Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Η ΜΕΘ ως πολυτέλεια: Απάνθρωπη ανοησία ή απλώς ιδεολογία;


Δημήτρης Χριστόπουλος

Τη στιγμή που πεθαίνουν 70 άνθρωποι ημερησίως σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων – ποσοστό που την ανεβάζει στα υψηλότερα ευρωπαϊκά – το να δηλώνει ένας δημόσιος αξιωματούχος και μάλιστα Υπουργός επικράτειας, όπως ο κύριος Σκέρτσος, ότι «δεν υπάρχει και λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ» φαντάζει αδιανόητο.
Κι όμως, δεν μπορεί να είναι ούτε μόνο προιόν απανθρωπιάς, ούτε μόνο ανοησίας. Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο απάνθρωπος ή ανόητος.
Ο κύριος Σκέρτσος είναι απλώς ιδεολόγος. Ένας νεοφιλελεύθερος ιδεολόγος. Η ανάλγητη άποψη που εξέφρασε είναι προϊόν της ίδιας ιδεολογίας που είδαμε σε άλλους που πριν το καλοκαίρι μας έλεγαν  «τι τους θέλουμε να τους πληρώνουμε τους πυροσβέστες να κάθονται;», είναι προϊόν της ίδιας ιδεολογίας που θέλει να “απεγκλωβίζει” κόσμο από τα πανεπιστήμια και τόσα μα τόσα άλλα.
Είναι η επιτομή του προβλήματος της χώρας σήμερα. Όσο κι αν μπορεί κανείς να διαφωνεί μαζί του, ο κύριος Σκέρτσος έχει αρχές και επιμένει σε αυτές ακόμη κι όταν εκείνες δείχνουν απάνθρωπες και πολιτικά ανόητες. Το κυρίως πρόβλημα είναι ότι αυτές οι αρχές είναι καταστροφικές για τον τόπο.
Πηγή: www.rosa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου