Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Όταν οι δημοσιογράφοι κρίνουν επιστήμη κι επιστήμονες!!!


Σβούρα...

Για το τέλος της πανδημίας κάνει λόγο ο καθηγητής επιδημιολογίας του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης, ο άνθρωπος που τον Μάιο του 2020, στον πρώτο συγκλονισμό της Υφηλίου από την αρρώστια, έγραφε σε άρθρο του στους Sunday Times ότι «τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Covid-19 είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα από... ό,τι φοβόμασταν αρχικά».
Και μιλούσε για «ιστορίες τρόμου» και ψευδείς ειδήσεις γύρω από τον κορωνοϊό.«Ο κίνδυνος θανάτου από Covid-19 είναι χαμηλός, συνεπώς οι πολιτικοί μπορούν να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι οι χειρότεροι φόβοι μας έχουν περάσει», ανέφερε στο ίδιο άρθρο, τροφοδοτώντας με «επιχειρήματα» τους αρνητές που είτε αναμασούσαν αυτούσιες τις δηλώσεις και τις μελέτες του είτε τις προσάρμοζαν κατά πώς τους βόλευε.
Ο καθηγητής έδινε ουσιαστικά το σύνθημα της χαλάρωσης (είπαμε: αρχές Μαΐου 2020) γράφοντας ότι «ο κίνδυνος θανάτου από Covid-19 είναι χαμηλός, συνεπώς οι πολιτικοί μπορούν να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι οι χειρότεροι φόβοι μας έχουν περάσει».
Βέβαια, μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 2020, σε άρθρο του στη Δημοκρατία, όταν ο ιός σάρωνε, άλλαξε τροπάριο υποστηρίζοντας ότι ως τα τέλη Φεβρουαρίου (του 2021) μπορεί να έχουμε ήδη φτάσει σε 5.000 έως 10.000 θανάτους. Μαζί έριχνε βολές εναντίον της παγκόσμιας προσπάθειας για εμβολιασμό: 
«Δεν ξέρω πόσο ακριβώς θα μπορεί να προσφέρει πλέον ένα εμβόλιο, αν φτάσουμε σε αυτή τη φάση… Μπορεί να είναι αργά. Το απεύχομαι, φυσικά».
Τώρα, αρχές του νέου χρόνου, ο Γιάννης Ιωαννίδης γυρίζει πάλι τη σβούρα των εκτιμήσεών του: «Οι πανδημίες τελειώνουν όταν εμείς το αποφασίσουμε», λέει! Και θυμάται ότι «πλέον έχουμε τα εμβόλια, έχουμε τα φάρμακα, έχουμε χίλια δυο».
Τον εμπιστεύεστε;...

ΥΓ του blog:...για τους ανόητους  και αμαθείς "...  η επιστήμη, ως γνωστό είναι από τη φύση της φιλική προς την έρευνα  και την αμφισβήτηση αλλά ταυτόχρονα και εγγενώς λειψή, αυτοϋπονομευόμενη και αυτοαναιρούμενη, όπως σημειώνει ο Κωστής Παπαϊωάννου. Η επιστήμη λέει διαρκώς «μέχρι νεωτέρας»: αυτό ισχύει, εκτός αν αύριο δεν ισχύει....." ....για τους δογματικούς καλύτερα να μην ασχολούνται με την επιστήμη και τους επιστήμονες γι αυτούς υπάρχουν οι γιατροί τηλεαστέρες των καναλιών και βεβαίως, βεβαίως οι Πορτοσάλτε, Οικονόμου, Ρογκάκος, Πρετεντέρης και λοιποι Opinion Makers...για τους σκεπτόμενους και τους ψυλλιασμένους μέχρι στιγμής η παρούσα πανδημία έχει θνησιμότητα επί του παγκόσμιου πληθυσμού 0,65%  και θνητότητα επί των μολυσμένων 1,76%  όταν η νόσος τον λεγεωνάριων έχει ανάλογη 15%, η νόσος από τον ιό του Δυτικού Νείλου 13,5% και από Έμπολα 25-90%...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου