Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Η υπερβολική ετοιμασία και τρομολαγνία των Αμερικανικών ΜΜΕ και η εμμονή τους για τον COVID-19


Η εμμονή των ΜΜΕ της Αμερικής στην προβολή του COVID-19 έχει φθάσει σε σημεία που μπορεί να χαρακτηριστεί ως υπερβολική ετοιμασία και τρομολαγνία. Ενώ η ενημέρωση είναι αναγκαία, η συνεχής υποκίνηση του φόβου και του πανικού δημιουργεί μια αρνητική παραμόρφωση της πραγματικότητας.
Τα ΜΜΕ έχουν επιλέξει να εστιάσουν για τον έλεγχο του ιού. Ο διαρκής υπαινιγμός του αόριστου και ανεξέλεγκτου κινδύνου διατηρεί το κοινό σε ένα κλίμα συνεχούς αγωνίας.
Οι αναλύσεις των ΜΜΕ περιστρέφονται γύρω από τις αριθμητικές εκτιμήσεις των κρουσμάτων και των θανάτων, ενθαρρύνοντας μια ανυπόληπτη τρομολαγνία για τον COVID-19. Αυτό δεν μόνο προκαλεί πανικό και ανασφάλεια, αλλά απομακρύνει το κοινό από την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται την κατάσταση με λογικό και ενημερωμένο τρόπο.
Η αδιάκοπη μετάδοση της επιδημίας και η αναφορά συνεχώς σε νέες παραλλαγές του ιού ενισχύουν την αίσθηση του φόβου και της αβεβαιότητας. Αντί να παρέχουν ισορροπημένη πληροφόρηση, τα ΜΜΕ προωθούν μια κατάσταση όπου η τρομολαγνία γίνεται πηγή εσόδων μέσω αυξημένης τηλεθέασης και κλικ στα άρθρα.
Είναι κρίμα που η ενημέρωση έχει εξελιχθεί σε εκμετάλλευση του φόβου και της ανησυχίας του κοινού.
Τα  ΜΜΕ πρέπει να αναλογιστούν τον ρόλο τους ως πηγή αξιόπιστης και ισορροπημένης ενημέρωσης και να αποφύγουν τη δημιουργία υστεροβουλευτικής ατμόσφαιρας που επιδρά αρνητικά στην κοινωνία μας.
Δείτε ενα  χαρακτηριστικό παράδειγμα


Μετάφραση του συγκεκριμένου άρθρου :
Νέα Εμβόλια και ενισχυτικά για τον κορωνοϊό και τον RSV ετοιμάζονται για την επερχόμενη σεζόν
Η προετοιμασία των Ηνωμένων Πολιτειών για την προσεχή περίοδο αναπνευστικού ιού του φθινοπώρου και του χειμώνα είναι υπό εξέλιξη και φέρνει νέες δυνατότητες. Μετά την περίοδο που πέρασε, όπου αντιμετωπίσαμε τα κύματα του κορωνοϊού, της γρίπης και του RSV, ετοιμαζόμαστε να ανταπεξέλθουμε με νέα εμβόλια που θα βοηθήσουν τόσο τα άτομα όσο και το έθνος στην προστασία από τις μόλυνσεις.
Κατά το προηγούμενο έτος, διαπιστώσαμε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι η μόνη απειλή για την υγειονομική περίθαλψη. Η αύξηση του αναπνευστικού  ιού (RSV) προκάλεσε μεγάλο φόρτο στα παιδικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές. Τώρα, με την προοπτική να αντιμετωπίσουμε νέα κύματα μόλυνσης, προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση με τα νέα εμβόλια.
Στις επόμενες εβδομάδες και μήνες, αναμένεται η εισαγωγή των νέων εμβολίων για τον RSV και των ενισχυτικών εμβολίων για τον κορωνοϊό. Η ενημερωμένη φόρμουλα των εμβολίων για τον κορωνοϊό στοχεύει στις υποπαραλλαγές του ιού XBB &  eris   και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις.
Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι επικεντρώνονται σε ένα ετήσιο μοντέλο για ενισχυτικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού, παρόμοιο με την προσέγγιση για τα εμβόλια κατά της γρίπης. Αυτό αποσαφηνίζει τον εμβολιασμό και μειώνει τη σύγχυση στο κοινό. Αν και υπάρχουν επικριτές που επισημαίνουν τον κίνδυνο της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού την άνοιξη και το καλοκαίρι λόγω της φθίνουσας ανοσίας.
Το ξεχωριστό στοιχείο αυτής της περίοδου είναι ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν προμηθεύει απευθείας όλα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, αλλά αφήνει τους γιατρούς, τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία να τα παραγγέλνουν. Αυτή η προσέγγιση θα διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα των εμβολίων για όσους τα χρειάζονται. Επίσης, η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται προς το στόχο να διατηρήσει τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δωρεάν για ανθρώπους χωρίς ασφάλιση υγείας, με αναμενόμενη διάθεση από τα μέσα του Οκτωβρίου. Για τους περισσότερους που έχουν ασφάλιση υγείας, τα ενημερωμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα είναι προσβάσιμα μέσα από τις εθνικές αλυσίδες φαρμακείων μετά τις εγκρίσεις από τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου