Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Μη λέτε μα@@@ίες, σας παρακαλώ…

Μη λέτε μα@@@ίες, σας παρακαλώ…
 
Η σημασία εντοπίζεται στο ότι άνθρωποι της δημόσιας σφαίρας λένε μα@@@ίες καθημερινά, υποτιμώντας προκλητικά την κοινή νοημοσύνη
Γιάννης Τριάντης
του Γιάννη Τριάντη 
      
Θα ήθελα πολύ να παραθέσω κανονικά το ουσιαστικό του τίτλου, αλλά ας όψεται η σύμβαση ύφους που υπογράφει καθένας με τον εαυτό του. Τέλος πάντων, παραθέτουμε-και σχολιάζουμε- δηλώσεις «επωνύμων» για τα ελληνοτουρκικά, το ποδόσφαιρο, την Οικονομία και λοιπά θέματα της επικαιρότητος. Δηλώσεις που δικαιώνουν το περιεχόμενο της «μασκαρεμένης» λέξης του τίτλου…
Δεν έχει σημασία ποιος τις έκανε. Η σημασία εντοπίζεται στο ότι άνθρωποι της δημόσιας σφαίρας λένε μα@@@ίες καθημερινά, υποτιμώντας προκλητικά την κοινή νοημοσύνη. Ιδού ενδεικτικώς (Ορισμένες δηλώσεις παρατίθενται χωρίς εισαγωγικά, αλλά αποδίδεται πλήρως η ουσία τους):
. «Το μόνο πού ήθελε ο Σαββίδης ήταν να προστατεύσει την ομάδα από μεγαλύτερους μπελάδες».
-Την ομάδα προσπάθησε να την προστατεύσει ο Βιερίνια, κύριε. Εκείνος που την χαντάκωσε είναι ο ιδιοκτήτης της. Που θεώρησε τον αγωνιστικό χώρο τσιφλίκι του και μπούκαρε λες και βρίσκεται σε καουμπόϊκη ταινία.
. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και στο ποδόσφαιρο.
-Πάλι καλά, κύριε, που δεν είπατε ότι οι σημερινοί παρέλαβαν έναν ανθόκηπο και τον μετέβαλαν σε χέρσο τόπο. Κατά τα λοιπά δεν παύετε να είσθε από τους πολέμιους του λαϊκισμού…
. «Μηδενικού αποτελέσματος οι διπλωματικές παρεμβάσεις (σ.σ. για τους στρατιωτικούς μας που κρατούνται στην Αδριανούπολη). Αναμενόμενο. Ο ένας τους μιλούσε για σύνηθες επεισόδιο και ο άλλος για ομηρία».
-Δηλαδή, αν και οι δύο( Τσίπρας-Καμμένος ) μιλούσαν π.χ. για σύνηθες επεισόδιο, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα συνηγορούσαν υπέρ της ελληνικής θέσης;
.«Η δίκαιη ανάπτυξη αναδεικνύεται ως η στρατηγική που απαντάει όχι μόνο στην κρίση, αλλά και στο διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο παλιό σύστημα».
-Σε ποια ανάπτυξη αναφέρεσθε; Στην σημερινή λυμφατική, η οποία στηρίζεται στην Fraport, στο Ελληνικό, στην πώληση των λιμανιών κλπ; Και που ακριβώς εντοπίζεται το δίκαιον του πράγματος; Καλές οι ρητορείες περί «δίκαιης ανάπτυξης», κύριε, αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν βρίσκεστε στο αμφιθέατρο ή σε κομματική συνεδρίαση για να λέτε «αφορολόγητα» ό,τι βολεύει τις ιδεοληψίες σας ή έστω τις καλές σας προθέσεις.
.Το Mega το έκλεισε η κυβέρνηση.
-Έτσι έλεγαν ορισμένοι, μήνες τώρα. Αποδείχτηκε πανηγυρικά ότι αυτό δεν ισχύει. Αλλά οι συγκεκριμένοι σχολιαστές-και πολιτικοί- δεν έχουν το θάρρος να το ομολογήσουν. Φέρονται σαν στρουθοκάμηλοι, ποντάροντας  στην βολική λήθη.
.Τους δύο στρατιωτικούς μας τους απήγαγαν οι Τούρκοι.
-Έτσι, χωρίς κανένα στοιχείο, λέγονται και γράφονται καφενειακές κουβέντες για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και για άλλα, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά. Δεν πρόκειται απλώς για μα@@@ίες, αλλά για εξόχως επίφοβα κρούσματα ελαφρότητος σε ιδιαίτερα κρίσιμη και λεπτή περίοδο.
Αυτά, ενδεικτικώς. Και από καιρού εις καιρόν, θα παραθέτουμε τέτοιες δηλώσεις. Για την παιδαγωγική τους αξία…
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου