αγωνιστικούς χώρους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου