Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Σταύρος Λυγερός.: Πόσο αναγκαίο είναι σήμερα Φινλανδία & Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ /Ενημέρωση & Σκέψη

Ο κ. Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος και συγγραφέας, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ (13-05-2022 / cretetv.gr).
Ο κ. Λυγερός είπε ότι "Η Φινλανδία αν δει κανείς το χάρτη θα διαπιστώσει ότι έχει εκτεταμένα σύνορα με τη Ρωσία, είχε και με τη Σοβιετική Ένωση, αυτός είναι ο λόγος που ήταν ουδέτερη. Αν δείτε πάλι το χάρτη, θα δείτε ότι ειδικά η Αγία Πετρούπολη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, δεν έχει στρατηγικό βάθος, είναι εκτεθειμένη, είναι πάρα πολύ κοντά, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ρώσοι θεωρούν ότι μία Φινλανδία η οποία θα είναι στο ΝΑΤΟ και άρα θα μπορεί να έχει Νατοϊκές βάσεις και αμερικανικούς πυραύλους, θα μειώσει τη δυνατότητα της Ρωσίας να ισορροπεί το πλεονέκτημα που θα έχει αποκτήσει ήδη στο ΝΑΤΟ λόγω γεωγραφίας".
Ο κ. Λυγερός είπε επίσης ότι " Όποιος είδε το μήνυμα του Πούτιν στις 9 Μαΐου, διαπίστωσε ότι ο αντίπαλος, στην ουσία στα μάτια του Ρώσου προέδρου και του ρωσικού καθεστώτος είναι η Δύση. Άρα το δίλημμα θα είναι για τη Ρωσία να απαντήσει στη Δύση. Άρα βλέπουμε ότι έχουμε μπει όχι σε ένα κατήφορο αλλά σε ένα εξαιρετικά ολισθηρό κατήφορο που δεν μπορείς να σταματήσεις ακόμα και αν το θελεις. Αυτό που θα έπρεπε να έχουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες διδαχθεί από έναν σκακιστή μετρίου επιπέδου, όχι σπουδαίο, είναι ότι δεν τρώμε το πιόνι που βλέπουμε ότι μπορούμε να φάμε γιατί ξέρουμε ότι μπορεί το να φας ένα πιόνι του αντιπάλου να είναι μια παγίδα που θα σε οδηγήσει και να χάσεις την παρτίδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου