Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κύριε Κοντονή τα μάθατε;

Κύριε Κοντονή τα μάθατε;
 
Δυο θέματα φώλιασαν στο μυαλό μου παρακολουθώντας τα γεγονότα στη Λεωφόρο. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι αργά ή γρήγορα τέτοιες εικόνες –με όσα τραγικά συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο- θα τις βλέπαμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσοι είναι έστω και λίγο υποψιασμένοι, αντιλαμβάνονται τι ακριβώς λέω. Το δεύτερο που σκέφτηκα ήταν ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως μέριμνα από την πολιτεία προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις.

Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Έχουμε λοιπόν και λέμε αναλυτικά. Ο κόσμος έχει κυριολεκτικά αγανακτήσει από τον άκρως νταβατζίδικο τρόπο με τον οποίο ελέγχει το σύστημα ο Ολυμπιακός. Δεν χρειάζεται να τα αναλύσω. Τα ξέρουν όλοι. Τα σκάνδαλα ξεσπούν το ένα μετά το άλλο και αποδεικνύουν πως και πόσο ελέγχει τα πάντα ο Ολυμπιακός. Superleague, ΕΠΟ, ομάδες δορυφόροι, αθλητική δικαιοσύνη και δικαιοσύνη γενικότερα, διαιτησία, τελούν υπό τον έλεγχο του κόκκινου συστήματος προκαλώντας αηδία στους Έλληνες φιλάθλους.  Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσω φαινόμενα βίας και παραβατικής συμπεριφοράς, αλλά μπορώ να κατανοήσω γιατί ξεσπά ο κόσμος και με τη συμπεριφορά του χάνει το δίκιο του. Γιατί όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο είναι λογικό να επιφέρουν την βαριά τιμωρία του Παναθηναικού.   Στο σημείο αυτό ξεκίνησε η δεύτερη σκέψη μου…
Τι έκανε η πολιτεία για να αποφευχθούν φαινόμενα όπως αυτά πριν και μετά από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ; Η απάντηση είναι εύκολη. Δεν έκανε απολύτως τίποτε!!! Οι κάρτες φιλάθλων και οι συναντήσεις του κ. Κοντονή με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές είναι προσπάθεια να γιατρέψει τον καρκίνο με ασπιρίνη.  
Καμία απολύτως σοβαρή απόφαση δεν λήφθηκε από τον κ. Κοντονή και την κυβέρνηση του. Το ίδιο ισχύει και για τους προκατόχους του στο αρμόδιο Υπουργείο και τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά για το ποδόσφαιρο και την επίλυση του προβλήματος της βίας που ταλαιπωρεί –και δεν είναι το μόνο- το Ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Οι κάρτες φιλάθλων και η κατάθεση υπομνήματος για πότε ο πατέρας του κάθε φιλάθλου έκοψε τα νύχια του (μετά το ΑΜΚΑ μπορεί να ζητηθεί κι αυτό) για να εξασφαλίζει ο κόσμος εισιτήριο, αποτελούν αστεία προσέγγιση στην προσπάθεια να λυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα. Για να εξαλειφθεί η βία από τον ελληνικό αθλητισμό, πρέπει να εξαφανιστούν οι νταβατζήδες που μετέτρεψαν το ποδόσφαιρο σε αποκρουστικό προϊόν για τους Έλληνες. 
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει βούληση από την πολιτεία να περιορίσει και να εξαλείψει την βρωμιά από τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Γεγονός που ο κόσμος αντιλαμβάνεται και αντιδράς. Με λάθος τρόπο αλλά και όλα συμβαίνουν στην Ελλάδα, λάθος είναι! 
 
Υ. Γ. Εύχομαι ολόψυχα στον αστυνομικό που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, σύντομα να επιστρέψει υγιής στην υπηρεσία του και την οικογένεια του. Όταν φταίει το γαϊδούρι δεν χτυπάμε το σαμάρι. Το επόμενο βήμα θα είναι να μας οδηγήσουν στον αλληλοσπαραγμό. Στην ίδια πλευρά είμαστε. Σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις όπως σε κάθε κοινωνικό σύνολο αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τα ισοπεδώσει όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου