Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ανεπιθύμητα χειρουργικά αποτελέσματα από χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου αποδεικνύονται όλο και πιο συχνά.


Πώς «κορυφαίοι χειρούργοι» κερδοφορούν εις βάρος νεανικών παραπλανημένων ψυχών και η βιομηχανία εισαγωγής των παιδιών σε νέες ταυτότητες φύλου για τις οποίες μπορεί αργότερα να μετανιώσουν...

Prime News 

Ανεπιθύμητα χειρουργικά αποτελέσματα από χειριυργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου αποδεικνύονται όλο και πιο συχνά. Πολλοί άκουσαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι το Ιατρικό Κέντρο του Vanderbilt Πανεπιστημίου Vanderbilt (VUMC) διακόπτει τις χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου για παιδιά για αόριστο χρονικό διάστημα. Μα γιατί? Και ποιες είναι οι επιπτώσεις για την ευρύτερη τάση των χειρουργικών επεμβάσεων μετάβασης του φύλου ανηλίκων;

Η ιστορία του VUMC
Αφού ήρθαν στο φως ανησυχητικά βίντεο, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο του 2018 του βοηθού καθηγητή του VUMC, Δρ. Shayne Taylor, που μιλούσε για την κερδοφορία των «κορυφαίων χειρουργείων» και των ορμονών για το νοσοκομείο στο Νάσβιλ του Τενεσί, ο κυβερνήτης Bill Lee μαζί με την ανώτερη γερουσιαστή Marsha Blackburn (R- Tenn.), ζήτησε διερεύνηση της Παιδιατρικής Κλινικής Τρανσφυλικών στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Monroe Carell Jr., το οποίο ανήκει στο VUMC.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η κλινική, «προσφέρει τεκμηριωμένη, εξατομικευμένη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο σε τρανς παιδιά και εφήβους με διαφορετικό φύλο».
Ο Taylor είναι γιατρός με το Πρόγραμμα VUMC για την LGBTQ Health και την Κλινική για την Υγεία των Τρανσφυλικών για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω.
Η παιδιατρική κλινική VUMC «εγείρει σοβαρές ηθικές, ηθικές και νομικές ανησυχίες», είπε ο κυβερνήτης , αφού έλαβε γνώση των βίντεο. «Δεν πρέπει να επιτρέπουμε μόνιμες αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή που βλάπτουν τα παιδιά ή πολιτικές που καταστέλλουν τις θρησκευτικές ελευθερίες, όλα με σκοπό το οικονομικό όφελος. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά του Τενεσί και αυτό απαιτεί διεξοδική έρευνα».
Αφού έγιναν γνωστά τα βίντεο, η Μπλάκμπερν έγραψε στο Twitter στις 20 Σεπτεμβρίου: «Δεν υπάρχει τίποτα υγιές στον ακρωτηριασμό των σωμάτων ανήλικων παιδιών. Χρειαζόμαστε μια έρευνα σχετικά με το ότι η VUMC βάζει τα κέρδη πάνω από τα παιδιά αμέσως».
Δύο εβδομάδες μετά την έκκληση για έρευνα, η VUMC ανέστειλε τη χειρουργική επέμβαση «επιβεβαίωσης φύλου» για ανηλίκους, ανακοίνωσε σε επιστολή της προς τον εκπρόσωπο της πολιτείας του Τενεσί, Jason Zachary, η οποία δημοσιεύτηκε στη συνέχεια στο Twitter.
Σύμφωνα με τον Δρ. C. Wright Pinson, επικεφαλής του συστήματος υγείας του VUMC, η παύση ήταν να επανεξεταστούν οι «νέες συστάσεις» στο μέλλον. Η κλινική τρανσέξουαλ, που ιδρύθηκε το 2018, έχει πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου κατά μέσο όρο σε πέντε ανήλικα παιδιά το χρόνο, αναφέρει η επιστολή. Η παύση στην παιδοχειρουργική μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Αναπτυσσόμενη και προσοδοφόρα επιχείρηση

Η παγκόσμια «αγορά» χειρουργικών επεμβάσεων φύλου προβλέπεται να φτάσει το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε τέσσερα χρόνια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των κλινικών για το φύλο εκτινάσσεται με πολλούς κλινικούς γιατρούς να προτιμούν «ταχύτερες αξιολογήσεις και την παροχή αναστολέων της εφηβείας, ορμονών και χειρουργικών επεμβάσεων επιβεβαίωσης φύλου για νέους τη στιγμή ή κοντά στη στιγμή που παρουσιάζουν δυσφορία φύλου», ανέφερε το Undark. , ένα ψηφιακό περιοδικό που συνδέεται με το Πρόγραμμα Knight Science Journalism Fellowship στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.
Ωστόσο, παραμένουν σοβαρά ερωτήματα, ανέφερε ο Undark, όπως : «Ποια είναι η μακροπρόθεσμη επίδραση του αποκλεισμού της εφηβείας στην υγεία ενός νεαρού ατόμου; Μπορούν οι επαγγελματίες να προσδιορίσουν σωστά ποιοι νέοι θα εξακολουθούν να ταυτίζονται ως τρανς όταν είναι ενήλικες; Συμβάλλουν οι ψυχολογικές εκτιμήσεις στην ταλαιπωρία των παιδιών καθυστερώντας την πρόσβαση σε αναστολείς της εφηβείας και ορμόνες; Γιατί έχει αυξηθεί τόσο δραματικά ο αριθμός των εφήβων που έρχονται να λάβουν ιατρική περίθαλψη για τρανσέξουαλ, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν ανατεθεί σε γυναίκες κατά τη γέννηση, τα τελευταία χρόνια;»
Νωρίτερα φέτος, το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας της Σουηδίας δήλωσε ότι οι κίνδυνοι των κοινώς χρησιμοποιούμενων αναστολέων της εφηβείας, που ονομάζονται ανάλογα ορμόνη απελευθέρωσης γοναδοτροπίνης , και της ορμονικής θεραπείας υπερτερούν των πιθανών οφελών τους. Η θεραπεία θα πρέπει να περιορίζεται σε ερευνητικά περιβάλλοντα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δήλωσε ο σουηδικός οργανισμός.
Τα φάρμακα που εμποδίζουν την εφηβεία μπορεί να οδηγήσουν σε αραίωση των οστών, αναφέρει η Cleveland Clinic και η Mayo Clinic . Επιπλέον, τα φάρμακα έχουν ελάχιστη έως καθόλου επίδραση στη δυσφορία του φύλου, την ποιότητα ζωής, την κατάθλιψη, τον θυμό ή το άγχος και το ίδιο λειτουργούν οι ορμόνες αλλαγής φύλου, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Αριστείας Υγείας και Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ωστόσο, τα φάρμακα που εμποδίζουν την εφηβεία είναι εκπληκτικά προσοδοφόρα, κοστίζοντας έως και 39.000 δολάρια το μήνα χωρίς ασφάλιση, σύμφωνα με το Undark. Ο αναστολέας της εφηβείας Lupron της AbbVie απέφερε έσοδα 752 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020 και το εμφύτευμα αποκλεισμού της εφηβείας Supprelin LA έχει τιμή καταλόγου 37.300 $.

Λειτουργεί η Αλλαγή Φύλου;
Η ατζέντα υπέρ των τρανσέξουαλ έχει ρίξει μια ψύχρα στην έρευνα που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα και την καταλληλότητα της ιατρικής και της χειρουργικής αλλαγής φύλου, και ιδιαίτερα τα αποτελέσματα των ασθενών.
Ωστόσο, μια οριστική σουηδική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS One το 2011 διαπίστωσε ότι «τα άτομα με τρανσεξουαλισμό, μετά την αλλαγή φύλου, έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας, αυτοκτονικής συμπεριφοράς και ψυχιατρικής νοσηρότητας από τον γενικό πληθυσμό».
«Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι η αλλαγή φύλου, αν και ανακουφίζει τη δυσφορία φύλου, μπορεί να μην αρκεί ως θεραπεία για την τρανσεξουαλισμό και θα πρέπει να εμπνεύσει βελτιωμένη ψυχιατρική και σωματική φροντίδα μετά την αλλαγή φύλου για αυτήν την ομάδα ασθενών», αναφέρει η μελέτη.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι «τα άτομα που είχαν αλλάξει φύλο, είχαν υψηλότερο κίνδυνο ενδονοσοκομειακής περίθαλψης για ψυχιατρική διαταραχή εκτός από τη διαταραχή ταυτότητας φύλου σε σχέση με τους ελέγχους που αντιστοιχούσαν στο έτος γέννησης και το φύλο γέννησης».
«Αυτό ίσχυε μετά την προσαρμογή για προηγούμενη ψυχιατρική νοσηρότητα και ίσχυε ανεξάρτητα από το αν η αλλαγή φύλου συνέβη πριν ή μετά το 1989. Σε συμφωνία με την αυξημένη θνησιμότητα από αυτοκτονία, τα άτομα που άλλαξαν φύλο διέτρεχαν επίσης υψηλότερο κίνδυνο για απόπειρες αυτοκτονίας, αν και αυτό ήταν όχι στατιστικά σημαντικό για τη χρονική περίοδο 1989–2003», έγραψαν οι ερευνητές.
Ενώ οι «ξύπνιες» φωνές προειδοποιούν ότι τα άτομα με σύγχυση φύλου θα αυτοκτονήσουν εάν δεν τους δοθεί αλλαγή φύλου, φαίνεται να ισχύει το αντίθετο, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες.
Πιο πρόσφατα, μια ερευνητική επιστολή στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA), βρήκε απογοητευτικά αποτελέσματα από χειρουργική επέμβαση «επιβεβαίωσης φύλου» (GAS).
«Σε μια μελέτη περισσότερων από 4.000 ασθενών, εκείνοι με τεκμηριωμένη διάγνωση πάθησης ψυχικής υγείας είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μετεγχειρητικές επιπλοκές εντός 90 ημερών από το GAS, σε σύγκριση με εκείνους που δεν πάσχουν από ψυχική υγεία», αναφέρθηκε το MedPage Today στα ευρήματα της επιστολής.
Οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μαστεκτομή, αυξητική στήθους, υστερεκτομή, ορχεκτομή (αφαίρεση όρχεων), φαλλοπλαστική ή κολποπλαστική ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές «οξείας νεφρικής βλάβης, λοίμωξης του χειρουργικού σημείου, εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης, πνευμονικής εμβολής, διάρρηξης τραύματος. ουρολοίμωξη, πνευμονία, μετάγγιση αίματος, αιμάτωμα, στένωση ουρήθρας, και ορθοκολπικό συρίγγιο», στις 90 ημέρες μετά την επέμβαση, ανέφερε το MedPage Today .
Οι Epoch Times ανέφεραν τον Μάιο σχετικά με τις επιπλοκές της χειρουργικής αλλαγής φύλου στο άρθρο «Όταν η χειρουργική επέμβαση φύλου πάει στραβά».
Η ερευνητική επιστολή προκαλεί έκπληξη, καθώς η JAMA ήταν συνήθως υπέρ του τρανσέξουαλ, επικαλούμενη ακόμη και τον καθομιλουμένο -και πολιτικό- όρο «τρανσφοβία» σε ένα κατά τα άλλα ιατρικό άρθρο που δημοσίευσε τον Φεβρουάριο.

Περισσότερες χειρουργικές επιπλοκές
Η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου συχνά περιλαμβάνει φωνητικές αλλοιώσεις στις οποίες οι ασθενείς επιθυμούν τη φωνή τους να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη και, για τους άνδρες, να αφαιρεθεί το μήλο του Adam (χονδρολαρυγγοπλαστική).
Ωστόσο, αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις πλήττονται επίσης από επιπλοκές, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε φέτος στην ετήσια συνάντηση της ένωσης της Αμερικανικής Ακαδημίας Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου (AAO-HNS).
«Με την πάροδο του χρόνου, η φωνητική φροντίδα για τρανς ασθενείς έχει εξελιχθεί από συμπεριφορική θεραπεία σε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, σε θεραπεία φωνής και τώρα, σε χειρουργική επέμβαση λάρυγγα», ανέφερε η Medscape . Ωστόσο, «λίγες μελέτες έχουν αναφέρει επιπλοκές και μη βέλτιστα αποτελέσματα».
Αποδεικνύεται ότι παρατηρούνται συχνά επιπλοκές από τη γλωτοπλαστική Wendler (στην οποία τα ράμματα στις φωνητικές πτυχές αυξάνουν το ύψος της φωνής) και τη χονδρολαρυγγοπλαστική, δήλωσε ο Δρ. Matthew Naunheim από την Ιατρική Σχολή Μασαχουσέτης Eye and Ear και του Χάρβαρντ στη Βοστώνη στη συνάντηση AAO-HNS.
Με τη γλωτοπλαστική, τα «προβλήματα κοκκιώδους ιστού» θεωρήθηκαν ως βραχυπρόθεσμες επιπλοκές και η ανεπάρκεια της γλωττίδας ως μακροπρόθεσμη επιπλοκή, είπε ο Naunheim, και ήταν «περισσότερα από ό,τι [θα περίμεναν]».
«Η γλωττιδική ανεπάρκεια χαρακτηρίζεται από ατελές κλείσιμο των φωνητικών χορδών με φωνοποίηση, που προκαλεί αυξημένο κίνδυνο αναρρόφησης», σύμφωνα με μια καταχώριση στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής.
Οι μακροχρόνιες επιπλοκές που παρατηρήθηκαν με τη χονδρολαρυγγοπλαστική περιελάμβαναν πρόσδεση του δέρματος ή λακκάκια και λοιμώξεις ή συρίγγιο, είπαν οι παρουσιαστές του AAO-HNS.
Η επέμβαση αλλαγής φύλου έχει γίνει μια χειρουργική αγελάδα με μετρητά. Οι ερευνητές έχουν τελειοποιήσει τη χονδρολαρυγγοπλαστική σε πτώματα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό OTO Open το 2020.
«Πραγματοποιήσαμε τη μελέτη σκοπιμότητας του πτώματος σε ένα εργαστήριο ανατομίας σε ένα ακαδημαϊκό κέντρο», έγραψαν οι ερευνητές . «Χρησιμοποιήσαμε μια κατώτερη στοματική αιθουσαία τομή, μαζί με αναστολείς και ένα ενδοσκόπιο για την ανατομή και την πρόσβαση στην προεξοχή του λάρυγγα του θυρεοειδούς χόνδρου. … Καταφέραμε να αφαιρέσουμε την προεξοχή του λάρυγγα με επιτυχία σε όλα τα πτωματικά μας δείγματα με αυτή τη διαστοματική προσέγγιση.»

Όχι ευτυχώς ποτέ
Όλο και περισσότερο ακούγονται οι φωνές των νέων που μετανιώνουν για τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου. Μερικές φορές αποκαλούμενοι «απομεταβατικοί», αυτοί οι νεαροί ασθενείς εκφράζουν τη λύπη τους για το αμετάκλητα τροποποιημένο σώμα τους και πιθανή ανικανότητα να τεκνοποιήσουν. Αναφέρουν την έντονη διαδικτυακή υποστήριξη που έλαβαν για τις «τρανς» αποφάσεις τους σε μια εποχή που χρειάζονταν επικύρωση ως έναν λόγο για να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.
Ορισμένοι μεταβατικοί λένε επίσης ότι ωθήθηκαν μέσω του συστήματος αλλαγής φύλου χωρίς να έχουν ελεγχθεί πλήρως ή να κατανοήσουν πλήρως τη σοβαρότητα των κινήσεών τους. Κάποιοι λένε ότι η βραχυπρόθεσμη συναισθηματική τους σύγχυση έγινε δυνατή σε μια νέα, και ανεπιθύμητη, μόνιμη ταυτότητα.
Καθώς το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt διακόπτει τις χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου στα παιδιά, ορισμένοι χαιρετίζουν την απόφαση και ελπίζουν ότι θα επιβραδύνει την ιατρική τάση εισαγωγής των παιδιών σε νέες ταυτότητες φύλου για τις οποίες μπορεί αργότερα να μετανιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου