Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Μολιέρος: «….σχεδόν όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουν από τα φάρμακα κι όχι από τις αρρώστιες τους»


Μια νέα μελέτη, από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο πασίγνωστο και εγκυρότατο επιστημονικό περιοδικό αναφοράς, το Nature, στις 6 Δεκεμβρίου με τον αθώο τίτλο: N1-methylpseudouridylation of mRNA causes +1 ribosomal frameshifting (Η Ν1-μεθυλο-ψευδοουριδυλίωση του mRNA προκαλεί +1 ριβοσωμική μετατόπιση πλαισίων). 
Περιττό να πούμε ότι ακόμη και για τους ειδικούς ο τίτλος – τουλάχιστον από πρώτη ματιά – δεν λέει και πάρα πολλά, γι αυτό που θα αποκαλυφθεί στη συνέχεια.
Κι όμως η συγκεκριμένη μελέτη αφορά τα εμβόλια mRNA, αυτά που υποχρεωτικά τα «κατάπιε αμάσητα» και αγόγγυστα το μεγαλύτερο μέρος του «χρυσού δισεκατομυρίου», δηλαδή του δυτικού, του πολιτισμένου – κατά το κοινώς λεγόμενον – κόσμου.
Αλλά επειδή στη προκειμένη περίπτωση τα λόγια περιττεύουν ας δούμε τι αναφέρεται στη «Περίληψη» της μελέτης:
«Τα in vitro-μεταγραφόμενα (IVT) mRNAs είναι τρόποι που μπορούν να καταπολεμήσουν ανθρώπινες ασθένειες, με παράδειγμα τη χρήση τους ως εμβόλια για τον κοροναϊό του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου 2 (SARS-CoV-2). Τα mRNAs IVT μεταφέρονται σε κύτταρα-στόχους, όπου μεταφράζεται σε ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη και η βιολογική δραστηριότητα ή η ανοσογονικότητα της κωδικοποιημένης πρωτεΐνης ασκεί το επιδιωκόμενο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Τροποποιημένα ριβονουκλεοτίδια ενσωματώνονται συνήθως σε θεραπευτικά mRNA IVT για να μειωθεί η έμφυτη ανοσογονικότητά τους αλλά οι επιδράσεις τους στην πιστότητα της μετάφρασης του mRNA δεν έχουν διερευνηθεί πλήρως. Εδώ καταδεικνύουμε ότι η ενσωμάτωση N1-μεθυλοψευδοουριδίνης στο mRNA οδηγεί σε μετατόπιση των ριβοσωμικών πλαισίων ανάγνωσης+1 in vitro και ότι η κυτταρική ανοσία σε ποντίκια και ανθρώπους σε προϊόντα μετατόπισης των πλαισίων ανάγνωσης +1 από τη μετάφραση του mRNA του εμβολίου BNT162b2 εμφανίζεται μετά τον εμβολιασμό».
Θα προσπαθήσουμε να εκλαϊκεύσουμε – όσο είναι δυνατόν τους επιστημονικούς όρους: η συνέχεια του άρθρου  (ΕΔΩ)
Πηγή: seisaxthia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου