Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Μητσοτακική, αυταρχική, πελατειακή μεταδημοκρατία...


Η Ντάμα

Εργαλειοποίησαν νόμους και Σύνταγμα, εργαλειοποίησαν επιτροπές στη Βουλή, περιμένατε ότι δεν θα εργαλειοποιήσουν τους θεσμούς; Στο στοίχημα θα ήταν «κλειδωμένος» για ποντάρισμα ο εκ νέου οικονομικός έλεγχος του Documento και η επιβολή προστίμου για κάτι φανταστικό και ανυπόστατο.
Αφού συκοφάντησαν την... εφημερίδα (και τους δημοσιογράφους), αφού την εξαίρεσαν από την περίφημη «λίστα Πέτσα», αφού άσκησαν διώξεις για το σκάνδαλο Novartis, αφού απείλησαν επιχειρηματίες και ομίλους για να μην δώσουν διαφήμιση, τώρα επιλέγουν να επιτεθούν δια μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών, με μοναδικό στόχο το κλείσιμο της εφημερίδας.
*** Τι υποτίθεται ότι βρήκαν; Ότι το Documento δίνει διαφήμιση με μεγάλες εκπτώσεις κι αυτό κατά την αυθαίρετη κρίση τους σημαίνει ότι στην πραγματικότητα οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν ένα μικρό ποσό γιατί τα άλλα τα δίνουν όπως υπονοούν «μαύρα». Ποιοι ήταν οι πελάτες; Η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΟΤΕ, η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, το ΕΣΠΑ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και όλοι οι μεγάλοι πελάτες της πιάτσας. Αυτοί δηλαδή μπορεί να πληρώνουν κάποιον με «μαύρα χρήματα»; Στην πραγματικότητα αυτό εννοεί η ΑΑΔΕ....X (twitter.com)
*** Στο «στόχαστρο» του «καρτέλ» βρέθηκε επίσης η «Εφημερίδα των Συντακτών» και οι εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Εστία». Όλες μετά από ανώνυμες επιστολές, όπως φυσικά έγινε και στην περίπτωση του Documento. Τι κοινό έχουν οι προαναφερθείσες εφημερίδες; Ασκούν κριτική στον «αυτοκράτορα». Η δημοκρατία, δυστυχώς, από το 2019 κάνει διακοπές σε κάποιο νησί του Αιγαίου. X (twitter.com)
*** Αυτά συμβαίνουν όταν ταΐζονται αδιαφανώς τα ΜΜΕ. Αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση. Κατέθεσε, βέβαια, ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ – την οποία υπογράφουν μόνο 19 βουλευτές (οι υπόλοιποι συμφωνούν άραγε με όλα τα παραπάνω;) – ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είχαν να προσθέσουν κάτι, αφήνοντας ουσιαστικά «χώρο» και για άλλες τέτοιες «μαφιόζικες εκτελέσεις».
*** Για «τουρκική μειονότητα» της δυτικής Θράκης μίλησε ο Ερτογάν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Μητσοτάκης, ευτυχώς, τον διόρθωσε. Διότι αν δεν το έκανε αυτό σήμερα θα μιλούσαμε για μια τεράστια εθνική ήττα. Να σημειωθεί, ωστόσο, πως στις κοινές δηλώσεις Τσίπρα – Ερντογάν στο ίδιο ακριβώς μέρος, το 2017, ο «Σουλτάνος» είχε μιλήσει για «μουσουλμανική μειονότητα, η οποία μπορεί να είναι τουρκικής, πομακικής ή Ρομά προέλευσης. Κι αυτά τα ζητήματα έχουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική πολιτική.
*** Η κάμερα έπιασε τον Γιώργο Γεραπετρίτη να υποκλίνεται τη στιγμή που βλέπει μπροστά του τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε – και δικαίως – στα social media από την κίνηση του υπουργού Εξωτερικών, οι συνεργάτες του διευκρίνισαν ότι υποκλίθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πώς γίνεται, όμως, να έχει τελειώσει την υπόκλισή του όταν η ΠτΔ πέρασε το κατώφλι, δεν μας εξήγησαν και ούτε θα μας εξηγήσουν... X (twitter.com)
*** Και τώρα που ο Μπογδάνος παράτησε την πολιτική ή μάλλον η πολιτική παράτησε τον Μπογδάνο, τι θα γίνουμε; Μπορεί να αντέξει η πολιτική στη χώρα χωρίς αυτό το πολιτικό μεγαθήριο; X (twitter.com)
*** Η 43χρονη που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, στη Σαλαμίνα, είχε καταγγείλει στην Αστυνομία τον ξυλοδαρμό της, αλλά για τον ΣΚΑΪ και την Αστυνομία φταίει η γειτονιά. X (twitter.com)
*** Ή ότι το ίδιο το θύμα δεν τα εξήγησε καλά στην καταγγελία της, μιας και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε πως «δεν δόθηκε η εικόνα ότι κινδυνεύει τόσο άμεσα η ζωή της γυναίκας». Καμία σωτηρία. X (twitter.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου