Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Μήπως είστε Γιαπωνέζος;


Νόρα Ράλλη


Μωρέ, φτου τους! Στις πενιές του μπουζουκιού τους! Ποιος Τσιτσάνης και ποιος Χιώτης; Εδώ μιλάμε για πενιά με τον παρά... και παράς, όχι αστεία...
Βγήκε ο Τσακλόγλου. Ξεμπούκαρε στα κανάλια και μίλησε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, ετών 64. Με τι ασχολείται; Με τη μη απασχόλησή μας: είναι υφυπουργός Εργασίας. Με υπουργό τον Χατζηδάκη, που καλύτερο, και οντισιόν να κάναμε, δεν θα βρίσκαμε. Αν κοιτάξει κάποιος το βιογραφικό τους, από υπουργείο σε ιδιωτικό ίδρυμα και από ΠΑΣΟΚ σε Ν.Δ. γυρνοβολάει. Στα εσωτερικά και στα εξωτερικά - μη χάσει η Βενετιά βελόνι και ο Τσακλόγλου μισθό, τετραψήφιο τουλάχιστον. Και φυσικά οι πολίτες (σε εσωτερικά και εξωτερικά) τις απύθμενες γνώσεις του πάνω στα εργασιακά... μη δικαιώματα του εργαζόμενου.
Η Ν.Δ. έχει αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης. Τουτέστιν, θα δουλεύεις έως να βρομογεράσεις και μετά θα περιμένεις άλλο τόσο για να πάρεις σύνταξη. Σαν ρώτησαν, το λοιπόν, τον Τσακλόγλου γι’ αυτό το θέμα, ο ίδιος απάντησε πως «στην Ιαπωνία ακόμα και διευθυντικά στελέχη σταματάνε στα 60 τους να δουλεύουν στις καλές δουλειές που έχουν και μετά έχουν μια πενταετία που μπορεί να δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ ή σε οτιδήποτε άλλο για να βγουν στη σύνταξη». Είπε επίσης, με ευκολία μάλιστα, πως αν κι ο ίδιος είχε ποτέ ανάγκη από χρήματα, παρότι είναι καθηγητής πανεπιστημίου θα μπορούσε να δουλέψει ταμίας σε σούπερ μάρκετ.
...Και κάπου εδώ ο Ιονέσκο άρχισε να γελάει υστερικά, ο Μπρεχτ αυτομουτζώνεται, ο Μαρξ ξύνει στωικά το μούσι του και 29 κατασκευαστές πλυντηρίου αποφασίζουν να κατέβουν σε απεργία διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου