Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Το μήνυμα που ανοίγει κεφάλια...


Η άποψη της «Εφ.Συν.»

Με μια κίνηση που αναβαθμίζει την ανταλλαγή επιχειρημάτων και βαθαίνει την πειθώ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανταποκρίθηκε στο δημοκρατικό προσκλητήριο του πρωθυπουργού και συμμετείχε στη δημοκρατική πανστρατιά για την αναβάθμιση της Παιδείας στη χώρα μας, κομίζοντας στον... διάλογο μηχανάκια της ομάδας ΔΡΑΣΗ, αύρα, ελικόπτερα, χημικά και τρεις κλούβες των ΜΑΤ. 
Σε μια συγκινητική μέχρι δακρύων διαδικασία, από την ένταση των επιχειρημάτων που οι ένστολοι αρχάγγελοι του εκσυγχρονισμού αντάλλαξαν με τη φοιτητιώσα νεολαία, ένας φοιτητής τραυματίστηκε στο κεφάλι - κι ίσως έτσι να μην εμφανίζεται στο μέλλον τόσο ξεροκέφαλος για αναχρονισμούς όπως το άρθρο 16.
Στην υπερβολή της, σε αυτό το πνεύμα θα μπορούσε να είναι γραμμένη η είδηση για την εισβολή των ΜΑΤ χτες στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, αν και ετούτη εδώ η εφημερίδα αποφάσιζε να ενώσει τη φωνή της με τη χορωδία των προθύμων, οι οποίοι επιστρατεύονται σε κάθε δύσκολη αποστολή της κυβέρνησης - κάνοντας τη ζωή των ΜΜΕ τους και των δημοσιογράφων τους πολύ πιο εύκολη.
Δεν χρειάζονται πολλά για να στηρίξει κανείς το σάρωμα (και) της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Αρκεί να κλείσει τα μάτια στο γεγονός ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα. Αρκεί να κλείσει τα αυτιά του στις διαμαρτυρίες της εκπαιδευτικής κοινότητας και στη φωνή των φοιτητικών συλλόγων όπως ακούγεται στις συνελεύσεις, τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις των σχολών.
Αρκεί να αγνοήσει το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα έχει η ιδιωτικοποίηση (και) της ανώτατης εκπαίδευσης, το πόσο θα παγώσει την ήδη μειωμένη κοινωνική κινητικότητα, τους ανυπέρβλητους ταξικούς φραγμούς που θα υψώσει. Αρκεί, εντέλει, να συνταχθεί με το κυβερνητικό σχέδιο της πλήρους απορρύθμισης και της αγοραίας αντίληψης για όλα τα δημόσια αγαθά.
Με τα εργαλεία του νομικού λαϊκισμού και χειραγωγώντας με μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα την κοινή γνώμη, η κυβέρνηση επιχειρεί το κόλπο γκρόσο στα δημόσια πανεπιστήμια. Αν το ρεσάλτο αυτό πετύχει, θα πρόκειται για συντριπτική νίκη στο συμβολικό, το πολιτικό αλλά και το οικονομικό επίπεδο.
Η νεολαία που αντιστέκεται βάζει φραγμούς στην ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας - επιχειρώντας να σώσει ό,τι σώζεται σε συνθήκες νεοφιλελεύθερης προέλασης. Στη μάχη αυτή είμαστε μαζί της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου