Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να ειπωθεί η αλήθεια

AP_Hollande_Elysee_141115_31x13_1600
 
Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Χθες δεν ήθελα να τα γράψω και προτίμησα να το αφήσω για σήμερα.
Πάντως τα είπε ολα η Δ. και εγώ γράφω, απλά για να γράφω μου φαίνεται.
Άλλοι 127 άνθρωποι νεκροί, στην καρδιά της Γαλλίας, έρχονται να προστεθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες του πολέμου στη Συρία.   
Κάποιοι από τους αναγνώστες στο μπλογκ, πολύ σωστά κατηγορούν τις επεκτατικές πολιτικές της Δύσης.
Δεν είναι καθόλου μυστικό ότι ο ISIS και κάποιες άλλες εξτρεμιστικές ομάδες σε Ιράκ/Αφγανιστάν/Συρία, προωθήθηκαν αρχικά από τους Άγγλους, τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς και δεν ξέρω κατά πόσο από τους Γάλλους.
Οπως επίσης δεν είναι μυστικό, ότι οι τζιχαντιστές χαιρετίστηκαν αρχικά από τους Τούρκους, καθώς στοχοποιούνταν οι Κούρδοι, αλλά και από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, στενούς σύμμαχους των ΗΠΑ.   
Ο ISIS απλά έκανε κάτι που δεν το περίμεναν και δάγκωσε το χέρι που τον τάιζε.
Απλά, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφεύγεις να δείχνεις με το δάχτυλο, να λες πως τους γύρισε μπούμερανγκ των Γάλλων ή οποιουδήποτε άλλου.
Αυτό δεν σημαίνει όμως να μη λες και αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν οι περισσότεροι σε τέτοιες στιγμές.
Και θέλω να πιστεύω πως δεν είμαστε τόσο χαζοί όσο μας νομίζουν, και συνειδητοποιούμε τι γεωπολιτικά παιχνίδια πάνε να παιχτούν γύρω από μια ανθρώπινη τραγωδία.
Όπως έγραψα χθες, η επίθεση αυτή θα «παρασύρει» τη Γαλλία στη Μέση Ανατολή, πολύ πιο ενεργά απ” ότι μέχρι σήμερα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Λες και οι Αμερικάνοι έχουν «κουραστεί» τόσο καιρό και έψαχναν αντικαταστάτη.
Ο Ολάντ είπε: «Ηταν μια πράξη πολέμου. Θα τους χτυπήσουμε μέσα στο σπίτι τους.»
Ποιους θα χτυπήσεις μέσα στο σπίτι τους Φρανσουά;
Εννοείς τους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που θα εκτελεστούν στο όνομα της παγκόσμιας ειρήνης, ως αντίποινα για τους 127 αδικοχαμένους Γάλλους;
Πόσες πιστεύεις ότι θα είναι οι παράπλευρες απώλειες μέχρι να ξετρυπώσετε και να εξοντώσετε τον ISIS;
Όπως του Μπους;
Που «εκδικήθηκε» τους 2.996 νεκρούς στους Δίδυμους Πύργους, «τιμωρώντας» πάνω από 200.000 ψυχές μόνο στο Αφγανιστάν;
Και μετά τι;
Και άλλοι νεκροί ως αντίποινα στα αντίποινα;
Δεν θα μπορούν μετά οι συγγενείς των αμάχων που θα χάσουν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους, να αντιστρέψουν αυτή τη ρήση;
Δεν έχουν το ίδιο ηθικό δικαίωμα αυτοί που πατήθηκαν από την γαλλική μπότα τα περασμένα χρόνια, όπως στο Μάλι, που πέρασε «απαρατήρητο» από τη διεθνή κοινότητα;
Οφθαλμός αντί οφθαλμού και στο τέλος θα μείνουμε όλοι μονόφθαλμοι.
Αυτό θες Φρανσουά;
Αίμα στο αίμα;
Και μετά τι, περισσότερο αίμα;
Το χειρότερο είναι πως ήδη η Ευρώπη άρχισε να συζητάει το ενδεχόμενο να σκληρύνει την -ήδη απάνθρωπη- στάση της στα σύνορα της, ειδικά τώρα που βρήκαν συριακό διαβατήριο σε έναν από τους τρομοκράτες.
Αυτό που θα συμβεί είναι η ραγδαία αύξηση των νεκρών στη Μέση Ανατολή και στα νερά της Μεσογείου, απλά αυτή τη φορά θα είναι πιο «αόρατοι» στους Ευρωπαίους πολίτες λόγω του Παρισιού.
Και αν το Παρίσι δεν αποτελέσει την αφορμή, τότε θα συμβεί την επόμενη φορά.
Να βγαίνει παράλληλα και ο Ομπάμα να δακρύζει για τα θύματα, αυτός που το έθνος του διέλυσε το Ιράκ, αφήνοντας πίσω του πάνω από 1.200.000 νεκρούς -και συνεχίζει- που αντιστοιχούν στο 5% του πληθυσμού, σε μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες των τελευταίων 50 ετών, ενώ οι αποκαλούμενες ως παράπλευρες απώλειες από την ισοπέδωση μιας χώρας είναι ανυπολόγιστες.
Και μόνο που το Ιράκ έχει τη μεγαλύτερη παιδική θνησιμότητα στον πλανήτη, φτάνει.
Και να ήταν μόνο αυτό, Ομπάμα.
Το έθνος σου έφερε τέτοιο χάος στη Μέση Ανατολή, που αποτέλεσε την ιδανική μήτρα για τον ISIS, καθώς ο θρησκευτικός φανατισμός αποτέλεσε τη μόνη διέξοδο για τις μάζες, ενώ η εξουδετέρωση δεκάδων πολιτικών δυνάμεων, άφησε το πεδίο ελεύθερο στους τζιχαντιστές να δράσουν ανενόχλητοι.
Και η σημαντικότερη ερώτηση: Ποιος τους πούλησε και τους πουλάει όλα αυτά τα όπλα;
Που βρήκαν αέριο μουστάρδας και φώσφορο οι τζιχαντιστές;
Η Δύση επανέφερε το Μεσαίωνα στη Μέση Ανατολή και τώρα πέφτει από τα σύννεφα.
“Ισως πάλι ξεχνάμε, ότι τη θεοκρατία στο Ιράν την προκάλεσαν οι Αμερικάνοι, με τον πατροπαράδοτο τρόπο, ανακατεύτηκαν και άνοιξαν διάπλατα το δρόμο στους φανατικούς.
Επίσης, η Δύση εμπόδισε τον Διαφωτισμό σε κάποιες χώρες γιατί εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της σε αυτές τις περιοχές.
Και δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η ανθρώπινη ζωή περνάει στο περιθώριο.
Μιλάμε για αριθμούς και όχι για ανθρώπους.
“Αλλο ένα γεγονός προσπαθεί να σπρώξει την ανθρωπότητα βαθύτερα στην άβυσσο.
Νέος κύκλος αίματος.
Κάνουμε όλοι λες και ζούμε σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο.
Ο πόλεμος εξάλλου είναι η συνέχιση των πολιτικών με άλλα μέσα.
Αυτό είναι το πολιτικό δόγμα σήμερα, αυτά θα έχουμε.
Και κάποιοι θα ζητήσουν να μην τα λέμε αυτά, να σεβαστούμε τις ανθρώπινες ζωές.
Και θα το λένε περισσότερο αυτοί που θα ζητάνε νέες Σταυροφορίες.
Λες και υπάρχει κάποια «καλύτερη» στιγμή για να τα πεις.
Εγώ πάντως τα είπα και αν χρειαστεί θα τα ξαναπώ.
Δεν μας βλέπω καλά έτσι όπως τα κάναμε.
Με εκτίμηση
Άρης
 
ΥΓ: Ο Βασίλης έγραψε ένα πολύ ωραίο κείμενο και ανέφερε μια ρήση του Orwell. Οπότε μου θύμισε το 1984: «Ο πόλεμος, θα φαίνεται ότι επιτυγχάνει την απαραίτητη καταστροφή, αλλά ότι την καταφέρνει με ένα ψυχολογικά αποδεκτό τρόπο. Κατ’ αρχήν, θα ήταν αρκετά απλό να σπαταλιέται το πλεόνασμα εργασίας του κόσμου, οικοδομώντας ναούς και πυραμίδες, σκάβοντας τρύπες και γεμίζοντάς τες ξανά ή ακόμα και παράγοντας τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων και, στη συνέχεια, βάζοντας φωτιά σε αυτές. Αλλά αυτό θα παρέχει μόνο την οικονομική και όχι τη συναισθηματική βάση για μια ιεραρχική κοινωνία. Ο πόλεμος διεξάγεται από κάθε διοικούσα ομάδα κατά των δικών της υπηκόων, και το αντικείμενο του πολέμου δεν είναι να πετύχει ή να αποτρέψει εδαφικές κατακτήσεις, αλλά το να διατηρήσει ανέπαφη τη δομή της κοινωνίας».
 
(Αγαπητέ Άρη, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή, για να ειπωθεί η αλήθεια, αν και δεν βλέπω να μας ωφελεί σε κάτι ή να αλλάζει κάτι αυτό. Πάλι θα είμαστε αδύναμοι να επηρεάσουμε τις εξελίξεις και να σταματήσουμε το μακελειό των πολέμων. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι λένε πως δεν είναι ώρα να πούμε πως οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ δημιούργησαν τους Ταλιμπάν, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ στήριξαν τους φανατικούς ισλαμιστές, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ δημιούργησαν ουσιαστικά το ISIS. Και βέβαια, οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακολούθησαν τον Μπους και τον Μπλερ στον αδικαιολόγητο και βλακώδη -όπως παραδέχονται τώρα όλοι- πόλεμο στο Ιράκ. Άρη, μόνο οι άμαχοι νεκροί στο Ιράκ ήταν πάνω από 1,4 εκατ. Και τώρα, η Ευρώπη γίνεται πεδίο πολέμου. Μπράβο στις αμερικανικές κυβερνήσεις -και σε όσους τις στήριξαν- που μετέφεραν τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης. Μήπως να πανηγυρίσουμε; Μήπως να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε; Άρη, δεν μας βλέπω καθόλου καλά. Ήδη, πολλοί αναζητούν κάποιοι «καταφύγιο». Να είσαι καλά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου