Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Λεωνίδας Βατικιώτης«Ο κύκλος χρεοκοπίας της χώρας δεν έχει κλείσει και απειλεί με πολιτική αστάθεια»


«Ο κύκλος της χρεοκοπίας δεν έχει κλείσει για τη χώρα», λέει ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης στη συνέντευξη του στο militaire channel.
Γι ΄ αυτό και σε άρθρο του με αφορμή το οποίο έγινε η συζήτηση στο στούντιο του militaire channel δεν αποκλείει την πολιτική αστάθεια. Παρά την άνετη επικράτηση της ΝΔ.
«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας ερμηνεύεται πρώτα και κύρια λόγω της ενθουσιώδους υποστήριξης της ολιγαρχίας. Η ΝΔ σε μια περίοδο κρίσης έσπρωξε στους ολιγάρχες δισεκατομμύρια ζεστά ευρώ, επιστρατεύοντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, με τις απ’ ευθείας αναθέσεις να αποτελούν πταίσμα», υποστηρίζει ο Λεωνίδας Βατικιώτης προσθέτοντας ότι «η αναμενόμενη ανταμοιβή στη ΝΔ εξελίχθηκε σε θρίαμβο λόγω της τιμωρίας που επιφύλαξε ο λαός στον ΣΥΡΙΖΑ. Η καταβαράθρωση του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούσε την απόρριψη της δεξιάς στροφής του εκ μέρους των ψηφοφόρων του». 
Επιχειρηματολογώντας για το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας υπενθυμίζει τον εκλογικό θρίαμβο του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ το 2009 και τι ακολούθησε
«Η κατάσταση, 13 χρόνια μετά, με την Ελλάδα να είναι στο στόχαστρο οίκων και οργανισμών, δεν απέχει σημαντικά από το 2009. Η οικονομία είναι χάλια, με αδιάψευστο μάρτυρα την απροθυμία των οίκων αξιολόγησης να δώσουν επί 4 χρόνια στην Ελλάδα την πολυαναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα: Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ ως ποσοστό του ΑΕΠ, στην ανεργία καταγράφουμε την δεύτερη χειρότερη επίδοση με 11%, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αποτελεί ρεκόρ μετά το 2008, οι επενδύσεις υπολείπονται σημαντικά των αναγκαίων, το ΑΕΠ παραμένει ακόμη κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα, κοκ. Η δε διαρκής επιδείνωση της θέσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι το μοναδικό αξιόπιστο μέτρο για την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ κεφαλαίου κι εργασίας, κι όχι οι αυξήσεις των εκλογικών ποσοστών των μεγάλων και μικρών κομμάτων της κομμουνιστικής Αριστεράς…
Η κρίση του 2009 μας δίδαξε ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, χρόνιες ανισορροπίες στο παραγωγικό σύστημα εκρήγνυνται, προκαλώντας οικονομική κρίση και φτώχεια. Παρασέρνουν δε μαζί τους όχι μόνο μισθούς και συντάξεις, αλλά επίσης στέρεες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες κι εκλογικούς θριάμβους», υποστηρίζει ο Λεωνίδας Βατικιώτης.
 Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαίου αλλά και αυτό που αναμένεται στις επόμενες εκλογές του Ιουνίου, τα προβλήματα είναι και θα παραμείνουν εδώ. Η διαφαινόμενη τελική επικράτηση της ΝΔ που θα κυβερνήσει όπως όλα δείχνουν αυτοδύναμα θα την φέρουν αντιμέτωπη με το μέγα ζήτημα της οικονομίας ,όπου η κατάσταση δεν είναι διόλου εύκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου